Zacc 2019.08.09.

cipő kávéból és PET palackból » Rens

Szeretnél olyan cipőt, ami kávéból készült? Néhány napig még megrendelheted » Kickstarteren indult egy érdekes kampány, ahol 300g kávézaccból és 6 használt PET palackból készítnek cipőt. Ez egy (fél)millió dolláros ötlet! :)


Azt tudjuk, hogy a kávézacc magába szívja a szagokat (némelyik cipőnél ez egész hasznos tudna lenni, ugye?), plusz azt is tudjuk, hogy a műanyag palackokat egészen sok féle módon lehet újrahasznosítani... Részben ezt lovagolta meg egy helsinki cég és készít cipőt kávéból, egészen pontosan kávézaccból és műanyag palackból.

Olyan anyagot hoztak létre, amitől vízálló lett a cipő, így nem kell aggódnunk a miatt, hogy esik az eső és beázik a cipőnk - köszönhetően az AquaScreen Tech™ eljárásnak. Bár ezt a cipőt főleg városba tervezték, megállja a helyét túrázásnál is, így simán átgázolhatunk a patakokon is :)

Bár a vizet nem ereszti át, a levegőt igen, ezért megfelelően tud benne szellőzni a lábunk. Az anyaga miatt pedig 2x olyan gyorsan tud megszáradni, mint bármelyik másik cipő!

Ez egy bebújós sneaker, kényelmes viselet lehet arra, hogy elmenjünk kedvenc kávézónkba, plusz utazáshoz is jó választás. Fekete, fehér, kávé, piros, kék és rózsaszín színből tudunk választani. A cipőket a https://rensoriginal.com/ oldalon meg lehet nézni, de Kickstarteren lehet megrendelni.

Aki szeretne magának ilyet, az https://www.kickstarter.com/projects/1987199519/rens-the-totally-waterproof-sneaker-made-from-coffee oldalon beszerezheti még 5 napig (2019.08.12-ig megy a kampány).

És mekkora ötlet ez? Alaphelyzetben $19,000-et szerettek volna a srácok, de már majdnem $500,000-nél járnak (igen, félmillió dollárnál)

dr. Kovács T. Lóránt

H i r d e t é s

x-presso

H i r d e t é s

Kávéházak magazin

Az igazi coffee art: beszélgetés Polgár Zitával cikk borítóképe
Az igazi coffee art: beszélgetés Polgár Zitával

A kávé szinte minden érzékszervünket elbűvöli, hisz milyen jó a fagyos téli napokon a forró csészét markolni vagy a jeges italunkat nyáron kortyolni, de a frissen pörkölt vagy a csészében elfogyasztásra váró kávé jellegzetes illata, az espresso gép és a kotyogós kávéfőző sistergő hangja, illetve egy tulipánmintás latte vagy egy pontosan rétegzett melange látványa mindenkit rabul tud ejteni. Ezt talán csak egy festőművész fokozhatja, aki kávéval fest és alkot lélegzetelállító képeket.

Coffee Art 2020.02.19.
Tejet a kávéba. Na de milyet? cikk borítóképe
Tejet a kávéba. Na de milyet?

A magyar kávékultúrában igen elterjedt az ital tejjel való fogyasztása. Hogy miért? Véleményem szerint leginkább a kávé savasságát és kesernyés aromáját kívánjuk így kompenzálni. Ahogyan korábban a cukorral kapcsolatban, úgy itt is megjegyezném: a jó minőségű kávé feketén is kitűnő! Ha ennek ellenére sem tudod elképzelni kedvenc frissítődet „feljavítás” nélkül, itt van néhány jó tanács a tökéletes íz (és állag) eléréséhez.

Kávé akadémia 2020.02.08.

H i r d e t é s