Receptek 2009.08.05.

Gyümölcsmix

Mint azt már többször kifejtettük, a barista feladata nem korlátozódik a kávéitalok készítésére. A szezonális időszakoknak megfelelően ő készíti el az alkoholmentes forró italokat (akár tea és csoki alappal) illetve a jeges üdítőket.


Így nyár derekán, akár reggeli helyett is kínálhatunk könnyű, mégis tápanyaggal teli gyümölcsös frissítőket. Érett lédús gyümölcsökből csak finom italt lehet készíteni, szinte bármilyen legyen is az összeállítás!
Az alábbi jeges ital független a magyar gyümölcsszezontól, így a teljes tavaszi-nyári szezonban a választékban tarthatjuk, de még a melegebb kora őszi napokon is megtalálja vevőit!

A banán igazi energia bomba. Gazdag egészséges tápanyagokban és szénhidrátokban emellett elég laktató, ami a gyümölcsöknél határozottan előnyös.

Az ananász fehérje bontó enzimjeinek köszönhetően emésztést segítő és a vér tisztításában is jelentős szerepet tud betölteni.

Az aszalt datolya természetes cukortartalma az italunk édesítéséhez járul hozzá.

Az alább felsorolt alapanyagokat (hámozás és darabolás után) csak halmozzuk blenderbe, majd 10-20 másodperc alatt készítsünk krémes-habos italt belőle.
A nap bármely szakában, akár kisebb étkezés helyett is kiváló frissítő!

Összetevők (1 adagra)

  • 1/4 ananász
  • 4 datolya
  • 1 banán
  • 1/6 lime leve
  • 100 ml ásványvíz
    +JÉG

  • H i r d e t é s

    pannonkave.hu kávékóstoló banner kép

    Kávéházak magazin

    B-opció válságban magyar módra cikk borítóképe
    B-opció válságban magyar módra

    A turizmus és vendéglátás volt az első szektor, mely megérezte a COVID-19 új koronavírus járvány terjedését lassító védelmi és korlátozó intézkedések hatását, a fogyasztói kör elmaradásából adódó bevételkiesést, ám talán pont ezért, itt indultak el az első kreatív és alternatív megoldások is, hogy miként tudják túlélni ezt a válságos helyzetet. Lássunk pár példát, kinél mi a B-opció.

    Café Magyarország 2020.04.08.
    Kopi Luwak: Exkluzív és méregdrága a cibetmacska ürüléke cikk borítóképe
    Kopi Luwak: Exkluzív és méregdrága a cibetmacska ürüléke

    Egy kávé, melyből egy csészényi adag körülbelül 10 ezer forintot kóstál, kilogrammonkénti ára pedig nagyjából vetekszik a szarvasgombáéval. Ez a kivételes gasztronómiai különlegesség bizony nem a kotyogósba való… de valójában mekkora árat fizetünk érte?

    Kávé akadémia 2020.03.20.