Kávéház Sirató 2008.05.13.

Pascal Café

Blaise Pascal 1623 és 1662 között Franciaországban élő gondolkodó, matematikus, fizikus. Pascalnak hívták azonban azt az örményt is, aki 1672-ben Párizsban a Saint Germain piacon először árult kávét. És így hívták a külső-középső Ferencváros egyik barátságos kávéházát is a Mester utcában.


Elegáns és barátságos hely volt a Pascal. Ezen a megújuló, szállodákban, sörözőkben és büfékben gazdag, ám igazi kávéházakban korántsem bővölködő környéken meghatározó, normateremtő volt kávés üzlet lehet.

A dekoráció visszafogott, a falakon fekete-fehér, igényes művészfotók dicsőítették a kávézás élményét. Az ablakokban elhelyezett növények élőbbé, otthonosabbá tették az amúgy is hangulatos helyet, ahol sok törzsvendég láthatóan valóban otthon érzihette magát.

A választék kávéházhoz illő, a három fogásos napi menü külön dicséretet érdemelt.

Olvassa el részletes értékelésünket!

Kapcsolódó cikk:

Pascal Café

H i r d e t é s

pannonkave.hu kávékóstoló banner kép

Magazin

B-opció válságban magyar módra cikk borítóképe
B-opció válságban magyar módra

A turizmus és vendéglátás volt az első szektor, mely megérezte a COVID-19 új koronavírus járvány terjedését lassító védelmi és korlátozó intézkedések hatását, a fogyasztói kör elmaradásából adódó bevételkiesést, ám talán pont ezért, itt indultak el az első kreatív és alternatív megoldások is, hogy miként tudják túlélni ezt a válságos helyzetet. Lássunk pár példát, kinél mi a B-opció.

Café Magyarország 2020.04.08.
Kopi Luwak: Exkluzív és méregdrága a cibetmacska ürüléke cikk borítóképe
Kopi Luwak: Exkluzív és méregdrága a cibetmacska ürüléke

Egy kávé, melyből egy csészényi adag körülbelül 10 ezer forintot kóstál, kilogrammonkénti ára pedig nagyjából vetekszik a szarvasgombáéval. Ez a kivételes gasztronómiai különlegesség bizony nem a kotyogósba való… de valójában mekkora árat fizetünk érte?

Kávé akadémia 2020.03.20.