Nem kell, hogy a kávéfőzés miatt főjön a fej!
Téma, 2023.12.13.
Az első, reggeli ébresztő kávénkat leszámítva, ma az espresso-t, vagy még inkább a ristretto-t elsősorban gasztronómiai értékéért szeretjük. Sokan mégsem ismerik, hogy miként fogyasszák helyesen, hogy a legjobb élményben legyen részük.
Ismerjük be, hogy a hazai kávéházakba nem a rohanó emberek ülnek, hanem azok, akik időt szánnak a társasági kávézásra, teázásra, esetleg sütizésre, és megadják szenvedélyük élvezetének módját.
Olaszországban azonban a hosszú évtizedek alatt kialakult espresso fogyasztási szokás alapjaiban eltér a magyar hagyományoktól. Amíg itthon hosszú perceket, akár órákat ülnek az emberek egy-egy csésze kávé mellett és beszélgetés közben lassan szürcsölik, amíg az ki nem hűl, addig az olaszok a pult mellett álldogálva vagy a bárszéken ülve figyelik a barista munkáját, majd az elkészült italt szinte azonnyomban elfogyasztják. A magyarokkal ellentétben, Olaszországban a kávét csak reggel isszák tejjel és nem igazán isznak cappucino-t, legfeljebb délig, de inkább azt is csak reggel.
Nézzük, hogy miért is teszik ezt, illetve milyen szokásbeli eltérések vannak még:
Küri Attila
További Kávéházak magazin cikkek
Nem kell, hogy a kávéfőzés miatt főjön a fej!
Téma, 2023.12.13.
Lehetőségek a turizmuson innen és túl – állás Kaposvár városában
Téma, 2023.12.11.
Michelin-csillaggal felérő elismerést kapott a Pacificaffé
Kávé minősítések, 2023.09.05.
A kapszulás kávéfőzőt is kell takarítani!
Koffein, 2023.05.04.
café lungo - hosszú kávé
Kávé akadémia, 2023.03.29.
A víz világnapja (03.22.)
Kávé akadémia, 2023.03.22.
Mi található egy kávékapszulában?
Zacc, 2023.02.16.
24 karátos arany cappuccinó Magyarországon is
Kávé és egészség, 2023.02.08.