Nem kell, hogy a kávéfőzés miatt főjön a fej!
Téma, 2023.12.13.
1901 - Luigi Bezzera Olaszországban elkészíti terveit a gőznyomásos technológia felhasználásáról a kávégépeknél.
1905 - Desiderio Pavoni ezen tervek alapján megkezdi a sorozatgyártást. A kávégép nagy teljesítménye miatt képes gyors egymásutánban sok adagot lefőzni, ugyanakkor egy-két adag elkészítésekor se ingadozik a minőség. Ezzel először nyílik lehetőség a kávés helyek számára, hogy mindig friss, állandó minőségű kávét kínálhassanak vendégeiknek.
1938 - M. Cremonesi kifejleszti a rugós csaptelepet, ezzel lerakja a modern espresso-krémkávé készítés technológiai alapjait.
1946 - Achilles Gaggia megkezdi a rugós csapteleppel ellátott (ú.n. pisztonos) gépek gyártását. Elindul hódító utjára a jellegzetes krémkávé.
1961 - Ernesto Valente fejlesztése alapján M. Faema elkészíti az első nyomásfokozóval működtetett berendezést. A kezelő tudása és ügyessége egyre inkább háttérbe szorul, az átpréselési nyomás pontosan beállíthatóvá válik. Ez az első lépés az automatizálás felé. A technológia fejlődésével lehetőség nyílik az italkészítés sztenderdjének pontos kidolgozására.
2001 - Elkészül az olasz espresso sztenderdje (espresso italiano)
További Kávéházak magazin cikkek
Nem kell, hogy a kávéfőzés miatt főjön a fej!
Téma, 2023.12.13.
Lehetőségek a turizmuson innen és túl – állás Kaposvár városában
Téma, 2023.12.11.
Michelin-csillaggal felérő elismerést kapott a Pacificaffé
Kávé minősítések, 2023.09.05.
A kapszulás kávéfőzőt is kell takarítani!
Koffein, 2023.05.04.
café lungo - hosszú kávé
Kávé akadémia, 2023.03.29.
A víz világnapja (03.22.)
Kávé akadémia, 2023.03.22.
Mi található egy kávékapszulában?
Zacc, 2023.02.16.
24 karátos arany cappuccinó Magyarországon is
Kávé és egészség, 2023.02.08.