Szivaretikett

-
Füst, 2006.12.06.

Szivaretikett

Ideje végre kivennünk a szivartartó dobozból - eredeti nevén a humidorból - kedvenc szivarunkat és felhasználni arra a célra, amelyre valójában szánták. A borítólevél sima, erektől mentes, a fedési pontok és sarkok laposak.


Színe egyenletes. A zárósapka színben és anyagban illik a borítólevélhez. A fejrész rendesen meg van töltve dohánnyal, nem üreges. Hagyományosan guillotine vagy ollószerű szivarvágót használjunk, hogy eltávolítsuk a zárósapka egy részét a meggyújtás előtt.

Nagyon fontos, hogy ne vágjunk bele a borítólevélbe, mert az lefejtődik. Tehát bevágjuk a szivart a vállrésznél, így a zárósapka egy része érintetlen marad és a keletkező nyílás elegendő, hogy a szivar jól szeleljen.

A legjobb, ha fennhagyjuk a szivargyűrűt, mivel eltávolításkor megsérthetjük a borítólevelet, majd később, mikor a szivartest bemelegedett, szépen lassan lehúzhatjuk - megjegyzem, nem a gyűrű mutogatása a cél a szivar elszívásakor.

A meggyújtáshoz kizárólag gázöngyújtót vagy gyufát használjunk. Sosem helyezzük a szivart a lángba, csak felette tartjuk, és lassan forgatjuk. Mindig ellenőrizzük, hogy a szivarvég teljesen keresztmetszetében ég-e.

Cigar Shop.hu

www.cigarshop.hu
szivarhírek.hu

A szivarfüstöt ne "tüdőzzük le", inkább hagyjuk keringeni a szájüregben egy pár másodpercig, majd finoman fújjuk ki. Ha szivarunk kevesebb, mint 30 perce aludt el, akkor újragyújthatjuk. A hamut nem szabad leveregetni, mivel a fennmaradó hamu lehűti a füstöt és segíti az égést.

Ha a szivar íze megváltozik, kellemetlenné válik, ideje megválni tőle - ez általában akkor történik, amikor már a szivargyűrű vonaláig elszívtuk. Nem nyomjuk el, csak lerakjuk a hamuzóba és hagyjuk, hogy magától kialudjon.

Ennyit az elméletről, most próbálja ki Ön is a gyakorlatban! Válassza ki, készítse elő, gyújtsa meg és élvezettel szívja el szivarját.

Tetszett a(z) Szivaretikett magazin cikk? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Szivaretikett magazin cikk? Írd meg véleményed!

További Kávéházak magazin cikkek

Nem kell, hogy a kávéfőzés miatt főjön a fej!

Az, hogy ki milyen kávét szeret, ízlés kérdése. Ez vitathatatlan. Az azonban megmásíthatatlan tény, hogy a kávéfőző milyensége rengeteget nyom a latba. Még az igazán minőségi kávéból készített feketét is megkeserítheti, akár szó szerint is, ha a kávéfőző nem megfelelő. Mára már ezen túl a gyorsaság is egy érthető elvárássá vált. De vajon melyik típusú kávégép felel meg minden kritériumnak? Mutatjuk!

Téma, 2023.12.13.

Michelin-csillaggal felérő elismerést kapott a Pacificaffé

Ahogy egy erős reggeli eszpresszó, úgy fújt ébresztőt augusztus 3-án a nemzetközi kávékereskedők világában a Körmendy Sándor vezette a Pacificaffé. A kávépörkölő üzem a „Kenya Gicherori” és a „Ház kávéja” elnevezésű tételeivel nyerte el az 500 fős zsűri tetszését a világ egyik legrangosabb élelmiszeripari versenyében.

Kávé minősítések, 2023.09.05.

A kapszulás kávéfőzőt is kell takarítani!

Lonkai Márton és Juhász Bálint, a Steamhouse kávékapszulák mögött álló kávés szakemberek elárulják, hogyan takarítsuk ki a gépet, hogy sokáig főzhessük vele kedvenc reggeli italunkat.

Koffein, 2023.05.04.

café lungo - hosszú kávé

Sokakban felmerül a kérdés, mi a különbség a hosszú és a rövid kávé között?! A kérdésekre Lonkai Márton és Juhász Bálint, a Steamhouse kávépörkölő üzem mögött álló kávés szakemberek adja meg a választ.

Kávé akadémia, 2023.03.29.

A víz világnapja (03.22.)

Március 22-én ünnepeljük a Víz Világnapját, amelyet az ENSZ 1992-ben hozott létre azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet a víz fontosságára, és annak fenntartható menedzselésére. Ebben a cikkben megnézzük, hogy milyen problémákkal küzdünk a vízgazdálkodás terén és hogy milyen vízzel főzzük a kávét.

Kávé akadémia, 2023.03.22.

Mi található egy kávékapszulában?

Sokféle kávékapszula kapható a boltokban, rengeteg gyártótól és pörkölőtől. De vajon mi is található valójában a kapszulákban. Kávékapszulákkal foglalkozó szakemberek most elárulják nekünk.

Zacc, 2023.02.16.

24 karátos arany cappuccinó Magyarországon is

Szó szerint bearanyozhatjuk a napunkat a közelmúltban megnyílt szarvasi Újváros Bisztróban, ahol nemcsak a márványpadlóba kerültek 24 karátos aranybetétek, de arannyal szórt kávékülönlegességet is elfogyaszthatunk. Az arany cappuccinót eddig az Emirátusokban (Dubaiban és Abu Dhabiban) lehetett megkóstolni.

Kávé és egészség, 2023.02.08.

"narrow"
Gear.svg