Füst magazin kategória

A dohányzásról..

Egyre több közterületen, például játszótereken és temetőkben, valamint azok környékén, illetve szórakozóhelyeken, éttermekben, kocsmákban tiltják be a dohányzást, és további szigorítások is várhatók. A nemdohányzók fellélegezhetnek (szó szerint is), a dohányosok pedig dohognak. Hol a határ az egészség védelme és a kirekesztés között?

Füst 2009.03.17.
Nehéz búcsú a cigarettától

A fogadkozások idején hatalmas szívességet tehetünk magunknak és környezetünknek, ha elhatározzuk, hogy leszokunk a dohányzásról - és be is tartjuk. Bár a siker főként az akaraterőn múlik, segítség nélkül nem biztos, hogy boldogulunk.

Füst 2008.12.18.
Kávé és füst

A dohány és a kávé egy történelmi pillanatban érkezett Európába. A dohány az amerikai őslakosoktól, a kávé az arab kereskedők közvetítésével jutott a nyugati világba. A két "modern", erős hatóanyag-tartalmú szer gyors karriert futott be a 17.-18. században. Előbb a főúri kastélyok fogadásaira, majd a nagypolgári szalonokba, végül a kávéházak közönségéhez jutottak el.

Füst 2008.09.23.
..Még mindig a szívás..

"Az Egészségügyi Minisztérium fontos kérdésnek tekinti a nemdohányzók védelméről szóló törvény szabályozását. A minisztérium jogalkotási tervében továbbra is szerepel a módosítás, jelenleg zajlanak az egyeztetések."

.. szemezgettünk picit..

Füst 2008.09.04.
A Montecristo story

Ma a szivarok majdnem fele, amit minden évben exportáltak Kubából, még nagyobb hírnevet visz a világ legnépszerűbb Havanájának, a MONTECRISTO-nak, ami az egyszerű barna és fehér csapatot illeti. Ez nem mindig volt így és valóban megindítja az alapítóit, Alonso Menendezt és Pepe Garciát, a fiata márkaalapítókat, akiknek a szivarra vonatkozó nagyon különböző ötleteik voltak.

Füst 2007.09.10.
A dohányzás története

A dohány elnevezése


Kezdetben "L’herbe du Grand Prieur"-nek, "azaz perjel füvé"-nek hívták a növényt - majd Medici-fűnek, Herba Panacea-nak (mindent gyógyító varázsszer), avagy Heilkraut-nak (gyógyfű). Herba di Santa Croce - Vatikánban, majd 1586-ban Dalechamptól kapta a hivatalos nevét, a Nicotiana Tabacum-ot - Nicot iránti tiszteletből.

Füst 2007.01.23.
Szivaretikett

Ideje végre kivennünk a szivartartó dobozból - eredeti nevén a humidorból - kedvenc szivarunkat és felhasználni arra a célra, amelyre valójában szánták. A borítólevél sima, erektől mentes, a fedési pontok és sarkok laposak.

Füst 2006.12.06.
Danny DeVito V. cikk borítóképe
Danny DeVito V.

Füst
Legemlékezetesebb rendezői próbálkozásom a ’Hoffa’ című 1992-es film volt, mely a Teamsters szakszervezet vezetőjének életét dolgozta fel. Hoffa volt a legnagyratörőbb, és mégis leginkább vitatott vállalkozásom. Játszottam benne, és rendeztem is. Nagyrészt magasztaló kritikákat kaptam rá.

Füst 2006.07.26.
Danny DeVito IV. cikk borítóképe
Danny DeVito IV.

Füst
1970-ben, Ken Kessey klasszikusa, a Száll a kakukk fészkére színpadra vitelében kaptam egy szerepet, majd utána folyamatos felkérésekkel kerestek meg kisebb filmekben való részvételekre, miközben még mindig készítgettem saját - még kisebb volumenű - produkcióimat.

Füst 2006.07.18.
A figyelmes választás programja

Füst
A következőkben szeretnénk bemutatni egy - a világ 48 országában kipróbált, 29 nyelvre lefordított - programot, mely megoldást keres a dohányzás kultúrált szabályozására és megvalósítására. A programot Magyarországon is próbálták bevezetni, több, de inkább kevesebb sikerrel.

Füst 2005.11.14.
Danny DeVito III. cikk borítóképe
Danny DeVito III.

Füst
New Jersey-ben lévő tengerparti Neptunban -innen kapta nevét később a produkciós cégem is - születtem 1944-ben, utolsó gyerekként. A szomszédos Asbury Park-ban nőttem fel, négy testvéremmel együtt - mellyekből kettő még azelőtt meghalt, hogy megismerhettem volna...

Füst 2005.10.19.

Hirdetés