Blog írások 2019.06.28.

Kaffeine powered by Freyja

Az újhullámos kávé és a tökéletes croissant édes házassága június 28-tól a Nagymező utcában


A Kaffeine Espresso Bar sosem félt a kihívásoktól: nyitottak kávézót nyüzsgő plázában és Verrasztóékkal is közreműködtek már a Kálvin téri bázis kialakításában. Mindegyik próbálkozás abszolút sikeresnek bizonyult. Nem meglepő módon a negyedik Kaffeine is tartogat izgalmakat, hiszen a már ismert One Eleven és Has Bean kávékat házasították a Freyja croissantokkal. 

 

forrás: Freyja Facebook

A The Mill-es srácok 2019. februárjában döntöttek úgy, hogy öt év után eljutottak oda, hogy üzletet nyissanak. Az izgalmas croissanok illata nemcsak a Szövetség utcát járja körbe, de városszerte terjedt a híre. 

 

A Freyja sikersztori azonban nem áll meg a Szövetség utcánál. Nagy Dávid, a Kaffeine vezére, már egy ideje forgatta a fejében a negyedik kávézó megnyitását. A Nagymező is a tervek között volt, azonban a Freyja sikerére gyorsan reagálva forrt ki a végleges terv. 

 

Dávid és Gergőek kapcsolata azonban nem újkeletű, már korábban is ők szállították a croissantokat a kávézókba, de a Kaffeine powered by Freyja mégis más lesz. Megtartva a klasszikus Kaffeine designt, a finom Has Bean és One Eleven kávékat érkezik a 4 sós és 4 édes croissan a Nagymezőbe, ahol semmilyen más sütemény nem lesz kapható. 

 

A negyedik kávézó egyedi módon saját melegkonyhát kapott, hogy helyben készüljenek a péksütemények, melyek előkészítve, fagyasztott állapotban érkeznek majd a Nagymezőbe, ahol saját péklányuk fogja kisütni a friss croikat. 

forrás: Freyja Facebook

Mindezentúl miért érdemes pont ebbe az egysége ellátogatni? A kávé minősége, a finom szendvicsek alapnak mondhatók, azonban a croissant választék tartogat meglepetéseket. Folyamatosan új és különleges ízek várják a betérőket és azt ígérik Dávidék, hogy nem lesz átfedés a napi kínálatban a Freyjával. Azonban senki se aggódjon az ikonikus pisztáciás croissant állandó szereplője lesz a Nagymező polcainak is.

Szatmári Nóri

H i r d e t é s

x-presso

H i r d e t é s

Kávéházak magazin

Az igazi coffee art: beszélgetés Polgár Zitával cikk borítóképe
Az igazi coffee art: beszélgetés Polgár Zitával

A kávé szinte minden érzékszervünket elbűvöli, hisz milyen jó a fagyos téli napokon a forró csészét markolni vagy a jeges italunkat nyáron kortyolni, de a frissen pörkölt vagy a csészében elfogyasztásra váró kávé jellegzetes illata, az espresso gép és a kotyogós kávéfőző sistergő hangja, illetve egy tulipánmintás latte vagy egy pontosan rétegzett melange látványa mindenkit rabul tud ejteni. Ezt talán csak egy festőművész fokozhatja, aki kávéval fest és alkot lélegzetelállító képeket.

Coffee Art 2020.02.19.
Tejet a kávéba. Na de milyet? cikk borítóképe
Tejet a kávéba. Na de milyet?

A magyar kávékultúrában igen elterjedt az ital tejjel való fogyasztása. Hogy miért? Véleményem szerint leginkább a kávé savasságát és kesernyés aromáját kívánjuk így kompenzálni. Ahogyan korábban a cukorral kapcsolatban, úgy itt is megjegyezném: a jó minőségű kávé feketén is kitűnő! Ha ennek ellenére sem tudod elképzelni kedvenc frissítődet „feljavítás” nélkül, itt van néhány jó tanács a tökéletes íz (és állag) eléréséhez.

Kávé akadémia 2020.02.08.

H i r d e t é s