Kávés versenyek tavasza 2010-ben

-
Barista Bajnokságok, 2009.06.22.

Kávés versenyek tavasza 2010-ben

Az Európai Különleges Kávé Szövetség (SCAE) magyar tagozatának vezetője – Sóti Róbert – tájékoztatása szerint a magyar chapter hivatalos döntést hozott a barista és kávés bajnokságok időpontjáról. A nemzetközi gyakorlatnak megfelelően a versenyeket ezután itthon is a tavaszi időszakban tartják.


Hazánkban az utóbbi években megszokottá vált, hogy a Barista Bajnokság ősszel kerül megrendezésre, majd a győztes a rákövetkező évben képviseli hazánkat a világbajnokságon. Így pl. a 2008-as magyar bajnok 2009 áprilisában utazott ki a világversenyre, Atlantába. A külföldön elterjedt módszertan azonban az, hogy az adott év országos bajnokai mérik össze tudásukat a nemzetközi porondon. Ennek szellemében a következő Barista Bajnokságot a 2010-es Budapesti Tavaszi Fesztivál időpontjában szervezik meg.
A döntés értelmében a VI. Barista Bajnoksággal egy helyszínen és egy időben (de valószínűleg több napra szétosztva) bonyolítják a II. Latte Art Bajnokságot, a II. Kávékóstoló Bajnokságot (Cup Tasting) sőt az első Kávé és Párlat Bajnokságot. Ugyanitt megrendezik (talán még csak bemutató jelleggel) az Ibrikes kávékészítés versenyét is.
Az első helyezettek jogot szereznek az adott világbajnokságokon való részvételre. A pontos helyszínt és időpontot heteken belül nyilvánosságra hozzák és elindul a nevezési időszak.

A már (nagy magyar sikerrel!) lezárult 2009-es Barista VB-t követően, június 26- 28. között Köln-ben rendezik meg a Latte Art és Cup Tasting mellett a "Coffee in Good Spirit" (Kávé és Párlat) és a "Cezve-Ibrik" (Török-kávé készítő) világbajnokságot is.
Hazánkat Horváth Lajos, (Latte Art) Cseresnyés Márk (Cup Tasting)és Hajdú Péter (Coffee in Good Spirit) képviseli.
Sok sikert kívánunk a magyar versenyzőknek!

Tetszett a(z) Kávés versenyek tavasza 2010-ben magazin cikk? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Kávés versenyek tavasza 2010-ben magazin cikk? Írd meg véleményed!

További Kávéházak magazin cikkek

Nem kell, hogy a kávéfőzés miatt főjön a fej!

Az, hogy ki milyen kávét szeret, ízlés kérdése. Ez vitathatatlan. Az azonban megmásíthatatlan tény, hogy a kávéfőző milyensége rengeteget nyom a latba. Még az igazán minőségi kávéból készített feketét is megkeserítheti, akár szó szerint is, ha a kávéfőző nem megfelelő. Mára már ezen túl a gyorsaság is egy érthető elvárássá vált. De vajon melyik típusú kávégép felel meg minden kritériumnak? Mutatjuk!

Téma, 2023.12.13.

Michelin-csillaggal felérő elismerést kapott a Pacificaffé

Ahogy egy erős reggeli eszpresszó, úgy fújt ébresztőt augusztus 3-án a nemzetközi kávékereskedők világában a Körmendy Sándor vezette a Pacificaffé. A kávépörkölő üzem a „Kenya Gicherori” és a „Ház kávéja” elnevezésű tételeivel nyerte el az 500 fős zsűri tetszését a világ egyik legrangosabb élelmiszeripari versenyében.

Kávé minősítések, 2023.09.05.

A kapszulás kávéfőzőt is kell takarítani!

Lonkai Márton és Juhász Bálint, a Steamhouse kávékapszulák mögött álló kávés szakemberek elárulják, hogyan takarítsuk ki a gépet, hogy sokáig főzhessük vele kedvenc reggeli italunkat.

Koffein, 2023.05.04.

café lungo - hosszú kávé

Sokakban felmerül a kérdés, mi a különbség a hosszú és a rövid kávé között?! A kérdésekre Lonkai Márton és Juhász Bálint, a Steamhouse kávépörkölő üzem mögött álló kávés szakemberek adja meg a választ.

Kávé akadémia, 2023.03.29.

A víz világnapja (03.22.)

Március 22-én ünnepeljük a Víz Világnapját, amelyet az ENSZ 1992-ben hozott létre azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet a víz fontosságára, és annak fenntartható menedzselésére. Ebben a cikkben megnézzük, hogy milyen problémákkal küzdünk a vízgazdálkodás terén és hogy milyen vízzel főzzük a kávét.

Kávé akadémia, 2023.03.22.

Mi található egy kávékapszulában?

Sokféle kávékapszula kapható a boltokban, rengeteg gyártótól és pörkölőtől. De vajon mi is található valójában a kapszulákban. Kávékapszulákkal foglalkozó szakemberek most elárulják nekünk.

Zacc, 2023.02.16.

24 karátos arany cappuccinó Magyarországon is

Szó szerint bearanyozhatjuk a napunkat a közelmúltban megnyílt szarvasi Újváros Bisztróban, ahol nemcsak a márványpadlóba kerültek 24 karátos aranybetétek, de arannyal szórt kávékülönlegességet is elfogyaszthatunk. Az arany cappuccinót eddig az Emirátusokban (Dubaiban és Abu Dhabiban) lehetett megkóstolni.

Kávé és egészség, 2023.02.08.

"narrow"
Gear.svg