Barista Bajnokságok 2009.04.20.

A 10. Barista Világbajnokság végeredménye

Véget ért a tizedik Barista Világbajnokság, amelynek idén (április 17-20-ig) az Egyesült Államokbeli Atlanta adott otthont. Molnár Attila, a magyar bajnok a vasárnapi döntőbe jutott, a versenyző ezzel 46 nemzet barista bajnokát utasította maga mögé!A jubileumi verseny csodálatos eredménnyel zárult Magyarország számára. Molnár Attila a csütörtöktől szombatig, három napon át tartó elődöntőkből továbbjutva, a vasárnapi nagydöntőben képviselte hazánkat.
Attila, a múlt évi, Koppenhágában rendezett VB-n 11-ik helyezést ért el, most szinte"lefelezve" azt, a hatodik helyen zárta a versenyt. Célja ez évben – saját bevallása szerint és a versenyen elmondottak alapján is – csak annyi volt, hogy bemutassa a világnak a kávé iránt érzett szenvedélyét, és közben jól érezze magát. Ez a recept 100%-ig bevált!
Az egész magyar kávés szakma nevében gratulálunk a kimagasló eredményhez!
A verseny további részleteiről nemsokára még írunk és várjuk Attilát is egy élménybeszámolóra, de addig is a döntő végeredménye:

A 10. Barista Világbajnokság döntője

1. Gwylim Davies Egyesült Királyság
2. Sammy PiccoloKanada
3. Michale Phillips Egyesült Államok
4. Colin Harmon Írország
5. Lee Jong Hoon Korea
6. Molnár Attila – Magyarország

H i r d e t é s

pannonkave.hu kávékóstoló banner kép

Kávéházak magazin

B-opció válságban magyar módra cikk borítóképe
B-opció válságban magyar módra

A turizmus és vendéglátás volt az első szektor, mely megérezte a COVID-19 új koronavírus járvány terjedését lassító védelmi és korlátozó intézkedések hatását, a fogyasztói kör elmaradásából adódó bevételkiesést, ám talán pont ezért, itt indultak el az első kreatív és alternatív megoldások is, hogy miként tudják túlélni ezt a válságos helyzetet. Lássunk pár példát, kinél mi a B-opció.

Café Magyarország 2020.04.08.
Kopi Luwak: Exkluzív és méregdrága a cibetmacska ürüléke cikk borítóképe
Kopi Luwak: Exkluzív és méregdrága a cibetmacska ürüléke

Egy kávé, melyből egy csészényi adag körülbelül 10 ezer forintot kóstál, kilogrammonkénti ára pedig nagyjából vetekszik a szarvasgombáéval. Ez a kivételes gasztronómiai különlegesség bizony nem a kotyogósba való… de valójában mekkora árat fizetünk érte?

Kávé akadémia 2020.03.20.