Nem kell, hogy a kávéfőzés miatt főjön a fej!
Téma, 2023.12.13.
A jeges kávé új generációja a jégkockákra öntve, hideg tejjel készülő iced cappuccino vagy iced latte. Az olasz kávékultúrát ismerőknek ismerős lehet a "freddo" szó. Az Másfél deciliter körüli üvegpohárban két jégkockára öntik az espresso kávét, ami azonnal lehűl – így készül az espresso freddo.
De jegesen készülhet a cappuccino is. 2,5 dl-es poharat színültig töltünk kisebb jégkockákkal. Espressót készítünk, majd azt rögtön ízesítjük valamilyen cukorsziruppal. A kávé mellé megszokott ízeken – kókusz, vanília, mandula,… – kívül a déligyümölcsök, mint a narancs vagy a banán is jó íz-párosításokat adnak.
A jeges kávéitalok készítésének fő szabálya, hogy azokat előre kell édesíteni – amíg a frissen készített, forró a kávé – a jéghideg kávéban már igen nehéz a cukrot feloldani. A pohárba töltött jégkockákra hideg tejet öntünk (kb. a pohár 2/3-áig), majd az ízesített kávét a jégkockákra csurgatva rétegezzük a kávét a tejre. Az előzőleg elkészített tejhabot a kávé tetejére kanalazzuk, vigyázva, hogy tej ne kerüljön az italba, mert az felmelegítené a jeges különlegességet.
Összetevők:
További Kávéházak magazin cikkek
Nem kell, hogy a kávéfőzés miatt főjön a fej!
Téma, 2023.12.13.
Lehetőségek a turizmuson innen és túl – állás Kaposvár városában
Téma, 2023.12.11.
Michelin-csillaggal felérő elismerést kapott a Pacificaffé
Kávé minősítések, 2023.09.05.
A kapszulás kávéfőzőt is kell takarítani!
Koffein, 2023.05.04.
café lungo - hosszú kávé
Kávé akadémia, 2023.03.29.
A víz világnapja (03.22.)
Kávé akadémia, 2023.03.22.
Mi található egy kávékapszulában?
Zacc, 2023.02.16.
24 karátos arany cappuccinó Magyarországon is
Kávé és egészség, 2023.02.08.