Receptek 2008.06.05.

Hűsítő gyümölcsök

A gyümölcs alapú frissítők, limonádék éppúgy fontos részei a nyári választéknak, mint a kávé- vagy tea alapú italok. Két példa a gyümölcsök felhasználására:


Gyümölcs-mix

Két szelet ananászt, egy fél kiwit és kevés banánt a blenderbe darabolunk. A 2,5 dl-es ital poharát tele rakjuk kisebb kockajéggel és beleöntjük a gépbe. 1 deciliter szódát vagy szénsavas ásványvizet és 1 cl, 30% zsírtartalmú habtejszínt adunk még hozzá az összetevőkhöz, majd gondosan lezárjuk a blender tetejét és elindítjuk a programot. 10-15 másodperc alatt krémes állagú gyümölcsös jégkását készítünk. Az italt vastag falú pohárba töltjük, a felhasznált gyümölcsök valamelyikével díszítjük.

Málnás limonádé

8-10 cl málnás gyümölcspürét, teli pohár jégkockát és majd 2 dl szódát vagy szénsavas ásványvizet a blenderbe töltünk. Ízesítjük 1/8-ad lime levével, frissen reszelt gyömbérrel és ízlés szerint pár csepp cukorsziruppal. Ha a málnás ízt szeretnénk fokozni, használjunk málna ízesítésű szirupot. A blendert lezárjuk és 15 másodperc alatt elkészítjük a jégkásás limonádét. Az italt 5 dl-es, vastag falú pohárba töltjük. Ha a szezon engedi, málnaszemeket is használhatunk az ital további ízesítésére és díszítésére.

Kávéházak magazin

B-opció válságban magyar módra cikk borítóképe
B-opció válságban magyar módra

A turizmus és vendéglátás volt az első szektor, mely megérezte a COVID-19 új koronavírus járvány terjedését lassító védelmi és korlátozó intézkedések hatását, a fogyasztói kör elmaradásából adódó bevételkiesést, ám talán pont ezért, itt indultak el az első kreatív és alternatív megoldások is, hogy miként tudják túlélni ezt a válságos helyzetet. Lássunk pár példát, kinél mi a B-opció.

Café Magyarország 2020.04.08.
Kopi Luwak: Exkluzív és méregdrága a cibetmacska ürüléke cikk borítóképe
Kopi Luwak: Exkluzív és méregdrága a cibetmacska ürüléke

Egy kávé, melyből egy csészényi adag körülbelül 10 ezer forintot kóstál, kilogrammonkénti ára pedig nagyjából vetekszik a szarvasgombáéval. Ez a kivételes gasztronómiai különlegesség bizony nem a kotyogósba való… de valójában mekkora árat fizetünk érte?

Kávé akadémia 2020.03.20.