Kávéházak versenye 2005.12.15.

Nem Szingli

Kávéházak Versenye 2005 >>benevezett kávézó>> Kezdetben Szingli volt a neve, majd a félreértések elkerülésére a tulajdonosok megfordították a jelentést. Így lett a nemrég nyílt győri kiskávézó neve Nem Szingli. Győrben, a Széchenyi térről nyíló utcácskák többsége rejteget valami meglepetést a beülni vágyók számára.


A belváros legújabb attrakciója pedig egy egészen egyedi és merész térkialakítású kávézó, melyet fiatal tulajdonosa saját kezűleg alakított ki. A dizájn részeként a kicsi teret erős színekkel hangsúlyozta: láttukra egy szolidabb lélek talán még vissza is hőkölne.

A színek teljes spektrumából sikerült azokat kiemelni, melyek természetes úton nagy ritkán fordulnak elő. Mégis van feloldás, ez pedig a fekete bőrfotelek nyugalma. A színek tolakodását egy legyintéssel elütik, állandóságot, békét és melegséget bocsátanak a térbe. A vibráció alábbhagy, a minket körül vevő közeg lecsendesedik. Az egyszeri szolid lélek is nyugalomra talál.

Engem is meglep, hogy milyen nyugodtan kávézom a Nem Szingli zöldjében, rózsaszínjében, ahol a falat különböző színű körök díszítik és világító szitakötőket is találni. A helyet sokan megkedvelték. Ebben persze nem csak a fotelek és a merész színek, hanem a sokféle forrócsoki, a huszonkétféle kávé és az internetezési lehetőség is szerepet játszik.

H i r d e t é s

pannonkave.hu kávékóstoló banner kép

Kávéházak magazin

B-opció válságban magyar módra cikk borítóképe
B-opció válságban magyar módra

A turizmus és vendéglátás volt az első szektor, mely megérezte a COVID-19 új koronavírus járvány terjedését lassító védelmi és korlátozó intézkedések hatását, a fogyasztói kör elmaradásából adódó bevételkiesést, ám talán pont ezért, itt indultak el az első kreatív és alternatív megoldások is, hogy miként tudják túlélni ezt a válságos helyzetet. Lássunk pár példát, kinél mi a B-opció.

Café Magyarország 2020.04.08.
Kopi Luwak: Exkluzív és méregdrága a cibetmacska ürüléke cikk borítóképe
Kopi Luwak: Exkluzív és méregdrága a cibetmacska ürüléke

Egy kávé, melyből egy csészényi adag körülbelül 10 ezer forintot kóstál, kilogrammonkénti ára pedig nagyjából vetekszik a szarvasgombáéval. Ez a kivételes gasztronómiai különlegesség bizony nem a kotyogósba való… de valójában mekkora árat fizetünk érte?

Kávé akadémia 2020.03.20.