Kávéházak versenye 2006.05.02.

Kávéházi tetőpont

Kávéházak Versenye 2005 >>benevezett kávézó>> A Galyatetőn létesített Fogadó a Táncoló Kecskékhez kétségkívül az ország legmagasabbra helyezett kávéházi fellegvára. A minden igényt kielégítő kávézó és étterem az éjjel-nappal strázsáló üzletvezető házaspár szívósságát és a tulajdonos elkötelezettségét egyaránt dícséri.


Kávé fronton teljes a felkészültség: a legjobb alapanyagokból a legkülönfélébb alapkávékat és kávékülönlegességeket is megtalálhatjuk, rutintalanabb vendég hosszú ideig bolyonghat a szélesre szabott teaválasztékban is, mire megtalálja a kedvére valót.

A kávézótól térben, stílusban elkülönül az éttermi vendégtér. Itt is megtalálja a számítását mind az ínyenc kalandor, mind az ismerős ízekre vágyó biztonsági játékos. A választék a kenguru hústól a cigánypecsenyéig terjed. Mindezekre tekintettel egy ideális nap a következőképpen néz ki: tojásreggeli cappuccionóval esetleg Wiener Melange-zsal, szikrázó nap, kilátás az alattunk hómezőként elterülő felhőkre.

Túra, hó esetén síelés, majd a friss levegőtől megéhezve délben egy kiadós ebéd: szarvas pörkölt juhtúrós sztrapacskával és grillezett paprikával, némi bor társaságában.

Kicsit időzzünk, majd vegyük fontolóra, vérnyomásunkat és vércukorszintünket milyen kávé-desszert kombináció segítségével kívánjuk helyrebillenteni.


Legyen mondjuk egy krémes, olaszosan rövidre engedett eszpresszó és egy sült banán. Délután szieszta, majd túra. Este társaságtól függően meghitt teázás vagy borozás, odakint a lemenő nap fénye vörösre festi a felhő-mezőket.

H i r d e t é s

pannonkave.hu kávékóstoló banner kép

Kávéházak magazin

B-opció válságban magyar módra cikk borítóképe
B-opció válságban magyar módra

A turizmus és vendéglátás volt az első szektor, mely megérezte a COVID-19 új koronavírus járvány terjedését lassító védelmi és korlátozó intézkedések hatását, a fogyasztói kör elmaradásából adódó bevételkiesést, ám talán pont ezért, itt indultak el az első kreatív és alternatív megoldások is, hogy miként tudják túlélni ezt a válságos helyzetet. Lássunk pár példát, kinél mi a B-opció.

Café Magyarország 2020.04.08.
Kopi Luwak: Exkluzív és méregdrága a cibetmacska ürüléke cikk borítóképe
Kopi Luwak: Exkluzív és méregdrága a cibetmacska ürüléke

Egy kávé, melyből egy csészényi adag körülbelül 10 ezer forintot kóstál, kilogrammonkénti ára pedig nagyjából vetekszik a szarvasgombáéval. Ez a kivételes gasztronómiai különlegesség bizony nem a kotyogósba való… de valójában mekkora árat fizetünk érte?

Kávé akadémia 2020.03.20.