Factory - Uno kapuziner, perfavore!

-
Kávéházak versenye, 2006.02.10.

Factory - Uno kapuziner, perfavore!

Kávéházak Versenye 2005 >>benevezett kávézó>> Pesten különösen nehéz felkutatni azokat a helyeket, ahol Café Crème kapható. Igazi Kapuzinert pedig szinte nem is kapni. Az olasz eszpresszó-kultúra mintha teljesen letarolta volna a várost. A Franziskaner ritka, a Wiener melange szintúgy, de eltűnt a szimpla és a dupla is.


Amerre fordulsz, mindenki espressót, cappuccinót vagy latte macchiatót iszik. Ezért persze nem lehet haragudni az olaszokra, kávéiskolájuk – jellegzetes pörkölésű keverékeik és a kávéitalok – megérdemelten váltak népszerűvé.

Egyedül az fájó, hogy ezáltal egyfajta egyoldalúság alakult ki a mai magyar kávézási szokásokban. Ki hallott már olyat, hogy egy sörözőben csak Arany Ászok kapható? Ha a vendég akarja, ihat egyéb magyar, vagy külföldi söröket is.

A kávés vendéglátóhelyek egyelőre még nem tudnak több kávéfajtában és több kávémárkában gondolkodni. Ahol – példának okáért – Segafredo van, ott csak az van. Persze a többféle kávé több ismeretet, más és más elkészítési módot igényel.

A Pesten nemrég nyílt Café Factory tett most kísérletet, hogy többféle iskola és ízlés kávéitalából választhassunk. Falai között jól megférnek egymással a különböző kávémárkák termékei. Az elkészítés különböző módozataihoz pedig barista szakoktatók tanácsát kérték. Tudják, mitől bécsi a bécsi, és mi a szimpla. Ha pedig valaki maradni akar a cappuccinónál, azt is megteheti.

Tetszett a(z) Factory - Uno kapuziner, perfavore! magazin cikk? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Factory - Uno kapuziner, perfavore! magazin cikk? Írd meg véleményed!

További Kávéházak magazin cikkek

Nem kell, hogy a kávéfőzés miatt főjön a fej!

Az, hogy ki milyen kávét szeret, ízlés kérdése. Ez vitathatatlan. Az azonban megmásíthatatlan tény, hogy a kávéfőző milyensége rengeteget nyom a latba. Még az igazán minőségi kávéból készített feketét is megkeserítheti, akár szó szerint is, ha a kávéfőző nem megfelelő. Mára már ezen túl a gyorsaság is egy érthető elvárássá vált. De vajon melyik típusú kávégép felel meg minden kritériumnak? Mutatjuk!

Téma, 2023.12.13.

Michelin-csillaggal felérő elismerést kapott a Pacificaffé

Ahogy egy erős reggeli eszpresszó, úgy fújt ébresztőt augusztus 3-án a nemzetközi kávékereskedők világában a Körmendy Sándor vezette a Pacificaffé. A kávépörkölő üzem a „Kenya Gicherori” és a „Ház kávéja” elnevezésű tételeivel nyerte el az 500 fős zsűri tetszését a világ egyik legrangosabb élelmiszeripari versenyében.

Kávé minősítések, 2023.09.05.

A kapszulás kávéfőzőt is kell takarítani!

Lonkai Márton és Juhász Bálint, a Steamhouse kávékapszulák mögött álló kávés szakemberek elárulják, hogyan takarítsuk ki a gépet, hogy sokáig főzhessük vele kedvenc reggeli italunkat.

Koffein, 2023.05.04.

café lungo - hosszú kávé

Sokakban felmerül a kérdés, mi a különbség a hosszú és a rövid kávé között?! A kérdésekre Lonkai Márton és Juhász Bálint, a Steamhouse kávépörkölő üzem mögött álló kávés szakemberek adja meg a választ.

Kávé akadémia, 2023.03.29.

A víz világnapja (03.22.)

Március 22-én ünnepeljük a Víz Világnapját, amelyet az ENSZ 1992-ben hozott létre azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet a víz fontosságára, és annak fenntartható menedzselésére. Ebben a cikkben megnézzük, hogy milyen problémákkal küzdünk a vízgazdálkodás terén és hogy milyen vízzel főzzük a kávét.

Kávé akadémia, 2023.03.22.

Mi található egy kávékapszulában?

Sokféle kávékapszula kapható a boltokban, rengeteg gyártótól és pörkölőtől. De vajon mi is található valójában a kapszulákban. Kávékapszulákkal foglalkozó szakemberek most elárulják nekünk.

Zacc, 2023.02.16.

"narrow"
Gear.svg