Kávéházak versenye 2006.02.27.

Dömötöri

Kávéházak Versenye 2005 >>benevezett kávézó>> A Dömötöri meghatározta Sopront. A város kávéházainak hangulatát amúgy sem lehet, és nem is érdemes a bécsi kávéházi kultúra nélkül értelmezni, ami Pesttel ellentétben itt nem csak nyomokban található meg. Ha az itallapon cappuccinót is tűntetnek fel, végül kapucínert hoznak ki. Sajnos legtöbbször olasz pörkölésű kávéból... Nekünk mégis felüdülés volt.


A Dömötöri különlegessége, hogy a kis területet már a kilencvenes évek elején képesek voltak olyan igényességgel kialakítani, hogy az ember elsőre elgondolkodik: talán egy érintetlen múlt századi kiskávézóban van?

Bár szorosan vagyunk, és maga a belső tér nem alkalmas arra, hogy a Gerbeaud vagy a Hauer mintájára nagy klasszikus kávéházat kialakítsanak ki benne, mégis a legapróbb részletekre is igyekeztek odafigyelni. Míves székek, márványos asztalok, gyönyörű korlát és aranyozott lámpák – az ember érzi, hogy mindez így nem giccs.

A Dömötöri cukrászda-kávézó valószínűleg az első kávés üzlet, amit a soproniak nagy többsége megemlít vagy megmutat az idegeneknek. Lassan két évtizedes múltjának köszönheti, hogy hangulata meghatározta a város legtöbb kávézójának atmoszféráját: Bécs hagyományos (bár azóta már részben átalakult) habos-kapucíneres-süteményes kávéházi világa tükröződik Sopronban.

H i r d e t é s

pannonkave.hu kávékóstoló banner kép

Kávéházak magazin

B-opció válságban magyar módra cikk borítóképe
B-opció válságban magyar módra

A turizmus és vendéglátás volt az első szektor, mely megérezte a COVID-19 új koronavírus járvány terjedését lassító védelmi és korlátozó intézkedések hatását, a fogyasztói kör elmaradásából adódó bevételkiesést, ám talán pont ezért, itt indultak el az első kreatív és alternatív megoldások is, hogy miként tudják túlélni ezt a válságos helyzetet. Lássunk pár példát, kinél mi a B-opció.

Café Magyarország 2020.04.08.
Kopi Luwak: Exkluzív és méregdrága a cibetmacska ürüléke cikk borítóképe
Kopi Luwak: Exkluzív és méregdrága a cibetmacska ürüléke

Egy kávé, melyből egy csészényi adag körülbelül 10 ezer forintot kóstál, kilogrammonkénti ára pedig nagyjából vetekszik a szarvasgombáéval. Ez a kivételes gasztronómiai különlegesség bizony nem a kotyogósba való… de valójában mekkora árat fizetünk érte?

Kávé akadémia 2020.03.20.