Kávéházak versenye 2006.01.24.

Café 5

Kávéházak Versenye 2005 >>benevezett kávézó>> Az újságok, magazinok külön polcon sorakoznak, a pultban pedig sütemények, szendvicsek, saláták jelzik az olaszos jellegű kávézói választékot. A zene este is diszkréten szól, a laptopon dolgozók minden kívánságát teljesítik, a kávé pedig átlagon felüli.


Újpest központban, az egyetlen igazán kávéháznak való saroképület aljában egy gyorsétterem található. Ha mondjuk Karinthy Frigyes egy véletlen folytán a hármas metró végállomására vetődik, és biztonságot keresve az első kávéháznak látszó épület felé veszi az irányt, biztosan ide tér be. Persze hamar ki is fordul.

És bár a kereskedelmi rádión, vagy a műanyag tálcák rendszerén megütközik, minden bizonnyal továbbra is úgy tartja majd, egy furcsa kávéházba vetődött. Ha ekkor bárkit leszólít, hol tudna egy újság mellett békésen, ám mégis huszonegyedik századi környezetben elfogyasztani egy kávét, kérem, kalauzolják a Duna irányába száz méterre található új irodaépület irányába.

Itt található, nem túl feltűnő utcafronttal, a Café 5 nevű kávézó. A kissé rideg, és még kevéssé belakott épület aljában kellemes meglepetést jelent a minimál stílusban kialakított, meleg színek által dominált kávézó tere.

Az újságok, magazinok külön polcon sorakoznak, a pultban pedig sütemények, szendvicsek, saláták jelzik az olaszos jellegű kávézói választékot. A zene este is diszkréten szól, a laptopon dolgozók minden kívánságát teljesítik, a kávé pedig átlagon felüli.

A Café 5 fiatal üzletvezetője elkötelezetten képvisel egy új kávézói kultúrát. Érezhetően szaporodnak az ilyen egyszerű, de átgondolt koncepción nyugvó kávézók, kávéházak. Egyre kevésbé kell szégyenkeznünk Karinthy úrék előtt.

H i r d e t é s

pannonkave.hu kávékóstoló banner kép

Kávéházak magazin

B-opció válságban magyar módra cikk borítóképe
B-opció válságban magyar módra

A turizmus és vendéglátás volt az első szektor, mely megérezte a COVID-19 új koronavírus járvány terjedését lassító védelmi és korlátozó intézkedések hatását, a fogyasztói kör elmaradásából adódó bevételkiesést, ám talán pont ezért, itt indultak el az első kreatív és alternatív megoldások is, hogy miként tudják túlélni ezt a válságos helyzetet. Lássunk pár példát, kinél mi a B-opció.

Café Magyarország 2020.04.08.
Kopi Luwak: Exkluzív és méregdrága a cibetmacska ürüléke cikk borítóképe
Kopi Luwak: Exkluzív és méregdrága a cibetmacska ürüléke

Egy kávé, melyből egy csészényi adag körülbelül 10 ezer forintot kóstál, kilogrammonkénti ára pedig nagyjából vetekszik a szarvasgombáéval. Ez a kivételes gasztronómiai különlegesség bizony nem a kotyogósba való… de valójában mekkora árat fizetünk érte?

Kávé akadémia 2020.03.20.