Kávéházak versenye magazin kategória

Két magyar kávézó Európa legjobbjai között cikk borítóképe
Két magyar kávézó Európa legjobbjai között

Rómától Párizsig és Berlintől Budapestig Európa már régóta a kávé szerelmeseinek célpontja. Olyan sok világszínvonalú kávézó van Európában, hogy szinte lehetetlen igazságosan eldönteni, melyik a legjobb ötven, mégis erre vállalkozott a Big 7 Travel utazási portál, melynek 2020-as összesítésében az előkelő TOP 20-ba került két magyar kávézó.

Kávéházak versenye 2020.03.09.
Kávéházak Versenye 2004, ’05, ’06, ’07 cikk borítóképe
Kávéházak Versenye 2004, ’05, ’06, ’07

A magyar kávés szakma ez évi csúcstalálkozója tavasszal, március 5-e szerdán lesz. A találkozó eseményeinek ismét a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum (MKVM) ad otthont.

Kávéházak versenye 2008.01.23.
Kávéházi tetőpont

Kávéházak Versenye 2005 >>benevezett kávézó>>
A Galyatetőn létesített Fogadó a Táncoló Kecskékhez kétségkívül az ország legmagasabbra helyezett kávéházi fellegvára. A minden igényt kielégítő kávézó és étterem az éjjel-nappal strázsáló üzletvezető házaspár szívósságát és a tulajdonos elkötelezettségét egyaránt dícséri.

Kávéházak versenye 2006.05.02.
Bécsi - A nagykávéház

A szegedi Bécsi Kávéház, a város központjában, a Feketesas utcában fekszik. Sarki épület, mely üzletként korábban a BÁV ruházati üzleteként működött, csökkentett alapterülettel 2000 év első feléig. A bérleti jog megszerzése után kezdődött a kávéházi funkcióra való átalakítás, személyes ötletek, és az Osztrák- Magyar Monarchia korabeli példák mai kornak megfelelő átültetésével.

Kávéházak versenye 2006.03.06.
Dömötöri

Kávéházak Versenye 2005 >>benevezett kávézó>>
A Dömötöri meghatározta Sopront. A város kávéházainak hangulatát amúgy sem lehet, és nem is érdemes a bécsi kávéházi kultúra nélkül értelmezni, ami Pesttel ellentétben itt nem csak nyomokban található meg. Ha az itallapon cappuccinót is tűntetnek fel, végül kapucínert hoznak ki. Sajnos legtöbbször olasz pörkölésű kávéból... Nekünk mégis felüdülés volt.

Kávéházak versenye 2006.02.27.
Factory - Uno kapuziner, perfavore!

Kávéházak Versenye 2005 >>benevezett kávézó>>
Pesten különösen nehéz felkutatni azokat a helyeket, ahol Café Crème kapható. Igazi Kapuzinert pedig szinte nem is kapni. Az olasz eszpresszó-kultúra mintha teljesen letarolta volna a várost. A Franziskaner ritka, a Wiener melange szintúgy, de eltűnt a szimpla és a dupla is.

Kávéházak versenye 2006.02.10.
Café 5

Kávéházak Versenye 2005 >>benevezett kávézó>>
Az újságok, magazinok külön polcon sorakoznak, a pultban pedig sütemények, szendvicsek, saláták jelzik az olaszos jellegű kávézói választékot. A zene este is diszkréten szól, a laptopon dolgozók minden kívánságát teljesítik, a kávé pedig átlagon felüli.

Kávéházak versenye 2006.01.24.
Picard(ok)

Kávéházak Versenye 2005 >>benevezett kávézó>>
Valljuk be, munkába igyekezve nem is igen merül fel bennünk az igény, hogy reggeli kávénkat és a betevő sajtót kedvenc kávézónkban fogyasszuk el. Megszoktuk, hogy az otthoni kotyogós egyetlen alternatívája ily hajnali órában a sarki talponálló műanyag poharas kávémegoldása lehet.

Kávéházak versenye 2006.01.09.
Menza

Kávéházak Versenye 2005 >>benevezett kávézó>>
Milyen a tipikusan magyar kávéház? Van ilyen? Mik a jellemzői a magyar kávés üzlettípusnak? Határozott kép él bennünk a bécsi kávéházakról, az olasz kávébárokról és Párizs élettel teli caféiról, de Budapest mitől volt egyedi? Kevesen tudják, de a hajdani kávéházakat a kor divatjához igazodó berendezéssel látták el.

Kávéházak versenye 2005.12.28.
Balettcipő

Kávéházak Versenye 2005 >>benevezett kávézó>>
Néhány éve újították fel, azóta szemünk láttára szépül, formálódik. A sétálóvá alakított utcák nagy példaképe, a Ráday nyomába még nem ér, de "helyekben" már a Hajós utca sem szűkölködik. Egyre-másra nyílnak itt a kávézók, a városlakók lépésről lépésre birtokba veszik az ajándékba kapott kövezetet.

Kávéházak versenye 2005.12.19.
Nem Szingli

Kávéházak Versenye 2005 >>benevezett kávézó>>
Kezdetben Szingli volt a neve, majd a félreértések elkerülésére a tulajdonosok megfordították a jelentést. Így lett a nemrég nyílt győri kiskávézó neve Nem Szingli. Győrben, a Széchenyi térről nyíló utcácskák többsége rejteget valami meglepetést a beülni vágyók számára.

Kávéházak versenye 2005.12.15.
Lemon

Kávéházak Versenye 2005 >>benevezett kávézó>>
Végre egy kis szubjektív élményrosta. Éspedig a hőségben fogant éhség csillapítására tökélyre fejlesztett salátákat kínáló Lemon Caféról, mert ő is a nevezők között van. Jól helyezkedik, városa amúgy is a középpontba került: Pécset képviseli a Kávéházak Versenyén. Nyári élmény, saláta, lokálpatriotizmus.

Kávéházak versenye 2005.11.28.

Hirdetés