100 éves tradicionális katalán kávé Magyarországon

-
Café World, 2020.01.15.

100 éves tradicionális katalán kávé Magyarországon

Egy évszázados centenáriumát ünnepli idén a felső prémium kategóriájú kávékat készítő és forgalmazó Cafes Cornellá. A katalán családi vállalkozás remekműveit hazánkban is meg lehet kóstolni. (x)


A Cafes Cornellá története 1920-ban indult, amikor Narcís és Pere Cornellá testvérek a katalóniai Gironában elindították kávépörkölő üzemüket. Az akkoriban teljesen új tevékenység felépítésével, hamarosan ők lettek a fő kávébeszállítók a teljes gironai régióban.

1954. A fiú Pere Cornellá I Prujá is csatlakozik a céghez, a második generáció tagjaként. Spanyolországban a piacon másodikként üzembe helyezére kerül az automata csomagoló gépsor.

1980. Pere Cornellá I Valls-sal a harmadik generáció csatlakozik a céghez.

1984. Új üzem létesül Gironában, ahol a gyártási, pörkölési és vákuum csomagolási eljárások mind automatizáltak. A blendek összeállítása egy korszerű, analitikai laboratóriumban történik, kiváló szakmai tapasztalattal bíró pörkölőmesterek közreműködésével. Ettől az évtől kezdve a vállalat a vendéglátószektor magas szintű kiszolgálására szakosodik. A cég legfőbb erősségei a kiváló termékminőség, a kimagasló szakmai tudás, korszerű cég és termék imázs, valamint a közvetlen partneri disztribúció.

2019. A három generáció tudására és tapasztalatára támaszkodó vállalat megalkotja a teljesen egyedi „Decoding Coffee” rendszert, amely a teljeskörű minőségellenőrzést és átláthatóságot hivatott megvalósítani. Kávékínálatukban a speciality területszelektált tételeken túl, az öko gazdaságból érkező, és fair trade minősítésű kávé is megtalálható. Katalóniában, a Cafes Cornellá által kiszolgált kávéházakban évente 25 millió csésze kávét szolgálnak fel. A Cafes Cornellá, egy fiatal, dinamikus, kreatív társasággá vált, amely folyamatosan igyekszik kielégíteni a fogyasztók ízléseit, biztosítva az elérhető legmagasabb termékminőséget és a legkorszerűbb műszaki megoldásokat.

2020. Az 1920-ban indult vállalkozás immár egy évszázada sikeresen működik és továbbra is ugyanazon család kezében van. A kezdetekkor még kisméretű gironai cég ma már a világ 11 országában van jelen széles termékválasztékával.

Magyarországon a 15 éves Pannon Kávé Kft. az a vállalkozás, amely a legmagasabb igényeket is kielégítő, felső prémium kategóriájú Cafes Cornellá kávék kizárólagos forgalmazójaként ezt a tradíciót és szellemiséget képviseli.

Egy jó kávé elkészítéséhez több éves szakmai tapasztalat, vagy egy jó döntés szükséges. Kóstolja meg a Cafes Cornellá csúcsminőségű kávéit, válassza a Pannon Kávé Kft. szolgáltatásait, és legyen részese a sikernek a következő 100 évben!

 

Küri Attila

Tetszett a(z) 100 éves tradicionális katalán kávé Magyarországon magazin cikk? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) 100 éves tradicionális katalán kávé Magyarországon magazin cikk? Írd meg véleményed!

További Kávéházak magazin cikkek

Nem kell, hogy a kávéfőzés miatt főjön a fej!

Az, hogy ki milyen kávét szeret, ízlés kérdése. Ez vitathatatlan. Az azonban megmásíthatatlan tény, hogy a kávéfőző milyensége rengeteget nyom a latba. Még az igazán minőségi kávéból készített feketét is megkeserítheti, akár szó szerint is, ha a kávéfőző nem megfelelő. Mára már ezen túl a gyorsaság is egy érthető elvárássá vált. De vajon melyik típusú kávégép felel meg minden kritériumnak? Mutatjuk!

Téma, 2023.12.13.

Michelin-csillaggal felérő elismerést kapott a Pacificaffé

Ahogy egy erős reggeli eszpresszó, úgy fújt ébresztőt augusztus 3-án a nemzetközi kávékereskedők világában a Körmendy Sándor vezette a Pacificaffé. A kávépörkölő üzem a „Kenya Gicherori” és a „Ház kávéja” elnevezésű tételeivel nyerte el az 500 fős zsűri tetszését a világ egyik legrangosabb élelmiszeripari versenyében.

Kávé minősítések, 2023.09.05.

A kapszulás kávéfőzőt is kell takarítani!

Lonkai Márton és Juhász Bálint, a Steamhouse kávékapszulák mögött álló kávés szakemberek elárulják, hogyan takarítsuk ki a gépet, hogy sokáig főzhessük vele kedvenc reggeli italunkat.

Koffein, 2023.05.04.

café lungo - hosszú kávé

Sokakban felmerül a kérdés, mi a különbség a hosszú és a rövid kávé között?! A kérdésekre Lonkai Márton és Juhász Bálint, a Steamhouse kávépörkölő üzem mögött álló kávés szakemberek adja meg a választ.

Kávé akadémia, 2023.03.29.

A víz világnapja (03.22.)

Március 22-én ünnepeljük a Víz Világnapját, amelyet az ENSZ 1992-ben hozott létre azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet a víz fontosságára, és annak fenntartható menedzselésére. Ebben a cikkben megnézzük, hogy milyen problémákkal küzdünk a vízgazdálkodás terén és hogy milyen vízzel főzzük a kávét.

Kávé akadémia, 2023.03.22.

Mi található egy kávékapszulában?

Sokféle kávékapszula kapható a boltokban, rengeteg gyártótól és pörkölőtől. De vajon mi is található valójában a kapszulákban. Kávékapszulákkal foglalkozó szakemberek most elárulják nekünk.

Zacc, 2023.02.16.

24 karátos arany cappuccinó Magyarországon is

Szó szerint bearanyozhatjuk a napunkat a közelmúltban megnyílt szarvasi Újváros Bisztróban, ahol nemcsak a márványpadlóba kerültek 24 karátos aranybetétek, de arannyal szórt kávékülönlegességet is elfogyaszthatunk. Az arany cappuccinót eddig az Emirátusokban (Dubaiban és Abu Dhabiban) lehetett megkóstolni.

Kávé és egészség, 2023.02.08.

"narrow"
Gear.svg