Café World 2020.01.15.

100 éves tradicionális katalán kávé Magyarországon

Egy évszázados centenáriumát ünnepli idén a felső prémium kategóriájú kávékat készítő és forgalmazó Cafes Cornellá. A katalán családi vállalkozás remekműveit hazánkban is meg lehet kóstolni. (x)


A Cafes Cornellá története 1920-ban indult, amikor Narcís és Pere Cornellá testvérek a katalóniai Gironában elindították kávépörkölő üzemüket. Az akkoriban teljesen új tevékenység felépítésével, hamarosan ők lettek a fő kávébeszállítók a teljes gironai régióban.

1954. A fiú Pere Cornellá I Prujá is csatlakozik a céghez, a második generáció tagjaként. Spanyolországban a piacon másodikként üzembe helyezére kerül az automata csomagoló gépsor.

1980. Pere Cornellá I Valls-sal a harmadik generáció csatlakozik a céghez.

1984. Új üzem létesül Gironában, ahol a gyártási, pörkölési és vákuum csomagolási eljárások mind automatizáltak. A blendek összeállítása egy korszerű, analitikai laboratóriumban történik, kiváló szakmai tapasztalattal bíró pörkölőmesterek közreműködésével. Ettől az évtől kezdve a vállalat a vendéglátószektor magas szintű kiszolgálására szakosodik. A cég legfőbb erősségei a kiváló termékminőség, a kimagasló szakmai tudás, korszerű cég és termék imázs, valamint a közvetlen partneri disztribúció.

2019. A három generáció tudására és tapasztalatára támaszkodó vállalat megalkotja a teljesen egyedi „Decoding Coffee” rendszert, amely a teljeskörű minőségellenőrzést és átláthatóságot hivatott megvalósítani. Kávékínálatukban a speciality területszelektált tételeken túl, az öko gazdaságból érkező, és fair trade minősítésű kávé is megtalálható. Katalóniában, a Cafes Cornellá által kiszolgált kávéházakban évente 25 millió csésze kávét szolgálnak fel. A Cafes Cornellá, egy fiatal, dinamikus, kreatív társasággá vált, amely folyamatosan igyekszik kielégíteni a fogyasztók ízléseit, biztosítva az elérhető legmagasabb termékminőséget és a legkorszerűbb műszaki megoldásokat.

2020. Az 1920-ban indult vállalkozás immár egy évszázada sikeresen működik és továbbra is ugyanazon család kezében van. A kezdetekkor még kisméretű gironai cég ma már a világ 11 országában van jelen széles termékválasztékával.

Magyarországon a 15 éves Pannon Kávé Kft. az a vállalkozás, amely a legmagasabb igényeket is kielégítő, felső prémium kategóriájú Cafes Cornellá kávék kizárólagos forgalmazójaként ezt a tradíciót és szellemiséget képviseli.

Egy jó kávé elkészítéséhez több éves szakmai tapasztalat, vagy egy jó döntés szükséges. Kóstolja meg a Cafes Cornellá csúcsminőségű kávéit, válassza a Pannon Kávé Kft. szolgáltatásait, és legyen részese a sikernek a következő 100 évben!

 

Küri Attila

H i r d e t é s

pannonkave.hu kávékóstoló banner kép

Kávéházak magazin

B-opció válságban magyar módra cikk borítóképe
B-opció válságban magyar módra

A turizmus és vendéglátás volt az első szektor, mely megérezte a COVID-19 új koronavírus járvány terjedését lassító védelmi és korlátozó intézkedések hatását, a fogyasztói kör elmaradásából adódó bevételkiesést, ám talán pont ezért, itt indultak el az első kreatív és alternatív megoldások is, hogy miként tudják túlélni ezt a válságos helyzetet. Lássunk pár példát, kinél mi a B-opció.

Café Magyarország 2020.04.08.
Kopi Luwak: Exkluzív és méregdrága a cibetmacska ürüléke cikk borítóképe
Kopi Luwak: Exkluzív és méregdrága a cibetmacska ürüléke

Egy kávé, melyből egy csészényi adag körülbelül 10 ezer forintot kóstál, kilogrammonkénti ára pedig nagyjából vetekszik a szarvasgombáéval. Ez a kivételes gasztronómiai különlegesség bizony nem a kotyogósba való… de valójában mekkora árat fizetünk érte?

Kávé akadémia 2020.03.20.