Café Magyarország 2020.04.08.

B-opció válságban magyar módra

A turizmus és vendéglátás volt az első szektor, mely megérezte a COVID-19 új koronavírus járvány terjedését lassító védelmi és korlátozó intézkedések hatását, a fogyasztói kör elmaradásából adódó bevételkiesést, ám talán pont ezért, itt indultak el az első kreatív és alternatív megoldások is, hogy miként tudják túlélni ezt a válságos helyzetet. Lássunk pár példát, kinél mi a B-opció.


A legtöbb étterem, pizzéria és kávézó vagy határozatlan időre lehúzta a rolót és kivár (pl. Cafe Frei, California Coffee Company, Costa Coffee, Fresh Corner Downtown, stb.), vagy az „eddig Ti jöttetek hozzánk, most mi megyünk hozzátok” elvre váltva elvitelre és házhozszállításra készíti a termékeit.

Vannak azonban, akik ezt tovább gondolták és esetleg eddig profiljukba nem illő, vagy egészen nemes küldetést vállaló tevékenységbe fogtak. Ismerjétek meg első két úttörőnket:

Steamhouse Cafe – kávézóból kapszulába

A budapesti székhelyű kávézó – csakúgy, mint a többi vendéglátóhely – a vészhelyzet miatt elrendelt kijárási korlátozás idején sajnos nem lehet nyitva, így alkalmazottai munka, de nem fizetés nélkül maradtak. „B” tervként azt találták ki, hogy a saját pörkölésű kávéikat Nespresso(c) kompatibilis kapszulákba töltik, így biztosítva régi és új fogyasztóik számára a tökéletes otthoni kávéélményt, illetve a munkatársak tovább foglalkoztatását. Szándékaik szerint addig pörkölnek és csomagolnak, ameddig szükség lesz rájuk, illetve a 18 és 72 darabos kiszerelésű Steamhouse Plan-B kapszulás kávéikra.

További információk: https://www.steamhouse.hu/

 

X-Presso – a dokik kávéztatója

A budakalászi kávépörkölő a munkatársai megmentése mellett az egészségügyben értünk dolgozó orvosokra és segítőikre is gondolt, ezért meghirdette a „Kávéztasd a dokit” akcióját. Az X-Presso évek óta támogat különböző intézményeket a termékeivel és most lehetőséget biztosít bárki számára, hogy felajánlásaival segítse az egészségügyi dolgozók munkáját, hogy ők is éberen segíthessenek mindnyájunkon. A kampány mellett létrehoztak egy adomány oldalt, ahol 50%-os kedvezményt biztosítanak a termékeikből azon jó szándékú vásárlóknak, akik kávét szeretnének adományozni az egészségügyi intézmények dolgozóinak. Az X-Presso saját költségén vállalja a lebonyolítást és a szállítás megoldását is.

További információk: https://x-presso.hu/adomany

 

Ha ismersz olyan kávézót vagy hazai kávépörkölőt, akik hasonlóan kreatív megoldást választottak, kérlek jelezd felénk a press@gastro.hu email címre írt leveledben, hogy őket is be tudjuk mutatni.

Küri Attila

H i r d e t é s

pannonkave.hu kávékóstoló banner kép

Kávéházak magazin

Kopi Luwak: Exkluzív és méregdrága a cibetmacska ürüléke cikk borítóképe
Kopi Luwak: Exkluzív és méregdrága a cibetmacska ürüléke

Egy kávé, melyből egy csészényi adag körülbelül 10 ezer forintot kóstál, kilogrammonkénti ára pedig nagyjából vetekszik a szarvasgombáéval. Ez a kivételes gasztronómiai különlegesség bizony nem a kotyogósba való… de valójában mekkora árat fizetünk érte?

Kávé akadémia 2020.03.20.
10 alapvető pont a kiváló espresso azonosításához cikk borítóképe
10 alapvető pont a kiváló espresso azonosításához

Egy jó kávé megváltoztathatja a rossz napot, de egy rossz kávé elronthatja a legjobb napot is - vallják az ital szerelmesei és készítői is. Ezért létrejött egy objektív osztályozó rendszer, mely beazonosítja a legjobb kávékeverékeket, és hozzá készült egy 10 pontos ajánlás a kiváló espresso elkészítéséhez. (x)

Café World 2020.03.16.