A pécsi cafék következnek

-
Café Magyarország, 2005.03.25.

A pécsi cafék következnek

Café Budapest A pécsi cafék következnek a Café Budapest rovatban. Találtunk főhelyen ülő kutyát, aki törzsvendég volt. Láttunk tuning távirányítós kocsiversenypálya-kávézót. Találkoztunk család barkálcsolta, magas színvonalú művésztanyával és ittunk egy-két jó kávét is.


Pécsen jártunk az idei utolsó téli napon. A város hozta a formáját: a hideg ellenére rendkívüli módon nyüzsögtek az emberek. Mi pedig, mint rendesen, felfedezőútra indultunk. Meglestük a kávézókat, megvizsgáltuk a helyeket - és elhoztuk Önöknek a legfontosabbakat.

A város legfőbb jellegzetességét viszont elfelejtettük lefotózni. Aki dzsámit akar látni, javasoljuk, hogy keresse fel Pécs honlapját. Feledékenységünk annak köszönhető, hogy érzékeny radarjainkkal a Mecsek védőfalával a háta mögött délre tekintő város mentalitását igyekeztünk feltérképezni.

Először a Főtérre siettünk. Itt találtuk a nagyon korrekt Coffein Kávézót. Kellemes hangulat, mosoly és udvariasság. Minden a helyén. Illik a városhoz. Jó, hogy a közepén van.


Szemben vele egy őshely. A Royal nem mai darab, valószínűleg hosszú ideig ez volt a zászlóshajó. Nagy üvegtáblák, tapéta, törzsvendégek kis bisztrós beütéssel. Megy a tévé. Egyik asztalnál megtorpanunk. Kutya ül, csak éppen nem iszik. Törzsvendég ő is.


Aztán séta a Széchenyi térről a Király utcára. A színháznál jobbra kanyar. Ott bújik meg a Naív. Kult művészcafé. Megtudjuk, hogy egy család dobta össze az ötletet és az anyagot. A fővárosban ezért egy belsőépítész szép summát akaszt le. Apa eszkábálta trendi pult, iparművész puffok. A sakkozó asztal mindent visz. Filmklub, könyv, színház. Naív.

A Királyra nyílik a Replay. Tágas téren volt itt minden. Csippendél vagy karaoki. Most lecsendesedett egy kicsit. Készül a következő bulikra. Az éttermi részleg elválasztásának módját értékeltük: épület az épületben. Replay.


Sok pécsi a Citrom utcába irányított minket. Ott a Capri. 1985 óta látja el büszkén a helyieket. Cukrászda és kávé. Kézműves fagyi. Családi manufaktúra. A belső is erős nyolcvanas. Sok vendég.


Tőle pár méterre Lemon. Újabb korrekt café. Zsibongás. Megkérnek, úgy fotózzak, hogy legyen benne vendég. Körbenézek. Nincs egy talpalatnyi hely, ahol ne lenne vendég. Szeretik.


Kissé délebbre kimondhatatlan olasz nevű terecske. Road Café, talpunk alatt úttest. Ez nem a dizájn része, hanem versenypálya. Rendszeres tuningolt távirányítós gyorsulási és ügyességi versenyek. Kupa és utána buli. Pécsi extravagancia. Kedvesség és udvariasság. Road.


Nem messze abszurdum. Mozi ülőalkalmatosságok. És vonatülésben kávézunk. MÁV térelemek, kékes hangulat. Kellemes dzsesszmuzsika szól. Jóféle koktélok a kicsi helyen. Abszurd Pécs.


Távolabb, az egyetemnél egyetemi kávézó. Dizájn, internet, kerek egész. Hullámokban van tele. Amikor a diákok lógnak, nem lehet leülni. Jó példa: nem csak a Széchenyi tér környékén lehet kávézót nyitni. Café Pelle.

Tetszett a(z) A pécsi cafék következnek magazin cikk? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) A pécsi cafék következnek magazin cikk? Írd meg véleményed!

További Kávéházak magazin cikkek

Nem kell, hogy a kávéfőzés miatt főjön a fej!

Az, hogy ki milyen kávét szeret, ízlés kérdése. Ez vitathatatlan. Az azonban megmásíthatatlan tény, hogy a kávéfőző milyensége rengeteget nyom a latba. Még az igazán minőségi kávéból készített feketét is megkeserítheti, akár szó szerint is, ha a kávéfőző nem megfelelő. Mára már ezen túl a gyorsaság is egy érthető elvárássá vált. De vajon melyik típusú kávégép felel meg minden kritériumnak? Mutatjuk!

Téma, 2023.12.13.

Michelin-csillaggal felérő elismerést kapott a Pacificaffé

Ahogy egy erős reggeli eszpresszó, úgy fújt ébresztőt augusztus 3-án a nemzetközi kávékereskedők világában a Körmendy Sándor vezette a Pacificaffé. A kávépörkölő üzem a „Kenya Gicherori” és a „Ház kávéja” elnevezésű tételeivel nyerte el az 500 fős zsűri tetszését a világ egyik legrangosabb élelmiszeripari versenyében.

Kávé minősítések, 2023.09.05.

A kapszulás kávéfőzőt is kell takarítani!

Lonkai Márton és Juhász Bálint, a Steamhouse kávékapszulák mögött álló kávés szakemberek elárulják, hogyan takarítsuk ki a gépet, hogy sokáig főzhessük vele kedvenc reggeli italunkat.

Koffein, 2023.05.04.

café lungo - hosszú kávé

Sokakban felmerül a kérdés, mi a különbség a hosszú és a rövid kávé között?! A kérdésekre Lonkai Márton és Juhász Bálint, a Steamhouse kávépörkölő üzem mögött álló kávés szakemberek adja meg a választ.

Kávé akadémia, 2023.03.29.

A víz világnapja (03.22.)

Március 22-én ünnepeljük a Víz Világnapját, amelyet az ENSZ 1992-ben hozott létre azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet a víz fontosságára, és annak fenntartható menedzselésére. Ebben a cikkben megnézzük, hogy milyen problémákkal küzdünk a vízgazdálkodás terén és hogy milyen vízzel főzzük a kávét.

Kávé akadémia, 2023.03.22.

Mi található egy kávékapszulában?

Sokféle kávékapszula kapható a boltokban, rengeteg gyártótól és pörkölőtől. De vajon mi is található valójában a kapszulákban. Kávékapszulákkal foglalkozó szakemberek most elárulják nekünk.

Zacc, 2023.02.16.

24 karátos arany cappuccinó Magyarországon is

Szó szerint bearanyozhatjuk a napunkat a közelmúltban megnyílt szarvasi Újváros Bisztróban, ahol nemcsak a márványpadlóba kerültek 24 karátos aranybetétek, de arannyal szórt kávékülönlegességet is elfogyaszthatunk. Az arany cappuccinót eddig az Emirátusokban (Dubaiban és Abu Dhabiban) lehetett megkóstolni.

Kávé és egészség, 2023.02.08.

"narrow"
Gear.svg