Használt gördeszkákból kávéházi berendezés

-
Café Budapest, 2019.11.27.

Használt gördeszkákból kávéházi berendezés

Október 23-án múlt egy éve, hogy megalakult egy fiatal magyar csapat és forradalmat hirdetett az Y generáció számára unalmas és sablonos vendéglátós enteriőrök világába. Ők az OnBoard Furniture, azaz Marci, Gergő, Dani és Jani, akik szakdolgozataik mellett egyedi bútorokat készítenek használt gördeszkákból és snowboardokból.


„Mindannyian a BGE Pénzügyi és Számviteli Karának Team Academy specializációján tanulunk, itt alakult meg a csapatunk. Kezdetben még egészen más elképzeléseink voltak, hogy milyen termékeket gyártsunk, és azokat kiknek fogjuk majd értékesíteni. Az alapkoncepció az volt, hogy gördeszkákból készítsünk lakberendezési tárgyakat és bútorokat, amit majd magánvásárlóknak értékesítünk” – kezdte a beszélgetést Király Dani, akitől maga az ötlet származik.

Dani a snowboard szeretetének köszönhetően, számos osztrák sípályán látott snowboardból készített padokat, de elmondása szerint ezek inkább voltak egy-egy sípályán dolgozó munkatárs kreatívkodásai, mint üzleti szinten működő tevékenység.

A külföldi példát látva a srácok a recycling - upcycling trendet szerették volna követni, és ragaszkodtak ahhoz, hogy az újrafelhasználás központi helyet töltsön be a termékeik előállításánál.

Megkeresték az összes lehetséges ismerősüket és barátaikat, akik valaha gördeszkáztak és elfekvőben lehetett náluk használt gördeszka, így elég hamar el is készültek az első óráik (TimeOnBoard). Ezt követte az első kispadjuk, majd ma már termékpalettájukat egy nagy 1 személyes paddal (Sitadella) és egy 3 személyes snowboardpaddal (IronyBench) is kibővítették.

„Ma már csak az órák képviselik az upcycling vonalat és már nem feltétlen lakossági felhasználásra értékesítünk. Terveink között van, hogy olyan dizájn kedvelő bár-, romkocsma-, kávézó- és étteremtulajdonosokat keressünk meg, akik nyitottak lennének egy közös együttműködésre. Nem titkolt célunk, hogy a megszokott trendek alapján kialakított vendéglátó-ipari egységek merjenek kilépni a komfortzónájukból és elmozduljanak bútorainkkal az egyedibb, fiatalosabb belső dizájn felé” – jegyezte meg a csapat vezetője.

„Gyakran látogatunk ilyen helyeket és szeretnénk, ha mi is részesei lehetnénk a hazai gasztró- és szórakoztató egységek arculatának felturbózásában. Hiszünk abban, hogy egy hely sikeressége az alapvető szolgáltatások mellett a belső terek kialakításán is múlik” – tette hozzá.

Az OnBoard Furniture csapatával és termékeikkel december 8-án, a Millenárison rendezendő WAMP dizájn vásáron lehet legközelebb találkozni, vagy látogassatok el Facebook oldalukra: https://www.facebook.com/onboardfurniture.hu

Küri Attila

Tetszett a(z) Használt gördeszkákból kávéházi berendezés magazin cikk? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Használt gördeszkákból kávéházi berendezés magazin cikk? Írd meg véleményed!

További Kávéházak magazin cikkek

Nem kell, hogy a kávéfőzés miatt főjön a fej!

Az, hogy ki milyen kávét szeret, ízlés kérdése. Ez vitathatatlan. Az azonban megmásíthatatlan tény, hogy a kávéfőző milyensége rengeteget nyom a latba. Még az igazán minőségi kávéból készített feketét is megkeserítheti, akár szó szerint is, ha a kávéfőző nem megfelelő. Mára már ezen túl a gyorsaság is egy érthető elvárássá vált. De vajon melyik típusú kávégép felel meg minden kritériumnak? Mutatjuk!

Téma, 2023.12.13.

Michelin-csillaggal felérő elismerést kapott a Pacificaffé

Ahogy egy erős reggeli eszpresszó, úgy fújt ébresztőt augusztus 3-án a nemzetközi kávékereskedők világában a Körmendy Sándor vezette a Pacificaffé. A kávépörkölő üzem a „Kenya Gicherori” és a „Ház kávéja” elnevezésű tételeivel nyerte el az 500 fős zsűri tetszését a világ egyik legrangosabb élelmiszeripari versenyében.

Kávé minősítések, 2023.09.05.

A kapszulás kávéfőzőt is kell takarítani!

Lonkai Márton és Juhász Bálint, a Steamhouse kávékapszulák mögött álló kávés szakemberek elárulják, hogyan takarítsuk ki a gépet, hogy sokáig főzhessük vele kedvenc reggeli italunkat.

Koffein, 2023.05.04.

café lungo - hosszú kávé

Sokakban felmerül a kérdés, mi a különbség a hosszú és a rövid kávé között?! A kérdésekre Lonkai Márton és Juhász Bálint, a Steamhouse kávépörkölő üzem mögött álló kávés szakemberek adja meg a választ.

Kávé akadémia, 2023.03.29.

A víz világnapja (03.22.)

Március 22-én ünnepeljük a Víz Világnapját, amelyet az ENSZ 1992-ben hozott létre azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet a víz fontosságára, és annak fenntartható menedzselésére. Ebben a cikkben megnézzük, hogy milyen problémákkal küzdünk a vízgazdálkodás terén és hogy milyen vízzel főzzük a kávét.

Kávé akadémia, 2023.03.22.

Mi található egy kávékapszulában?

Sokféle kávékapszula kapható a boltokban, rengeteg gyártótól és pörkölőtől. De vajon mi is található valójában a kapszulákban. Kávékapszulákkal foglalkozó szakemberek most elárulják nekünk.

Zacc, 2023.02.16.

24 karátos arany cappuccinó Magyarországon is

Szó szerint bearanyozhatjuk a napunkat a közelmúltban megnyílt szarvasi Újváros Bisztróban, ahol nemcsak a márványpadlóba kerültek 24 karátos aranybetétek, de arannyal szórt kávékülönlegességet is elfogyaszthatunk. Az arany cappuccinót eddig az Emirátusokban (Dubaiban és Abu Dhabiban) lehetett megkóstolni.

Kávé és egészség, 2023.02.08.

"narrow"
Gear.svg