Café Budapest magazin kategória

Mutasd a kávéd, megmondom, ki vagy! cikk borítóképe
Mutasd a kávéd, megmondom, ki vagy!

Néhány éve történt, hogy egy fővárosi „minden-csillagos” szálloda éttermébe ellátogatva bizony komoly csalódás ért. Kiábrándultságom oka nem a kiszolgálás színvonala, a hely atmoszférája, és még csak nem is az ételek minősége volt. De akkor mi lehetett az? Naná, hogy a kávé! (x)

Café Budapest 2019.12.29.
A budapesti New York Kávéház a világ legszebb kávézója a CNN szerint cikk borítóképe
A budapesti New York Kávéház a világ legszebb kávézója a CNN szerint

"Csak lépjen be a New York Kávéházba, és olyan csodálatosan fogja érezni magát, mintha a Sixtus-kápolna magyar megfelelőjébe érkezett volna." – írja a CNN az olasz reneszánsz stílusban épült, a magas mennyezetről lógó csillogó csillárokkal és látványos, barokk freskókkal díszített kávéházról.

Café Budapest 2019.12.12.
Használt gördeszkákból kávéházi berendezés cikk borítóképe
Használt gördeszkákból kávéházi berendezés

Október 23-án múlt egy éve, hogy megalakult egy fiatal magyar csapat és forradalmat hirdetett az Y generáció számára unalmas és sablonos vendéglátós enteriőrök világába. Ők az OnBoard Furniture, azaz Marci, Gergő, Dani és Jani, akik szakdolgozataik mellett egyedi bútorokat készítenek használt gördeszkákból és snowboardokból.

Café Budapest 2019.11.27.
Bloom, kincsesdoboz az I. kerület szívében cikk borítóképe
Bloom, kincsesdoboz az I. kerület szívében

Már több, mint egy hónapja nyitott a Bloom Coffee, mely nem feltétlen a könnyű
megtalálhatóságáról, méginkább a finom süteményeiről, ízléses interiőrjéről és kávéitalairól
ragadhatja meg a kávészeretők figyelmét.

Café Budapest 2018.09.03.
Mécses és kandeláber

A Bar Ladino különlegessége abban rejlik, hogy bár tökéletes hely, elkerüli a kitörő siker. Az, amire Budapesten szükség van: nem trendi, nem szakadt, nem is erőltetetten túltematizált.

Café Budapest 2009.02.03.
Csata a halványzöld polcért..

Kávéházi bútorzat még nem keltett oly sürgés-forgást, mint a Fő utca 4. szám alatti kaposvári üzlet halványzöld polcozatának ügye. A városházi interpellációk, a számolatlan újságcikk és a helyi polgárok aggodalma végül fölöslegesnek bizonyult: a nyolcvanéves bútorzat megkerült, sőt eredeti pompájába visszaállíttatott.

Café Budapest 2009.01.21.
Csendes Létterem Őrző

Az alkotóknak biztosan volt gyerekszobájuk. De tényleg csak volt, mert onnan aztán az utolsó Barbie babáig mindent idehordtak, a Ferenczy István utcában megnyílt Csendesbe.

Café Budapest 2009.01.20.
Kiadó a szívem

"Kiadó kocsma" - hirdeti a cégér a Jókai téren, de a gyanútlan járókelő üres kézzel távozik, ha azért tér be, hogy a bérlés részleteiről érdeklődjön. A kocsma ugyanis elkelt, főleg mivel forgalmas, központi helyen található.

Café Budapest 2008.11.21.
McCafé – Kávézó a McDonald’sban cikk borítóképe
McCafé – Kávézó a McDonald’sban

A McCafé ötlete Ausztráliából indult el, és a sikeres startot követően Európában is kedvező fogadtatásra talált. A kávéházi hagyományaira méltán büszke Magyarország a bevezetésben pedig úttörő szerepet játszott, hiszen 2003-ban a világon hatodikként, Közép-Európában pedig elsőként Budapesten nyitott McCafé-t a McDonald’s.

Café Budapest 2008.10.16.
Háromszor is Café Five!

Idén megnyílt a Cafe Five épülő láncolatának két új üzlete, így az újpesti mellett már a Danubius-házban és a Soroksári úti Tescoban is megtalálható az olasz stílusú kávézó.

Café Budapest 2008.09.16.
A Dunapart új "gyöngyszeme " ELITE CAFÉ

Bécs város hangulatát idézi a visszafogott eleganciájával és stílusával közvetlenül a Duna parton lévő ELITE CAFÉ, amely a Jászai Mari tér dunaparti oldalán nyitotta meg kapuit. A teraszon ülve a Margitsziget és a budai hegyek látványában gyönyörködhetünk.

Café Budapest 2008.09.02.
Eredeti Kópia

A belvárosi kávézó elnevezése találó. A kópiához társíthatjuk a hely profiljához szorosan kötődő vizuális művészeteket, ám a szóviccekre érzékenyek könnyen képzettársítást végezhetnek a közös ivással is.

Café Budapest 2008.04.17.

Hirdetés