Barista iskola 2009.02.12.

A világ kávéi- A kávék világa

A Barista Hungary elindította Kávékurzusát. Ajánljuk mindazok számára, akik a kávékészítéssel nem hivatásszerűen foglalkoznak, de szeretnének komolyabban elmélyülni a kávé világában. Ugyanakkor érdekes és hasznos információkhoz juthatnak azon vendéglátók is, akik nem csak jobban elkészíteni akarják a kávét, de jobban megismerni is.


Főszerepben mindazon művelődéstörténeti, kulturális, érzékszervi, mezőgazdasági, kávés-történelmi, botanikai érdekesség és szépség, ami a Barista tanfolyam szigorú tematikájába nem illeszthető be. Ez az oktatás 4 alkalomból áll, az egyes foglalkozások időtartama 3 tanóra. A kávékurzusra négy egymást követő héten, csütörtök esténként 17.30-20.00 között várjuk az érdeklődőket.

Tematika

 • Espresso és cappuccino
  Az olasz kávékultúra - történelem, technológia, márkák, kávéitalok. Italkészítés profi gépeken, szakképzett barista segítségével.
 • Országok és italok
  A török kávézási kultúra bemutatása. Európa és a kávé - french press, karlsbadi kanna, bécsi kávé. Kávé- és kávéháztörténeti visszatekintés, tradicionális kávéitalok, kóstolás.
 • A világ kávéi
  Kávétermelő országok, különleges fajták, termőterületek. Kávékeverékek - pörkölés. Távoli országok egzotikus kávéitalai.
 • Különlegességek és koktélok
  Klasszikus kávékülönlegességek. Forró és hideg variációk. Alkoholos kevert italok kávéval. Barista világbajnokságok legérdekesebb kreatív italai.

  A kávékurzus ára: 35 000 Ft (+áfa) / fő
  Időpontok június 4.- 11.- 18.- 25. vagy július 2.- 9.- 16.- 23.

  Kapcsolat: info@barista.hu

 • H i r d e t é s

  pannonkave.hu kávékóstoló banner kép

  Kávéházak magazin

  B-opció válságban magyar módra cikk borítóképe
  B-opció válságban magyar módra

  A turizmus és vendéglátás volt az első szektor, mely megérezte a COVID-19 új koronavírus járvány terjedését lassító védelmi és korlátozó intézkedések hatását, a fogyasztói kör elmaradásából adódó bevételkiesést, ám talán pont ezért, itt indultak el az első kreatív és alternatív megoldások is, hogy miként tudják túlélni ezt a válságos helyzetet. Lássunk pár példát, kinél mi a B-opció.

  Café Magyarország 2020.04.08.
  Kopi Luwak: Exkluzív és méregdrága a cibetmacska ürüléke cikk borítóképe
  Kopi Luwak: Exkluzív és méregdrága a cibetmacska ürüléke

  Egy kávé, melyből egy csészényi adag körülbelül 10 ezer forintot kóstál, kilogrammonkénti ára pedig nagyjából vetekszik a szarvasgombáéval. Ez a kivételes gasztronómiai különlegesség bizony nem a kotyogósba való… de valójában mekkora árat fizetünk érte?

  Kávé akadémia 2020.03.20.