Kávéscsésze alátéttel, kiskanál, tálca, szalvéta. Petit four, ha szeretnél a kávéélménybe egy kis pluszt belecsempészni. De mi kerül(het) még a kávé mellé?
Kávéscsésze alátéttel, kiskanál, tálca, szalvéta. Petit four, ha szeretnél a kávéélménybe egy kis pluszt belecsempészni. De mi kerül(het) még a kávé mellé?
Habár egyre elterjedtebb foglalkozásról beszélünk, a barista szó hallatán még mindig sokan csak a fejüket vakarják. Aki úgy gondolja, valamennyire képben van, egyből rávágja: az az a személy, aki az étteremben a kávémat kihozza! Na, azért ez sem teljesen fedi a valóságot. (x)
Ugyan az idei versenyek már lezajlottak, de érdemes áttekintenünk, milyen újításokkal lehetne színvonalasabbá, a nézők számára érdekesebbé tenni a barista bajnokságot.
A World Barista Championship (WBC) formátuma – lényegében – a kezdetektől nem változott. Eltolódtak a súlypontok (a technikai tényezőkről az érzékszervire), a szabályalkotók becsuktak kiskapukat (a versenyzők kinyitottak újakat), kifinomult a körítés (kamera, speaker, élő közvetítés). De lényegében minden maradt a régiben.
Minden szakmának jót tesz, ha időről időre újragondolja, meghatározza saját magát. Ez igaz lehet a kávékészítőkre, baristákra is. A 2003 körül megfogalmazott gondolataink – "…az utóbbi időben egyre többen kezdik emlegetni a "barista" szót a kávéhoz értő báros megnevezéseként… baristának világszerte az espresso technológiát jól ismerő, espresso alapú italokat készítő bárost nevezik…napi munkája a mixerhez, alapanyaggal kapcsolatos tudása a sommelierhez...
Júniustól vadonatúj oktatótermünkben várjuk szeretettel mindazokat, akik a profi kávékészítés iránt érdeklődnek. A Barista Szaküzlet mellett kialakított új oktatóközpont tökéletes helyszín a barista ismeretek elsajátítására.
Karácsonyi akciónkat meghosszabbítottuk!
Amennyiben január 8-ig regisztrál a februári tanfolyamra, az elérhető legnagyobb, 25%-os kedvezményt adjuk a tanfolyam díjából! Regisztrálni az oktatási díj befizetésével lehet. A regisztrációról névre szóló vouchert adunk.
Listaár: 95.000 Ft (+áfa)
ÚJÉVI kedvezményes ár: 71.250 Ft (+áfa)
2009-2010 fordulóján talán érdemes átgondolni a magyar kávés vendéglátók (baristák és kávéházasok) helyzetét, jövőjét.
Ezzel kívánunk a vendéglátóknak sikeres, a vendégeknek kávés élményekben gazdag új évet!
A jövő évi tanfolyami időpontok már előjegyezhetők! Szeretettel és óriási kedvezményekkel várjuk a Barista tanfolyamra mind azon jelentkezőket, akik szeretnének széles körű barista ismereteket szerezni.
Ne vesztegesd az idődet – regisztráld magad az év utolsó, novemberi barista tanfolyamára! Gyakorlat orientált tanulás, nemzetközi sztenderdek, felkészítés a szakszerű munkavégzésre a kávés munkaterületen. Megújult tematikával és az őszi-téli szezonhoz illő különlegességekkel várjuk mindazon jelentkezőket, akik szeretnének széles körű barista szakmai ismereteket szerezni.
A nyári szezonban a baristákra kevesen gondolnak. A vendégek érdeklődésének központjába a bartenderek kerülnek, akik a teraszokon keverik a finomabbnál finomabb koktékolat, flair bemutatókat tartanak és "besöprik" az ezekért járó elismeréseket. Ne feledkezzünk el azonban "szegény" kávés szakemberekről se, akik ilyenkor is szorgalmasan és nagy odafigyeléssel készítik az italokat a pultban.
A Barista Hungary a tanulók kéréseire reagálva új fizetési konstrukciót és kedvezményeket alakított ki a Barista tanfolyam iránt érdeklődők számára. Célunk, hogy minél több nyitott és ambiciózus szakember jusson hiteles kávés tudáshoz és válhasson ez által igazi baristává!
A Barista Hungary megújult tematikával és az tavaszi-nyári szezonhoz illő különlegességekkel várja a Barista tanfolyamra mindazon jelentkezőket, akik szeretnének széles körű barista szakmai ismereteket szerezni.