Tízedik alkalommal is a Costa Coffee lett „a nemzet kedvenc kávézója”

-
2020.02.18.

Tízedik alkalommal is a Costa Coffee lett „a nemzet kedvenc kávézója”

Az 1971-ben alapított Costa Coffee központi szerepet játszott az Egyesült Királyság kávékultúrájának és piacának kialakításában, így zsinórban 10. alkalommal nyerte el a brit közönség szavazatát az Allegra független fogyasztói felmérésén.


Az elmúlt évtized során a kávézópiac figyelemre méltó fejlődésen ment keresztül az Egyesült Királyságban. 2010. óta a kávézás kultúrája határozottan beépült a brit életmódba: a teljes piac meghaladja a 25.000 üzletet, és a forgalom mértéke több mint 10,5 milliárd font.

A digitális kiskereskedelmi forgalom növekedése, a fokozódó kávéválaszték, valamint a fenntarthatóságra való törekvés mellett egy dolog változatlan maradt: tíz éven át a brit közösség a Costa Coffee-t szavazta meg „a nemzet kávézójának”.

 

Nagyszerű brit sikertörténet

A Sergio és Bruno Costa testvérek által 1971-ben alapított nagykereskedelmi kávévállalkozás döntő szerepet játszott abban, hogy az autentikus olasz kávéházak tapasztalatain alapulva a kávézás beépüljön az Egyesült Királyság hagyományosan teafogyasztó lakosainak életmódjába. Folyamatosan finomították és tökéletesítették keverékeiket, és mindvégig arra törekedtek, hogy a lehető legfinomabb kávét kínálják a vendégeiknek.


Neil Lake, a Costa Coffe UK&I ügyvezető igazgatója az eredményt kommentálva elmondta: „Nagyon örülünk, hogy tízedik egymást követő évben megkaptuk a nemzet kedvenc kávézójának elismerését. Ez fantasztikus eredmény és sokat jelent, főleg mivel a fogyasztók szavazták meg. Nagyon nagy köszönet a tehetséges, szenvedélyes és elkötelezett baristáinknak, akik évente több millió csésze kézműves kávét szolgálnak fel szeretettel a nemzet számára.”

A regionális vezető hozzátette: „A fenomenális növekedés és az innováció évtizede volt a Costa számára az elmúlt 10 év. A jövőben is arra törekszünk, hogy új és izgalmas módszereket hozzunk létre a Costa Coffee rajongók számára, hogy bárhol élvezhessék a kávét. Programjaink között szerepel a Costa Coffee Ready to Drink, a Costa At Home, és természetesen a Costa Express – egy barista stílusú gép, amellyel útközben is minőségi kávé készíthető.”

„Az új anyavállalatunk, a Coca-Cola mellett várakozással tekintünk a következő évtizedre és a folytatódó sikerre. Célunk még több csésze kiváló kávét felszolgálni még több ember számára, és még gyakrabban."

Fotók: Costa Coffee

Küri Attila

Tetszett a(z) Tízedik alkalommal is a Costa Coffee lett „a nemzet kedvenc kávézója” hír? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Tízedik alkalommal is a Costa Coffee lett „a nemzet kedvenc kávézója” hír? Írd meg véleményed!

További Kávéházak hírek

Kávézókban és a reggelizőkben kezdődik a CAFe Budapest

Kávézókban nyit az október 9. és 25. között rendezendő 29. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál, amelyen reggeli minikoncertek, a kísérletezés és az improvizáció iránt elkötelezett formációk, valamint a hazai dzsesszélet egyik meghatározó zongoristájának ősbemutatója is várja a közönséget.

2020.09.21.

"narrow"
Gear.svg