Sérült embereknek munkát adó kávézó és közösségi tér nyílt Újbudán

-
2019.11.18.

Sérült embereknek munkát adó kávézó és közösségi tér nyílt Újbudán

Szeglet néven alakított ki kávézót és közösségi teret az Albertfalva utca 3-ban évek óta bezárt gyógyszertár helyén a Salva Vita Alapítvány, mely immár több mint 25 éve küzd a fogyatékos emberek esélyegyenlőségéért és társadalmi integrációjáért.


"Egyszerre felemelő és vidám és megható és barátságos... Legalábbis mi így éltük meg. Reméljük, hogy akik velünk ünnepeltek, hasonló pozitív élményekkel távoztak." - áll az alapítvány közleményében a november 14-i megnyitóval kapcsolatban.


A Szeglet Közösségi Térben közösségi műhelyek formájában vegán élelmiszerek gyártása, textiltervezés, hulladékanyagok újrahasznosítása, digitális fotó- és videófelvételek készítése és feldolgozása valósul meg fogyatékossággal élő munkatársak közreműködésével.

A házban közösségi kávézó és rendezvényterem is rendelkezésre áll, ahol további képzésekkel, eseményekkel, szakmai és közösségi programokkal várják az érdeklődőket.



A ház a Salva Vita Alapítvány képzési és rendezvényközpontjaként fog működni, de egyben sérült emberek alkotótere és munkahelye is lehet.

Munkájukhoz nagyon sok sikert kívánunk!

Forrás: https://www.facebook.com/salvavitaalapitvany/

Küri Attila

Tetszett a(z) Sérült embereknek munkát adó kávézó és közösségi tér nyílt Újbudán hír? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Sérült embereknek munkát adó kávézó és közösségi tér nyílt Újbudán hír? Írd meg véleményed!

További Kávéházak hírek

Kávézókban és a reggelizőkben kezdődik a CAFe Budapest

Kávézókban nyit az október 9. és 25. között rendezendő 29. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál, amelyen reggeli minikoncertek, a kísérletezés és az improvizáció iránt elkötelezett formációk, valamint a hazai dzsesszélet egyik meghatározó zongoristájának ősbemutatója is várja a közönséget.

2020.09.21.

"narrow"
Gear.svg