2019.11.18.

Sérült embereknek munkát adó kávézó és közösségi tér nyílt Újbudán

Szeglet néven alakított ki kávézót és közösségi teret az Albertfalva utca 3-ban évek óta bezárt gyógyszertár helyén a Salva Vita Alapítvány, mely immár több mint 25 éve küzd a fogyatékos emberek esélyegyenlőségéért és társadalmi integrációjáért.


"Egyszerre felemelő és vidám és megható és barátságos... Legalábbis mi így éltük meg. Reméljük, hogy akik velünk ünnepeltek, hasonló pozitív élményekkel távoztak." - áll az alapítvány közleményében a november 14-i megnyitóval kapcsolatban.


A Szeglet Közösségi Térben közösségi műhelyek formájában vegán élelmiszerek gyártása, textiltervezés, hulladékanyagok újrahasznosítása, digitális fotó- és videófelvételek készítése és feldolgozása valósul meg fogyatékossággal élő munkatársak közreműködésével.

A házban közösségi kávézó és rendezvényterem is rendelkezésre áll, ahol további képzésekkel, eseményekkel, szakmai és közösségi programokkal várják az érdeklődőket.A ház a Salva Vita Alapítvány képzési és rendezvényközpontjaként fog működni, de egyben sérült emberek alkotótere és munkahelye is lehet.

Munkájukhoz nagyon sok sikert kívánunk!

Forrás: https://www.facebook.com/salvavitaalapitvany/

Küri Attila

H i r d e t é s

pannonkave.hu kávékóstoló banner kép

Kávéházak hírek

Sérült embereknek munkát adó kávézó és közösségi tér nyílt Újbudán hír borítóképe
Kávézókban és a reggelizőkben kezdődik a CAFe Budapest

Kávézókban nyit az október 9. és 25. között rendezendő 29. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál, amelyen reggeli minikoncertek, a kísérletezés és az improvizáció iránt elkötelezett formációk, valamint a hazai dzsesszélet egyik meghatározó zongoristájának ősbemutatója is várja a közönséget.

2020.09.21.