A Nespresso, a Nestlé és a JDE egyesíti erőit a kávékapszulák újrahasznosítása terén

-
2019.12.16.

A Nespresso, a Nestlé és a JDE egyesíti erőit a kávékapszulák újrahasznosítása terén

Franciaországban a Nespresso, a Nestlé és a JDE (Jacobs Douwe Egberts) egyesültek, hogy megalapítsák az Alumíniumkapszula Újrahasznosítási Szövetségét. A három vállalat egyben kezdeményezte a többi piaci szereplőnél, hogy vegyenek részt abban az újrahasznosítási rendszerben, amelyet a Nespresso 10 évvel ezelőtt indított, annak biztosítása érdekében, hogy az összes alumínium kávékapszula újrahasznosításra kerüljön.


A szinte végtelen ideig és 100%-ban újrahasznosítható alumíniumot egyre gyakrabban használják a kávégyártók, mivel ez az egyetlen csomagolóanyag, amely 100%-ban megvédi a kb. 900 illékony kávéaromát a fénytől, az oxigéntől és a páratartalomtól, biztosítva, hogy azok egyben maradjanak, amíg el nem érik a csészét.

Az országok többségében azonban a lakosság számára is elérhető újrahasznosítási infrastruktúra nem képes a kisméretű, könnyű csomagolások, mint pl. az alumínium kávé-kapszulák újrahasznosítására. Ezt szem előtt tartva, 2008-ban a Nespresso France számos kezdeményezést vezetett be a használt kapszulák hatékony újrahasznosítása érdekében, így a márka vásárlóinak 90%-a hozzáférhet az újrahasznosítási megoldásokhoz az otthona közelében.

Jelenleg a francia emberek 25%-a újrahasznosíthatja kapszuláit - és minden egyéb apró alumínium csomagolást, - a kihelyezett gyűjtőtartályok segítségével, ám a cél az, hogy ezt a francia emberek 50%-ára kiterjesszék 2022-ig.

A mostani összefogással és a rendszeréhez való csatlakozás megengedésével a Nespresso világossá tette azon szándékát, hogy még inkább elkötelezett az alumíniumkapszulák újrahasznosításának egyszerűbbé és könnyebbé tétele terén.

A JDE, a Nespresso és a Nestlé együtt indították az Alumíniumkapszula Újrahasznosítási Szövetségét, amelynek célja a Nespresso által kezdeményezett gyűjtési és újrahasznosítási rendszer kibővítése. Ez a kezdeményezés megfelel az újrahasznosításról szóló gazdasági törvényjavaslat által felvetett kihívásoknak, amelynek egyik fő célja a hulladékgyűjtés volumenének javítása.

„Célunk annak biztosítása, hogy Franciaországban minden alumíniumkapszulát újrahasznosítsunk. Tekintettel arra, hogy az alumínium 100%-ban újrahasznosítható. Vállalkozásként a mi felelősségünk egy olyan rendszer létrehozása, amely biztosítja annak hatékony újrahasznosítását. Miután 10 évig dolgoztunk az úgynevezett „fémprojekt”-en, és létrehoztunk egy hatékony köz- és magánszféra partnerséget, amely lehetővé teszi az összes kis alumíniumcsomagolás újrahasznosítását Franciaországban, örülök, hogy most létre tudtuk hozni ezt a szövetséget a JDE-vel közösen, és felkérem az összes többi alumíniumkapszula gyártójának vezetőit, hogy csatlakozzanak hozzánk. Ennek az egyedülálló újrahasznosítási rendszernek a kiépítése, amelyről már bebizonyosodott, hogy hatékonyan működik, kulcsfontosságú a megújuló gazdaságra való áttérés szempontjából”- mondta Arnaud Deschamps, a Nespresso franciaországi ügyvezető igazgatója.

„Ökológiai veszélyhelyzetben mi, mint a legnagyobb agrárgazdasági vállalkozás, a felelősségünk az, hogy intézkedéseket tegyünk a csomagolásunk környezetre gyakorolt ​​hatásainak csökkentése érdekében. Meggyőződésünk, hogy ezen együttes erőfeszítés révén képesek leszünk arra, hogy személyre szabott megoldásokat találjunk ezeknek a kihívásoknak a kezelésére, és hatékonyan telepítsük azokat Franciaországban. Büszke vagyok arra, hogy hivatalosan elindítottuk ezt az összefogást, amelyet az a hajlandóság és elszántság tett lehetővé, amelyet a Nespresso-val közösen hoztunk meg, annak érdekében, hogy egyesítsük erőinket. Szeretném felkérni az alumíniumkapszula gyártóit, hogy csatlakozzanak a mozgalomhoz, és működjenek együtt velünk a megújuló gazdaság érdekében”- nyilatkozta Juan Amat, a JDE franciaországi ügyvezető igazgatója.

A Nespresso butikokba, átadási pontokra, újrahasznosító központokba, szupermarketekbe stb. kihelyezett újrahasznosító tartályokban összegyűjtött kapszulákat speciális feldolgozó égetőkbe viszik, ahol a kávézaccból biogázt és komposztot állítanak elő, míg az újra feldolgozott alumíniumot más tárgyak, például kerékpárok, számítógépek és autómotorok gyártásához használják fel.

Forrás: Nespresso

Küri Attila

Tetszett a(z) A Nespresso, a Nestlé és a JDE egyesíti erőit a kávékapszulák újrahasznosítása terén hír? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) A Nespresso, a Nestlé és a JDE egyesíti erőit a kávékapszulák újrahasznosítása terén hír? Írd meg véleményed!

További Kávéházak hírek

Kávézókban és a reggelizőkben kezdődik a CAFe Budapest

Kávézókban nyit az október 9. és 25. között rendezendő 29. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál, amelyen reggeli minikoncertek, a kísérletezés és az improvizáció iránt elkötelezett formációk, valamint a hazai dzsesszélet egyik meghatározó zongoristájának ősbemutatója is várja a közönséget.

2020.09.21.

"narrow"
Gear.svg