Kávéházi magazin

Tegyünk egy látogatást a világ különleges teakultúráiba, kóstoljuk meg ezen egzotikus országok tradicionális teaitalait!
2009.12.02.
Ámbár az utóbbi időben egyre jobban nyit a kávés világ felé, Kína történelme és kultúrája elválaszthatatlan a teától. A legenda szerint Bodhidharma, az Indiából érkezett tanító nem csak a buddhizmust hozta magával Kínába...
2009.11.26.
Októberben az igazi ősz – sőt szinte a tél is – ránk köszöntött, forduljunk hát megint a forró italok királynőjéhez, a teához. De most nem az elegáns angol vagy egzotikus indiai, kifinomult kínai vagy emelkedett japán teakultúráról ejtünk pár szót, hanem az ausztrálról..
2009.10.20.
Az egyik legsajátosabb teakészítési mód ebben a kultúrkörben alakult ki és terjedt el. A szamovárról talán már mindnyájan hallottunk, de tudjuk-e hogyan is működik valójában. A szó jelentése: önmagától főző. A jellegzetes forraló edényt az 1700-as évek közepétől gyártják, a legfontosabb műhelyek Tulában jöttek létre.
2009.02.28.
Ritkán adódik olyan alkalom, hogy a magyar könyvpiacon a vendéglátók számára is érdekes és használható könyvek jelennek meg egy témában, ráadásul szinte egyszerre. A tea esetében ez történt, ezért – a közelgő karácsonyra való tekintettel is – szívből ajánljuk az alábbi köteteket minden olyan ember számára, aki nem csak a kávé világában szeretne elmélyülni.
2008.12.19.