Új sorozataink 2010.01.28. | Zacc
Ez évtől két új sorozatot indítunk: az egyiket sikeres baristákról, a másikat a független kávésokról, kávéház üzemeltetőkről. A sorozatok célja, hogy példaértékű karriereket és vállalkozásokat mutassunk be a magyar kávés vendéglátásban.


Baristák
Versenyzők és bajnokok, közismert nagykávéházak és rejtett kiskávézók kávékészítői, kávéforgalmazó cégek, kávézóláncok vezető baristái, trénerei és külföldön dolgozó magyarok bemutatása. A beszélgetésekből, interjúkból készülő cikkek fő kérdéskörei ugyanazok: miért pont a kávé, keverék és fajtakávé, arabika és robuszta, az eszpresszó-kultúra jelene és jövője, kávékészítés és karrier, stb. A válaszadók és válaszok sokfélesége reméljük képet ad a szakmáról és azok művelőiről, kedvet ébreszt sok vendéglátóban a kávés világ felfedezésére.

Független kávéházak
A kávézóláncokról indított sorozat után eljött az idő, hogy megismerjük az ország legjobb kávés helyeit. Díjnyertesek és kedvencek, kicsik és nagyok, bar-cafék és café-restaurantok, tulajdonosok, koncepciók, üzemeltetők. Kávékultúra és ipar, küldetés és megélhetés. Milyen a jó magyar kávéház 2010-ben? Térkialakítás, eszközrendszer, személyi feltételek, választék és szolgáltatásrendszer. Kávéélmény és kávéháziság.


Már több, mint egy hónapja nyitott a Bloom Coffee, mely nem feltétlen a könnyű
megtalálhatóságáról, méginkább a finom süteményeiről, ízléses interiőrjéről és kávéitalairól
ragadhatja meg a kávészeretők figyelmét.
Café Budapest
Habár sokáig csak vendégkávé volt itthon a Per Nordby, addig a By Beansben nyitása óta már állandó az őrlőben. A kávépörkölő tulajdonosa nem először járt Magyarországon, azonban most nem üres kézzel érkezett.
Koffein
Hatalmas terek, izgalmas ételek, fagyasztott különlegességek. Ezek mind azok a kifejezések, amelyek a Flow Specialty Coffee Bar & Bistro kapcsán eszünkbe juthatnak.
Blog írások