Sissi és Görög Zita 2007.01.09. | Kávéház anno
Sissi királyné lép be Ferencz József oldalán. Lindtner Henrich, a kávéház tulajdonosa büszkén húzza ki magát, fel van készülve a királyi látogatásokra. Gondosan felépített üzletének ugyanis nem csak a polgárság, de az arisztokrácia körében is híre ment, és tudja, ilyennel errefelé kevesen dicsekedhetnek.

Élete művét, ezt a neobarokk kávéházat később fiára, Jánosra örökökíti, aki kora embereként a szecesszió jegyében végez majd átalakításokat. Mindez az 1841 január elsején megnyílt, ma már műemléknek nyílvánított esztergomi Központi Kávéház történetéről maradt kevés feljegyzésből derül ki.

A történetek zaftosabb részleteiről a környék idősebb lakóit érdemes kérdezni, akik főleg most, hogy néhány befektetőnek köszönhetően a kávéház ajtaja újra nyitva áll, szívesen idézik fel régi emlékeiket.

A patinás üzlet 2006 októberi megnyitóján városi hivatalosságok mellett olyan közkeletű sztárok is megjelentek, mint Görög Zita, Póka Angéla vagy Bocskor Bíborka, jelezve, hogy a bő másfélszázados helynek van mit üzenni a ma embere számára is. A megnyitón Csékei Tamás üzletvezető kiemelte, hogy az üzlet nem kíván csupán múltjából élni: neves pincészetek boraival, minőségi fajtakávékkal, széles étel-, és italválasztékával, kávés téren is képzett felszolgálóival igyekszik ma is rászolgálni hírnevére.

A kávéház állandó múltidéző képeslap-, és órakiállításnak is helyet ad. Ha estefele vetődünk ide, a harmonikus, korhű térben zongorakíséret mellett duruzsolhatunk, és helyben készült finom süteményeket majszolhatunk.


Amatőr barista verseny, előadások, workshopok, kóstolók. Ezek jellemezték a 2018-as tavaszi KávéBár Bazár első napját.
Barista Bajnokságok
Ha specialty kávé kedvelői közé soroljátok magatokat, akkor már biztosan találkoztatok a Kaffeine kávézók valamelyikével. De vajon tudjátok, hogy ki a megalkotója? Nagy Dáviddal készítettünk interjút.
Blog írások
Verrasztó Evelyn és Dávid nem csak az úszás szerelmesei. Nagy Dáviddal karöltve kávézót nyitottak a Kálvint téren, de nem is akármilyet. ;)
Kávézóláncok