Senseo kiegészítők 2008.09.05. | Barista Iroda
Kávéízlésünkre jellemző az összetettség és a "telhetetlenség". Van amikor szükségünk van az espresso intenzitására és sűrűségére, van mikor egy "laza" hosszú kávét szeretnénk, de legtöbbször inkább mindkettőt egyszerre.

Legyen kávénk négyszer-ötször hosszabb, mint az espresso (1-1,5 dl), de készüljön ugyanannyi kávéból (kb. 7gr) – tehát koffeintartalma az espressóhoz hasonló maradjon, ugyanakkor az állaga legyen viszonylag sűrű, felszíne pedig krémes.

Ez az igény hívta életre a Douwe Egberts és a Philips közös projektjét, melynek során megalkották e kávékultúra ideális kávékészítési technológiáját, a Senseót. A rendszer működésében egyesíti az eszpresszó technológiára jellemző nyomást a csepegtetős kávékészítési móddal. Az eredmény a Senseo krémkávé: sűrű, ugyanakkor könnyed ízvilágú kávé, melyet vastag krém koronáz.


Már több, mint egy hónapja nyitott a Bloom Coffee, mely nem feltétlen a könnyű
megtalálhatóságáról, méginkább a finom süteményeiről, ízléses interiőrjéről és kávéitalairól
ragadhatja meg a kávészeretők figyelmét.
Café Budapest
Habár sokáig csak vendégkávé volt itthon a Per Nordby, addig a By Beansben nyitása óta már állandó az őrlőben. A kávépörkölő tulajdonosa nem először járt Magyarországon, azonban most nem üres kézzel érkezett.
Koffein
Hatalmas terek, izgalmas ételek, fagyasztott különlegességek. Ezek mind azok a kifejezések, amelyek a Flow Specialty Coffee Bar & Bistro kapcsán eszünkbe juthatnak.
Blog írások