Répás muffin 2004.10.12. | Receptek
Egy körültekintő mérlegelés után úgy határoztam, hogy a RÉPÁS MUFFIN receptjével sokkolom pillanatnyilag szerény rajongótáborát az oldalnak. Szempont volt, hogy elsöprő siker esetén mindkét kereskedelmi csatorna adásába bekerülhessen.

Ez menni fog, mert a Fiúk elviccelődhetnek Pistike és a répatorta klasszikusáról, Norbinak is tetszeni fog mert teljes kiőrlésű lisztből készül, Juci pedig élvezettel nyalakodhat a nyers alapból is (középső ujjával), mivel már félkészen is élvezhető az íze, másrészt elég sűrű ahhoz hogy megfelelő mennyiség tapadjon ujjunkra amíg a szánkhoz érünk.

Kimagaslóan trendi, és egyszerűen elkészíthető, a siker garantált. Praktikusságát jelzi az is, hogy ha barátaink, akiknek sütöttünk, lemondják az estét, nem kell egyedül nekiállnunk attól való félelmünkben, hogy holnapra kukába kerül, ha nem fogy el, mivel a benne levő olaj és sárgarépa garantáltan megőrzi muffinjaink frissességét, ráadásul fagyasztható is.

Lássuk hát a hozzávalókat:

Az összes szárazanyagot -kivéve kávé- keverd össze egy tálban, rakd félre. Egy másik tálba törd fel az egész tojásokat, add hozzá a kávét és keverd addig, míg a kávé teljesen feloldódik.. Öntsd hozzá a lisztes keveréket majd a répát végül a durvára vágott diót. Most készen áll a kóstolásra. Ha nem jó, biztos kifelejtettél valamit.
Melegítsd elő a sütőt, a muffin papírokat tedd a formákba és kanalazd bele a masszát úgy, hogy kb. 2 milliméter maradjon szabadon a tetején , így nem fog kifolyni sülés közben.

Kívánom kedves egészségünkre!


Amatőr barista verseny, előadások, workshopok, kóstolók. Ezek jellemezték a 2018-as tavaszi KávéBár Bazár első napját.
Barista Bajnokságok
Ha specialty kávé kedvelői közé soroljátok magatokat, akkor már biztosan találkoztatok a Kaffeine kávézók valamelyikével. De vajon tudjátok, hogy ki a megalkotója? Nagy Dáviddal készítettünk interjút.
Blog írások
Verrasztó Evelyn és Dávid nem csak az úszás szerelmesei. Nagy Dáviddal karöltve kávézót nyitottak a Kálvint téren, de nem is akármilyet. ;)
Kávézóláncok