Találkozópontok | Kávézó kereső | Kávéház rangsor | Kávé akadémia | Játék | Linkek | Rólunk | Támogatóink
Hírek
Téma
Kávé mellé
Café Budapest
Receptek
Kávéház anno
Barista iskola
Barista szaküzlet
Zacc
DOSSZIÉK
Kávé minősítések
Tea
Kávézóláncok
Kávétermelő országok
Kultikus kávés kellékek
Független Kávéházak
Home Barista
Barista Bajnokságok
Régi pesti kávéházak
Kávéház Sirató
RÉGIÓK
Hajós utca
Károlyi utca
Liszt Ferenc tér
Ráday utca
Újlipótváros
Nyitólap // Kávé mellé // Receptek // Kávés szuflé
Kávés szuflé
2005. Február 18., Péntek
A szuflé francia eredetű kifejezés, a konyhai nyelvezetben a felfújtakra használják. Tipp: ha sütiket is készít a kávéitalok mellé, teljesen elvarázsolhatja vendégeit. Mi azon vagyunk, hogy ön lehetőleg kávés süteményeket süssön. Érveink a következők: a kávé finom. Aztán: a kávé jó. És végül: a kávé ízletes.


Összetevők (4 személyre!): Összetevők (4 személyre!):
125 ml tej
50 g étcsokoládé
20 g vaj
20 g liszt
2 cl kávélikőr
2 tk instant kávépor
3 tojásfehérje
2 tojássárgája
cukor - ízlés szerint

Készítésének kritikus pontja a sütőben való gőzölés.

A sütőt 200°C-ra felfűtjük. A tejet egy lábasba töltjük és felmelegítjük. Az étcsokoládét durvára összetörjük és a tejben felolvasztjuk. Egy másik edényben vajat olvasztunk. Ehhez hozzákeverjük a lisztet és a csokoládés tejjel felöntjük.

A kávélikőrt és az instant kávéport hozzáadjuk. A masszát kevergetés közben egyszer felforraljuk. Levesszük a tűzről és rögtön hozzákeverünk egy tojásfehérjét. Ezután a masszát hagyjuk kihűlni.

Ő az!
Ő az!
A tojássárgáját fokozatosan a kihűlt masszához adjuk. A maradék tojásfehérjét habbá verjük és óvatosan hozzákeverjük. A szuflé-formácskákat kivajazzuk és becukrozzuk. A masszát háromnegyedig töltjük a formákba, hogy a kész szuflé is elférjen a formában.

Egy magas peremű tepsibe rakjuk a szuflékat és annyi vizet öntünk alá, hogy a formák magasságának feléig érjen a víz. Az előmelegített sütő aljára helyezve a tepsit, 20 percig sütjük. Közben a sütő ajtaját ne nyitogassuk. Azonnal szervírozzuk, akár saját sütőformájában.





Archívum | Nyomtatás | Küldés e-mailben
Most szólj hozzá!
  Név:
  Website:
  E-mail:
  Hozzászólás:
  Ellenőrző kód: CAPTCHA Image
 


2015-10-29 09:20 | 0i5GyYxm0uD
I simply want to meinotn I’m beginner to weblog and seriously loved your blog site. Most likely I’m want to bookmark your website . You absolutely come with fabulous stories. With thanks for revealing your web page.
2015-10-27 12:39 | r2jz5i4uJ
I similar to the effietcve communication you provide in your articles. I’ll bookmark your blog and ensure yet again at this juncture recurrently. I’m wholly assured I will discover countless in mint condition gear decent here! Clear break for the next!
2015-10-26 02:11 | e3kKZu5uxT4E
With everything which aperaps to be building within this area, your perspectives are actually rather refreshing. Nevertheless, I beg your pardon, because I can not subscribe to your whole suggestion, all be it exhilarating none the less. It aperaps to everyone that your comments are generally not entirely validated and in reality you are yourself not entirely convinced of your point. In any event I did enjoy reading it.
BELÉPÉS
Felhasználónév:
Jelszó:
regisztráció hírlevél
BARISTA SZAKÜZLET


Sommelier képzés
RECEPT KERESŐ
Kávés sütik
Mennyire bonyolult?
Szövegrész keresése:
Kávéitalok
Milyen típusú?
Szövegrész keresése:
JEGYVILAG.HU
Színházi előadás:
Mikor?
Hol?
© 2003-2017 | Kapcsolat | Impresszum | Média információ | Partner belépés
Támogató partnereink


Barista Hungary
"A kávés képzés"

Completa

DaVinci