Találkozópontok | Kávézó kereső | Kávéház rangsor | Kávé akadémia | Játék | Linkek | Rólunk | Támogatóink
Hírek
Téma
Kávé mellé
Café Budapest
Receptek
Kávéház anno
Barista iskola
Barista szaküzlet
Zacc
DOSSZIÉK
Kávé minősítések
Tea
Kávézóláncok
Kávétermelő országok
Kultikus kávés kellékek
Független Kávéházak
Home Barista
Barista Bajnokságok
Régi pesti kávéházak
Kávéház Sirató
RÉGIÓK
Hajós utca
Károlyi utca
Liszt Ferenc tér
Ráday utca
Újlipótváros
Nyitólap // Kávé mellé // Receptek // Diós kávékenyér
Diós kávékenyér
2004. December 17., Péntek
Közelednek az ünnepek. December 25-dike nem a szeretet ünnepe, de a szeretet kulcs a szép Karácsonyhoz. A hiedelmekkel ellentétben az emberek többsége nem pláza-tárgyakra, ruhákra, telefonra, tévére vágyik, hanem szeretetre. Segítünk önnek. Felejtse el a bögrét, illóolajat, bonsai-fenyőt és süssön ki velünk valami jót.


Hozzávalók: Hozzávalók:
1 cup aludttej
2 kanál nescafe
5 cup teljes kiőrlésű búzaliszt
1 cup plusz 2 kanál cukor
2 csomag sütőpor
½ teáskanál szódabikarbóna
½ teáskanál só
3 nagy tojás
1 cup tejföl
1 cup durvára vágott dió
½ cup szárított áfonya
½ cup arany mazsola
1 teáskanál vaj


Keverd össze az aludttejet a kávéval, amíg fel nem oldódik, majd tedd félre. Egy nagy tálban a lisztet, 1 cup cukrot, sütőport, szódabikarbónát és a sót összekeverjük. Most üssük hozzá a tojást az aludttejhez és adjuk hozzá a tejfölt is.

Alaposan keverjük össze, öntsük a lisztes keverékhez. Végül jöhet a dió, áfonya és a mazsola. Mikor mindez egységes állagot ölt, tedd egy kerek peremes formába (én a mikro pizzasütő lapját használom), a tetejére szórd rá a maradék cukrot és a közepére tedd rá a vajat, és irány a sütő. 190-200°C, kb. 60 perc, mielőtt kiveszed érdemes fogpiszkálóval megszúrni a közepét. Ha nem ragadt rá semmi, kész van.

a diós nagyban
a diós nagyban
Tea és kávészünetek friss kalácsot feledtető újdonsága lehet ez a pompás óriás. Ezt alátámasztandó, megjegyzem, hogy Horn Micihez is sűrűbben járt volna Abigél, ha néha kalács helyett ez a kenyér kerül az asztalra a kakaó mellé. Már csak azért is, mert a recept szerint hosszan frissen tartható egy jól záró műanyag dobozban.



Ne ijedjetek meg az áfonyától. Kapható, de helyettesíthető is, mondjuk aszalt meggyel. Áfonyát (cranberries) keressetek pl. bio-boltokban , én is ott leltem rá, arany mazsolát pedig az illatszerpiacon mindig lehet kapni.

Kapcsolódó linkek:
  • Interjú Forgács Melindával
  • Forgács Melinda sütirecepjeiől
  • Kávés fánk
  • Kávés túrótorta
  • Répás muffin
  • Archívum | Nyomtatás | Küldés e-mailben
    Most szólj hozzá!
      Név:
      Website:
      E-mail:
      Hozzászólás:
      Ellenőrző kód: CAPTCHA Image
     


    2015-10-09 07:38 | qt0j1D2vCAZK
    Hmm is anyone else hainvg problems with the pictures on this blog loading? I’m trying to find out if its a problem on my end or if it’s the blog. Any feedback would be greatly appreciated.
    2015-09-20 14:16 | hwhjiqOseBJd
    I necessary to send an idanviduil this small note to present many thanks again with your beautiful opinions you’ve provided over. It is open-handed of people like one to allow freely what exactly many people could have made available for an ebook to obtain some dough by themselves, chiefly seeing that you could possibly have done it if you ever decided. Those very good tips also served to become a easy method to know that other folks have similar desire just like mine to understand great cope more regarding this difficulty. I’m certain there are numerous more entertaining moments later on for people that looked for your website.
    BELÉPÉS
    Felhasználónév:
    Jelszó:
    regisztráció hírlevél
    BARISTA SZAKÜZLET


    Sommelier képzés
    RECEPT KERESŐ
    Kávés sütik
    Mennyire bonyolult?
    Szövegrész keresése:
    Kávéitalok
    Milyen típusú?
    Szövegrész keresése:
    JEGYVILAG.HU
    Színházi előadás:
    Mikor?
    Hol?
    © 2003-2017 | Kapcsolat | Impresszum | Média információ | Partner belépés
    Támogató partnereink


    Barista Hungary
    "A kávés képzés"

    Completa

    DaVinci