Találkozópontok | Kávézó kereső | Kávéház rangsor | Kávé akadémia | Játék | Linkek | Rólunk | Támogatóink
Hírek
Téma
Kávé mellé
Café Budapest
Receptek
Kávéház anno
Barista iskola
Barista szaküzlet
Zacc
DOSSZIÉK
Kávé minősítések
Tea
Kávézóláncok
Kávétermelő országok
Kultikus kávés kellékek
Független Kávéházak
Home Barista
Barista Bajnokságok
Régi pesti kávéházak
Kávéház Sirató
RÉGIÓK
Hajós utca
Károlyi utca
Liszt Ferenc tér
Ráday utca
Újlipótváros
Nyitólap // Kávé mellé // Receptek // Kávés túrótorta
Kávés túrótorta
Forgács Melinda kávés süti receptjei
2004. November 26., Péntek
Ismét itt vagyok, és újabb recepttel csillapítom kávé-, édesség- és tudásszomjatokat. Valójában ez a recept nem azért kerül fel, mert meggyőződésem szerint a legjobbak közül való, hanem azért, mert nem tudnék felsorolni semmit, aminek hiánya miatt hasonlóan sok szemrehányás érné az üzlet táját.


Szóval sokan méltatlankodnak, ha nincs ez a süti. Pedig hetente egyszer felbukkan nálunk, és annak, aki siet, jut is. Többen kérték a receptet , ez is a népszerűségét mutatja. Ez azért érdekes, mert nem túl bonyolult az elkészítési módja és hasonlóképp nem túl bonyolult az íz világa sem.
Tipikusan amerikai.

Lássuk előbb a hozzávalókat, aztán részletesen elmondom, hogyan készítheted el:

Hozzávalók: Hozzávalók:
20 dkg csokis keksz
1 evőkanál vaj
4 tojás
1 pohár tejföl
1 cup cukor
fél kg minőségi túró
2 evőkanál Nescafé
1 teáskanál fahéj

sütési idő: 35 perc
sütési hőmérséklet: 180C°


Ha most vagy itt először, és esetleg gondot okoz, hogy mit jelentek az olyan kifejezések, mint például a cup, vagy mi ez a két bab itt fent, kattints ide, és olvasd el a receptekhez írt bevezetőmet!

De térjünk vissza a sütihez:
Az alapját egy rendkívül egyszerű kekszmorzsa adja.
20 dkg csokis kekszet darálj meg diódarálóval. (Amikor lusta vagyok elővenni a darálót, egyszerűen nyújtófával szoktam átgázolni a már amúgy is élettelen kekszeken, mint valami úthenger.) A darált kekszet öntsd bele egy egyszerű, lecsatolható oldalú tortaformába. Mindeközben 1 evőkanálnyi vajat megolvasztunk, és ráöntjük a morzsára. Gyors állag-egyenlítés után tömörítsd az edény aljába.

Jó hír: a nehezén túl vagy!

szemezz vele közelebbről!
szemezz vele közelebbről!
Egy tálba üss fel 4 egész tojást, amit 1 pohár tejföllel és 1 cup cukorral keverj el egyenletesen. Most keverj még hozzá ½ kg túrót. (A túrót érdemes átpasszírozni, ha nincs eszközöd akkor legalább arra érdemes odafigyelni, hogy ne kék színű "gazdaságos" minőség legyen.)
A keverék felét öntsd át egy másik tálba. Az egyik felébe keverj 2 evőkanál nescafét , tedd félre, a másik felébe keverj 1 teáskanál fahéjat. Én a fahéjas keveréket szoktam először a kekszre önteni (hogy a kávénak legyen ideje feloldódni).

Másodszorra jöhet a kávés túró, amivel rajzolok a világos színű első krémbe - így márványos lesz a süti.
Készen vagyunk.
Most végre beugorhat a 180C°-ra előmelegített sütőbe 35 percre.
Tálaláskor (nyuszis folyékony) csokival és tejszínnel szoktuk díszíteni.
Ha ízlett és úgy érzitek, túl sokat ettetek, ne a neten küldjétek át a receptet a barátnőtőknek, anyukátoknak, hanem fussatok át vele.
Keverjetek kedvetekre!

Kapcsolódó linkek:
  • Egy nagyon süti kávézó: az Ice Frigid
  • Melinda répás muffinja
  • Interjú Forgács Melindával
  • Barista akták
  • Archívum | Nyomtatás | Küldés e-mailben
    Most szólj hozzá!
      Név:
      Website:
      E-mail:
      Hozzászólás:
      Ellenőrző kód: CAPTCHA Image
     


    2017-04-21 20:02 | Brosper
    Tim McGraw is a famous country singer, so don’t miss the possibility to visit http://timmcgrawtourtickets.com/ - Tim McGraw concert dates 2017
    2017-04-09 20:27 | Brosper
    Green Day is a famous country singer, so don’t miss the possibility to visit http://greendaytourdates.com/ - Green Day concert tour
    2015-10-29 09:23 | RzivSK8eG
    Thank you for sharing exleelcnt informations. Your site is very cool. I’m impressed by the details that you have on this website. It reveals how nicely you perceive this subject. Bookmarked this website page, will come back for extra articles. You, my friend, ROCK! I found just the info I already searched everywhere and just could not come across. What an ideal website.
    2015-10-27 12:41 | 1SUHhINqCcG
    Recently, I did not give a great deal of consideration to levaing comments on weblog webpage posts and have placed feedback even substantially much less.
    2015-10-26 02:11 | LwCfLkxzuy
    I want to express my tnhkas to this writer just for rescuing me from such a circumstance. Just after exploring throughout the search engines and seeing tricks that were not beneficial, I figured my life was gone. Living without the solutions to the issues you have sorted out by way of your entire short post is a serious case, and those which might have in a negative way affected my career if I had not encountered your web page. Your personal skills and kindness in maneuvering a lot of stuff was very useful. I’m not sure what I would’ve done if I had not come upon such a subject like this. I’m able to now look ahead to my future. Thanks a lot so much for the reliable and result oriented help. I will not hesitate to endorse your web blog to any individual who requires guidelines on this topic.
    2013-02-02 23:16 | ucZWGfob
    Dp7Ptv nknnvliwwrlm
    2013-01-31 08:53 | EeSvUYyQqVMubAb
    Yo Mika, Sit back,Catch a contact,Sip your coagincFeel it runnin’ thru the vein tracks,Sneak atack, brain snap,Makes the blood down up, down up a0|a0
    2008-03-18 15:15 | Cdke
    Én is megcsináltam és nagyon ízlett mindenkinek:DA barátaim elnevezték orgazmusnak:D
    2007-01-26 15:33 | mazsi
    Nekem egy kérdésem lenne... Szülinapi tortának szánom, de ahhoz túl laposnak tűnik... mármint nem átvitt értelemben hanem konkrétan. Szóval... ha megduplázok minden hozzávalót, és ugyanakkora tortaformába teszem, akkor elvileg magasabb lesz ugye? Olyan tortásabb... Vagy ez így nem működik?
    2004-12-18 14:42 | Dávid
    Megsütöttem én is. Nagy a sikerélmény!
    2004-12-13 14:00 | Judit
    Megsütöttem, ehető lett. De ezt a túrómennyiséget nagyon soknak találtam az alaphoz képest. Kíváncsi vagyok, milyen lehet az igazi.
    2004-11-26 20:18 | majinka
    Én már ettem belőle, baromi jó!
    Ha valakinek nincs ideje, kedve, türelme elkészíteni, fusson be az üzletbe megkóstolni, nem bánja meg!
    majinka
    BELÉPÉS
    Felhasználónév:
    Jelszó:
    regisztráció hírlevél
    BARISTA SZAKÜZLET


    Sommelier képzés
    RECEPT KERESŐ
    Kávés sütik
    Mennyire bonyolult?
    Szövegrész keresése:
    Kávéitalok
    Milyen típusú?
    Szövegrész keresése:
    JEGYVILAG.HU
    Színházi előadás:
    Mikor?
    Hol?
    © 2003-2017 | Kapcsolat | Impresszum | Média információ | Partner belépés
    Támogató partnereink


    Barista Hungary
    "A kávés képzés"

    Completa

    DaVinci