Találkozópontok | Kávézó kereső | Kávéház rangsor | Kávé akadémia | Játék | Linkek | Rólunk | Támogatóink
Hírek
Téma
Kávé mellé
Café Budapest
Receptek
Kávéház anno
Barista iskola
Barista szaküzlet
Zacc
DOSSZIÉK
Kávé minősítések
Tea
Kávézóláncok
Kávétermelő országok
Kultikus kávés kellékek
Független Kávéházak
Home Barista
Barista Bajnokságok
Régi pesti kávéházak
Kávéház Sirató
RÉGIÓK
Hajós utca
Károlyi utca
Liszt Ferenc tér
Ráday utca
Újlipótváros
Nyitólap // Kávé mellé // Receptek // Répás muffin
Répás muffin
Forgács Melinda kávés süti receptjei
2004. Október 12., Kedd
Klikkeljen a képre!
 / Répás muffin
Egy körültekintő mérlegelés után úgy határoztam, hogy a RÉPÁS MUFFIN receptjével sokkolom pillanatnyilag szerény rajongótáborát az oldalnak. Szempont volt, hogy elsöprő siker esetén mindkét kereskedelmi csatorna adásába bekerülhessen.

Ez menni fog, mert a Fiúk elviccelődhetnek Pistike és a répatorta klasszikusáról, Norbinak is tetszeni fog mert teljes kiőrlésű lisztből készül, Juci pedig élvezettel nyalakodhat a nyers alapból is (középső ujjával), mivel már félkészen is élvezhető az íze, másrészt elég sűrű ahhoz hogy megfelelő mennyiség tapadjon ujjunkra amíg a szánkhoz érünk.

Kimagaslóan trendi, és egyszerűen elkészíthető, a siker garantált. Praktikusságát jelzi az is, hogy ha barátaink, akiknek sütöttünk, lemondják az estét, nem kell egyedül nekiállnunk attól való félelmünkben, hogy holnapra kukába kerül, ha nem fogy el, mivel a benne levő olaj és sárgarépa garantáltan megőrzi muffinjaink frissességét, ráadásul fagyasztható is.

Lássuk hát a hozzávalókat:

Hozzávalók Hozzávalók
2 cup teljes kiőrlésű liszt
2 cup cukor
1 csomag sütőpor
1 teáskanál só
1 teáskanál őrölt fahéj
4 tojás
2 kanál instant kávé
4 cup reszelt répa
1 cup durvára vágott dió
1 cup olaj

Sütés ideje: 30-35’
sütési hőmérséklet: 180C.

Az összes szárazanyagot -kivéve kávé- keverd össze egy tálban, rakd félre. Egy másik tálba törd fel az egész tojásokat, add hozzá a kávét és keverd addig, míg a kávé teljesen feloldódik.. Öntsd hozzá a lisztes keveréket majd a répát végül a durvára vágott diót. Most készen áll a kóstolásra. Ha nem jó, biztos kifelejtettél valamit.
Melegítsd elő a sütőt, a muffin papírokat tedd a formákba és kanalazd bele a masszát úgy, hogy kb. 2 milliméter maradjon szabadon a tetején , így nem fog kifolyni sülés közben.

Kívánom kedves egészségünkre!

Kapcsolódó linkek:
  • Barista akták
  • Használati útmutató a receptekhez
  • Interjú Forgács Melindával
  • Ice Frigid Coffee Bar
  • Archívum | Nyomtatás | Küldés e-mailben
    Most szólj hozzá!
      Név:
      Website:
      E-mail:
      Hozzászólás:
      Ellenőrző kód: CAPTCHA Image
     


    2013-07-13 05:42 | I2jIg6RFPrw
    tips list type of articles. years of doing blongigg and article marketing have made me realized that online users are more likely to open an article if it contains tips or comprehensive step-by-step guide. this is because these people are going online looking for help on how to
    2013-07-10 17:39 | u7rfpqHx
    Another marvelous post, baetuiful captures and thank you as always for the history! I love the statue and what a lovely area! Hope your weekend is going well, Indrani!Sylvia
    2013-07-09 16:32 | ssxnrtblNI
    What’s it take to bceome a sublime expounder of prose like yourself?
    2012-10-08 09:06 | sgSggMKyhiiVu
    7fHEBf xcaaqilwljxq
    2012-10-07 23:11 | YvBkqOtFryUInZbRqor
    whoah this weblog is wnefordul i like studying your posts. Stay up the good work! You know, many people are hunting around for this info, you could aid them greatly.
    2011-10-27 20:42 | Panni
    A Parom azt mondta, hogy ez eddig a legjobb muffin amit valaha sutottem. Instant kavem mondjuk nem volt itthon, ezert beleszortam egy kettoazegybent. Nekem picit edes, legkozelebb talan egy picit kevesebb cukorral fogom megprobalni, habar biztosan sok mulik a repan is.
    2009-09-26 16:14 | Neasea
    Most lettem kész az 1.adaggal,hát nem tudom,ki miért fikázza,szerintem fantasztikus!Én mondjuk raktam bele körtét is..nagy sikere volt!
    2009-01-10 17:36 | lausz
    nos, a fogadtatás elég vegyes, tehát egyértelműen ki kell próbálnom:D egyszer ettem már répatortát, az finom volt. örülök, hogy nem csak engem zavar a cup^^
    2006-11-22 13:03 | István
    Fúj!!!
    2006-11-22 13:02 | István
    Fúj!!
    2006-06-21 13:29 | lujka
    hátttööö...
    nekem lett belőle 30 nagy muffinom, értékeltem volna, ha ezt előre tudom. persze,feltűnhetett volna, hogy ennyi lisztből máskor kenyeret sütök, de akkor is.
    Forrón még nem olyan átütő, de rmeélem, kihűlve még alakul. Ha legközelebb erre támadna kedvem, akkor én még tennék bele több diót/mogyorót, másrészt aszalt gyümölcsöt, esetlegesen fűszereket.
    További jó kísérletezést mindenkinek!
    2006-02-25 21:29 | bogi
    Ilyen pocsék kaja nagy rossz. a barátok is mindig mondájk hogy ha nem neteznél
    2005-11-30 14:58 | Sziszó
    Kedves Melinda! A recept jól hangzik... de nagyon kérlek ne "cup"-ot írj mértékegységnek. Nagyon csúnya ez így, magyar szövegkörnyezetben. Az ’1 bögre’ éppúgy megtenné...és ráadásul ugyanazt jelenti. Köszi!
    2005-02-19 10:56 | Adrienn
    Kipróbáltam én is, a férjem el volt ájulva! Egyébként nagy kávés a szentem : )
    2004-10-15 18:50 | répásmuffinfan
    1 cup = 243 ml ~egy bögre
    BELÉPÉS
    Felhasználónév:
    Jelszó:
    regisztráció hírlevél
    BARISTA SZAKÜZLET


    Sommelier képzés
    RECEPT KERESŐ
    Kávés sütik
    Mennyire bonyolult?
    Szövegrész keresése:
    Kávéitalok
    Milyen típusú?
    Szövegrész keresése:
    JEGYVILAG.HU
    Színházi előadás:
    Mikor?
    Hol?
    © 2003-2017 | Kapcsolat | Impresszum | Média információ | Partner belépés
    Támogató partnereink


    Barista Hungary
    "A kávés képzés"

    Completa

    DaVinci