Találkozópontok | Kávézó kereső | Kávéház rangsor | Kávé akadémia | Játék | Linkek | Rólunk | Támogatóink
Hírek
Téma
Kávé mellé
Café Budapest
Receptek
Kávéház anno
Barista iskola
Barista szaküzlet
Zacc
DOSSZIÉK
Kávé minősítések
Tea
Kávézóláncok
Kávétermelő országok
Kultikus kávés kellékek
Független Kávéházak
Home Barista
Barista Bajnokságok
Régi pesti kávéházak
Kávéház Sirató
RÉGIÓK
Hajós utca
Károlyi utca
Liszt Ferenc tér
Ráday utca
Újlipótváros
Nyitólap // Kávé mellé // Receptek // Forgács Melinda kávés süti receptjei
Forgács Melinda kávés süti receptjei
Használati útmutató és répás muffin
2004. Október 12., Kedd
Kedves kávérajongó konyhatündérek!

Első találkozásunk alkalmával ráhangolódásként néhány általános információt osztanék meg veletek, ami a könnyebb megértést szolgálja, valamint a közös nyelv kialakítását, ami nem elhanyagolható abban az esetben, ha alkalmazni szeretnétek az itt közzétett kincseket mindennapjaitok kiteljesítéséhez.

Az itt fellelhető desszerteket négy kategóriába osztjuk majd, kávészemekkel jelölve elkészítésük bonyolultságát, a technikai szükségleteket, a rutint és az időt, ami az elkészítéshez szükséges.



Egy kávészem jelöli a pikk-pakk édességeket, amik rendkívül egyszerűen néhány perc alatt elkészíthetőek bármelyikünk által.



Két kávészemet azok a receptek kapnak, amik a lazán összeállítható kategóriát képviselik. Még ezt is bátran ajánljuk mindenkinek, aki átlagosan otthon érzi magát a konyhában.



Három kávészemet érdemelnek azok a desszertek, amelyek azt a bánásmódot és hozzáállást kívánják, mintha a Nagymama konyhájából maradt volna ránk a recept. Tapasztalatot, odafigyelést és pontosságot igényelnek az elkészítőtől, és persze időigényesebbek is.



Végül négy kávészemet kapnak az álomsütemények, amelyek álom szépek, álom finomak és jó néhányan csak álmodoznak arról, hogy elkészítsék, pedig garantálom, hogy elkészítéséhez nem kell cukrász egyetem, csak némi gyakorlás és önbizalom, pontosság és elegendő idő.



Mivel sok recept származik a tengerentúlról, ezért sokszor fogom használni a "CUP" mértékegységet (1 cup = 243 ml ~egy bögre). Mindenkinek ajánlom, hogy szerezzen be egy ilyen mérőedényt, akinek még nem tartozik a konyhai alapfelszerelésébe, mert bár Lajos Mari és Horváth Ilonka sose hivatkozik erre, Én fogok, és egyre terjed nálunk is azoknak a recepteknek a száma, amik nélkülözhetetlenné teszik ezt az eszközt. (Szabadnapjain kitűnően alkalmas vízmérésre Smack leves készítéskor, de hóvirág vagy gyöngyvirág szezonban is igen praktikus és dekoratív másodfunkciót tölthet be.)

Egy körültekintő mérlegelés után úgy határoztam, hogy a RÉPÁS MUFFIN receptjével sokkolom pillanatnyilag szerény rajongótáborát az oldalnak. Tovább a répás muffin receptjéhez>>

Kapcsolódó linkek:
  • Répás muffin
  • Ice Frigid Coffee Bar
  • Barista akták
  • Interjú Forgács Melindával
  • Archívum | Nyomtatás | Küldés e-mailben
    Most szólj hozzá!
      Név:
      Website:
      E-mail:
      Hozzászólás:
      Ellenőrző kód: CAPTCHA Image
     


    2013-11-21 07:18 | Zu5au9N1
    As soon as I originally coetmnmed I clicked the Notify me whenever new comments are added checkbox and currently every time a comment is added I get four email messages with the exact same comment.
    2013-11-20 13:30 | OaGX5ga9K
    You could definitely see your erspxtiee within the work you write. The arena hopes for more passionate writers like you who are not afraid to say how they believe. All the time follow your heart. He never is alone that is accompanied with noble thoughts. by Fletcher.
    2007-07-29 20:04 | wonda wan der mer
    Miert zart be az uzletettek ??
    2006-10-01 15:45 | Zoli
    Sziasztok!
    Tudja valaki, hogy igazi capuccinót hogy kell készíteni hagyományos szarvasi kávéfőzővel?
    Hogy kell gőzölni a tejet?
    Bele kell dugni a gőzölögtetőt a tejbe, vagy csak a felületén kell habosítani?
    Kávé főzése közben kell ezt csinálni, vagy miután lefőtt a kávé újra vizet kell tölteni a kávéfőzőbe és mikor az folyna le, akkor kell gőzölni a tejet?
    Teljesen érdemes kinyitni a csapot, vagy csak részben?
    Egész pontosan Szarvasi SZV 612/3-as kávéfőzővel próbálkozunk.
    A választ a molnarzoltan.mpm@gmail.com címre küldjétel el légyszives!

    Köszi mindent!

    Üdv: Zoli
    2005-08-25 14:16 | Barnabás
    A recept rovatban - archívumban, vagy jobb oldali boxban találja.

    üdv: Barnabás
    2005-08-25 14:06 | Ákos Mariann
    hol vannak a konkrét receptek???????
    2005-07-26 12:37 | erzsi
    bbuba-nak üzenem, otthon meg kell néznem a répatorta receptet, ha érdekli elküldöm, írja meg, mmmerzsi@freemail.hu címre
    2005-06-08 23:50 | Csokifa Ló
    Ja, csak én vagyok ennyire béna. Vagy mégsem? Már meg is vannak, nyiha!
    2005-06-08 23:44 | Csokifa Ló
    Hol késik a többi recept? Vagy azokat is más topikokban kell keresni, és csak én vagyok ennyire béna? Hideg esőben, holdvilágtalan éjszakán jólesne valami a kávé mellé...
    2005-06-07 21:19 | bbuba
    Egy egyszerü répatortát szeretnék sütni ha valaki tud egy jó receptet bbuba@freemail.hu cimre küldje el köszi
    2004-11-01 09:16 | portás
    Egy topikkal arrébb már megvitatásra került a téma...
    2004-11-01 00:07 | Szegedi László
    Milyen mennyiségi egységet jelent a "CUP",mert ugye vannak kisebb és nagyobb "CUP"-ok
    BELÉPÉS
    Felhasználónév:
    Jelszó:
    regisztráció hírlevél
    BARISTA SZAKÜZLET


    Sommelier képzés
    RECEPT KERESŐ
    Kávés sütik
    Mennyire bonyolult?
    Szövegrész keresése:
    Kávéitalok
    Milyen típusú?
    Szövegrész keresése:
    JEGYVILAG.HU
    Színházi előadás:
    Mikor?
    Hol?
    © 2003-2017 | Kapcsolat | Impresszum | Média információ | Partner belépés
    Támogató partnereink


    Barista Hungary
    "A kávés képzés"

    Completa

    DaVinci