Találkozópontok | Kávézó kereső | Kávéház rangsor | Kávé akadémia | Játék | Linkek | Rólunk | Támogatóink
Hírek
Téma
Kávé mellé
Café Budapest
Receptek
Kávéház anno
Barista iskola
Barista szaküzlet
Zacc
DOSSZIÉK
Kávé minősítések
Tea
Kávézóláncok
Kávétermelő országok
Kultikus kávés kellékek
Független Kávéházak
Home Barista
Barista Bajnokságok
Régi pesti kávéházak
Kávéház Sirató
RÉGIÓK
Hajós utca
Károlyi utca
Liszt Ferenc tér
Ráday utca
Újlipótváros
Nyitólap // Kávé mellé // Receptek // Caffè Profumatissimo (Illatos kávé)
Caffè Profumatissimo (Illatos kávé)
2005. Július 18., Hétfő
Kapitányné Kiss Beatrix
Kávé recept
íme az első a Budai Kávézóból. Megtudhatja, mit tesz a szegfű és a menta a kávéval!


Hozzávalók: Hozzávalók:
  • 100% arabika kávé
  • cukor
  • csipet őrölt szegfűszeg
  • 2-3 db egész szegfűszeg
  • jégdara
  • mentalevél
  • gyömbéres keksz
  • szívószál
  • Elkészítési mód, lépésről lépésre:

    100% arabika kávéból főzzünk egy espresso-t és még forrón adjunk hozzá cukrot, vagy más édesítőszert ízlés szerint.

    A forró kávéhoz adjunk egy csipet őrölt szegfűszeget és jól keverjük el.



    Egy talpas poharat töltsünk meg kb. 1dl-nek megfelelő jégdarával és öntsük rá a forró kávét, majd jól keverjük össze a jéggel. (Ha kockajéggel készítjük az italt, akkor tovább kell állni hagyni, amíg megfelelő hőmérsékletű lesz).

    Szórjunk az italba egy csapott kávéskanálnyi, apróra vágott, friss mentalevelet és szintén keverjük el.

    A kávéspecialitást 2-3 db egész szegfűszeggel, fél citromszelettel és néhány egész mentalevéllel díszítsük.

    Rövid szívószállal, gyömbéres keksszel szervírozzuk. Tipp: egy shaker-ben könnyebb és gyorsabb jeges italokat készíteni. Kitöltés előtt ennél a receptnél a shaker szűrőjét távolítsuk el!

    Archívum | Nyomtatás | Küldés e-mailben
    Most szólj hozzá!
      Név:
      Website:
      E-mail:
      Hozzászólás:
      Ellenőrző kód: CAPTCHA Image
     


    2013-07-13 05:56 | RW9h0bDvAz1
    free dating site Very nice post. I siplmy stumbled upon your blog and wanted to mention that I have truly loved browsing your blog posts. In any case Iefbfbdll be subscribing for your rss feed and I am hoping you write once more soon!
    2013-07-09 18:01 | 62iS7NrLX1
    Le9tezik tf6bb megolde1s az epub olvase1sra Kindle-n, de mivel nem e9rdekelt, nem telepedtettem. Prf3be1lok ute1nane9zni, azte1n poszt De me1s se fogja vzissa mage1t, aki esetleg me1r prf3be1lta.
    BELÉPÉS
    Felhasználónév:
    Jelszó:
    regisztráció hírlevél
    BARISTA SZAKÜZLET


    Sommelier képzés
    RECEPT KERESŐ
    Kávés sütik
    Mennyire bonyolult?
    Szövegrész keresése:
    Kávéitalok
    Milyen típusú?
    Szövegrész keresése:
    JEGYVILAG.HU
    Színházi előadás:
    Mikor?
    Hol?
    © 2003-2017 | Kapcsolat | Impresszum | Média információ | Partner belépés
    Támogató partnereink


    Barista Hungary
    "A kávés képzés"

    Completa

    DaVinci