Találkozópontok | Kávézó kereső | Kávéház rangsor | Kávé akadémia | Játék | Linkek | Rólunk | Támogatóink
Hírek
Téma
Kávé mellé
Café Budapest
Receptek
Kávéház anno
Barista iskola
Barista szaküzlet
Zacc
DOSSZIÉK
Kávé minősítések
Tea
Kávézóláncok
Kávétermelő országok
Kultikus kávés kellékek
Független Kávéházak
Home Barista
Barista Bajnokságok
Régi pesti kávéházak
Kávéház Sirató
RÉGIÓK
Hajós utca
Károlyi utca
Liszt Ferenc tér
Ráday utca
Újlipótváros
Nyitólap // Kávé mellé // Receptek
Receptek
Chai Latte – indiai fűszeres tejes tea Chai Latte – indiai fűszeres tejes tea

Indiában a teát hagyományosan fekete teából készítik. A teafüvet sokféle illatos fűszer (fahéj, csillagánizs, szegfűbors, feketebors, fehér kardamom…) hozzáadásával vízben főzik, majd felöntik tejjel, édesítik cukorral és tovább forralják. Az eredmény egy rendkívül izgalmas ízvilágú, a kínai, a japán vagy az európai teától alapvetően eltérő ital.
Kávéház kereső
Megvan már, hogy kivel és mikor? Csak az hiányzik, hogy hova? Kávézó keresőnk segít megtalálni a legmegfelelőbb helyet a találkozáshoz.

Ennél sokkal részletesebben akarok keresni
Pipabarát Értékelt
Gyümölcsmix
2009. Augusztus 5., Szerda
Gyümölcsmix

Mint azt már többször kifejtettük, a barista feladata nem korlátozódik a kávéitalok készítésére. A szezonális időszakoknak megfelelően ő készíti el az alkoholmentes forró italokat (akár tea és csoki alappal) illetve a jeges üdítőket.
Kávé és Kóla
2009. Július 1., Szerda
Kávé és Kóla

Az alkoholmentes frissítő italok piacán a két domináns termék a kávé és a kóla. A két ital történtéről és találkozási pontjairól írunk a következőkben..
Hűsítő- frissítő
2009. Június 25., Csütörtök
Hűsítő- frissítő

Két rétegű jegeskávé. Az "édesfehér" joghurtot, ananászt, kókuszszirupot és a jeget blenderben összedolgozzuk, majd long drinkes pohárba öntjük. Frissen doppiót készítünk, amit jéggel és sima cukorsziruppal szintén blenderben "turmixolunk". A jégkásás kávépépet a joghurtos alapra rétegezzük.
Bailey’s kávé krémlikőr
2009. Február 9., Hétfő
Bailey’s kávé krémlikőr

Az eredeti ízesítésű krémlikőrt a hetvenes évek elején fejlesztették ki, majd 1974-ben kezdték forgalmazni – tudtuk meg Peter O’Connortól, a Bailey’s nemzetközi igazgató-nagykövetétől. A pörkölt kávé aromájával gazdagított krémlikőr kizárólag 0,7 l-es kiszerelésben kerül a boltokba.
John Thorn – Michael Segal: KÁVÉ
2009. Január 15., Csütörtök
John Thorn – Michael Segal: KÁVÉ

Ez a kávéról szóló szakértői kézikönyv a kávé szerelmeseinek nyújt útmutatót a latték, a cappuccinók és eszpresszókávék világában való eligazodáshoz. A kiválóan felépített és gazdagon illusztrált kézikönyv kitér a kávé kiválasztásának és elkészítésének minden mozzanatára: a legjobb frissen pörkölt arabica kávébabok lelőhelyeitől a saját ízlésünknek leginkább megfelelő kávéfőzet megválasztásáig.
Tea receptkönyvek
2008. December 19., Péntek
Tea receptkönyvek

Ritkán adódik olyan alkalom, hogy a magyar könyvpiacon a vendéglátók számára is érdekes és használható könyvek jelennek meg egy témában, ráadásul szinte egyszerre. A tea esetében ez történt, ezért – a közelgő karácsonyra való tekintettel is – szívből ajánljuk az alábbi köteteket minden olyan ember számára, aki nem csak a kávé világában szeretne elmélyülni.
Corso Verona
2008. Augusztus 11., Hétfő
Corso Verona

A Győri Likőrgyár Zrt. és a Tabán trafik Zrt. közös fejlesztése a Corso Verona Kávélikőr..a hazai likőrgyártás eddigi talán legnagyobb nemzetközi sikeréről..
Café Cointreau hot / on the rocks
2008. Július 11., Péntek
Café Cointreau hot / on the rocks

Vastag falú pohárban a Cointreau-t, a kakaóport, az őrölt fahéjat és a cukorszirupot jól elkeverjük. Kávét készítünk. A poharat közvetlenül a kávégépünk kifolyócsőre alá helyezzük. Két adag espressót (azaz doppiót) eresztünk a pohárba, közvetlenül a likőrös keverék tetejére.
Italok
- Kreol kávé
- Konyakos párizsi kávé
- Caffè alla vienese
- Orosz vodkás kávé
- Jávai kávé
- Grogos kávé
- Afrikai kávé
- Rumos kávé
- Narancs kávé
- Illatos kávé
- Hamis ír kávé
- Csokicsínó
- Kapucíner
- Arktisz
- Vanillatte
- Grappuccino
- Jeges kávé
- Ír kávé
- Alkoholos különlegességek
- Alkoholmentes kávék

Az ital receptek forrása

Barista Hungary >>
Vergnano>>

Sütemények
- Útmutató a receptekhez

- Kávés szuflé

- Diós kávékenyér

- Kávés túrótorta

- Kávés fánk

- Répás muffin

- Kávés desszertek

A süti receptek forrása

Ice Frigid >>

Archívum
BELÉPÉS
Felhasználónév:
Jelszó:
regisztráció hírlevél
BARISTA SZAKÜZLET


Sommelier képzés
RECEPT KERESŐ
Kávés sütik
Mennyire bonyolult?
Szövegrész keresése:
Kávéitalok
Milyen típusú?
Szövegrész keresése:
JEGYVILAG.HU
Színházi előadás:
Mikor?
Hol?
© 2003-2014 | Kapcsolat | Impresszum | Média információ | Partner belépés
Támogató partnereink


Barista Hungary
"A kávés képzés"

Completa

DaVinci