Találkozópontok | Kávézó kereső | Kávéház rangsor | Kávé akadémia | Játék | Linkek | Rólunk | Támogatóink
Hírek
Téma
Kávé mellé
Café Budapest
Receptek
Kávéház anno
Barista iskola
Barista szaküzlet
Zacc
DOSSZIÉK
Kávé minősítések
Tea
Kávézóláncok
Kávétermelő országok
Kultikus kávés kellékek
Független Kávéházak
Home Barista
Barista Bajnokságok
Régi pesti kávéházak
Kávéház Sirató
RÉGIÓK
Hajós utca
Károlyi utca
Liszt Ferenc tér
Ráday utca
Újlipótváros
Nyitólap // Kávé mellé // Café Budapest // A pécsi cafék következnek
A pécsi cafék következnek
2005. Március 25., Péntek
Café Budapest
A pécsi cafék következnek a Café Budapest rovatban. Találtunk főhelyen ülő kutyát, aki törzsvendég volt. Láttunk tuning távirányítós kocsiversenypálya-kávézót. Találkoztunk család barkálcsolta, magas színvonalú művésztanyával és ittunk egy-két jó kávét is.Pécsen jártunk az idei utolsó téli napon. A város hozta a formáját: a hideg ellenére rendkívüli módon nyüzsögtek az emberek. Mi pedig, mint rendesen, felfedezőútra indultunk. Meglestük a kávézókat, megvizsgáltuk a helyeket - és elhoztuk Önöknek a legfontosabbakat.

Dzsámi nélkül!
Dzsámi nélkül!
A város legfőbb jellegzetességét viszont elfelejtettük lefotózni. Aki dzsámit akar látni, javasoljuk, hogy keresse fel Pécs honlapját. Feledékenységünk annak köszönhető, hogy érzékeny radarjainkkal a Mecsek védőfalával a háta mögött délre tekintő város mentalitását igyekeztünk feltérképezni.

Korrekt.
Korrekt.
Először a Főtérre siettünk. Itt találtuk a nagyon korrekt Coffein Kávézót. Kellemes hangulat, mosoly és udvariasság. Minden a helyén. Illik a városhoz. Jó, hogy a közepén van.
Kutya is törzsvendég.
Kutya is törzsvendég.
Szemben vele egy őshely. A Royal nem mai darab, valószínűleg hosszú ideig ez volt a zászlóshajó. Nagy üvegtáblák, tapéta, törzsvendégek kis bisztrós beütéssel. Megy a tévé. Egyik asztalnál megtorpanunk. Kutya ül, csak éppen nem iszik. Törzsvendég ő is.
Sokkoló sakkasztal!
Sokkoló sakkasztal!
Aztán séta a Széchenyi térről a Király utcára. A színháznál jobbra kanyar. Ott bújik meg a Naív. Kult művészcafé. Megtudjuk, hogy egy család dobta össze az ötletet és az anyagot. A fővárosban ezért egy belsőépítész szép summát akaszt le. Apa eszkábálta trendi pult, iparművész puffok. A sakkozó asztal mindent visz. Filmklub, könyv, színház. Naív.

Nagy.
Nagy.
A Királyra nyílik a Replay. Tágas téren volt itt minden. Csippendél vagy karaoki. Most lecsendesedett egy kicsit. Készül a következő bulikra. Az éttermi részleg elválasztásának módját értékeltük: épület az épületben. Replay.
Kultuszhely!
Kultuszhely!
Sok pécsi a Citrom utcába irányított minket. Ott a Capri. 1985 óta látja el büszkén a helyieket. Cukrászda és kávé. Kézműves fagyi. Családi manufaktúra. A belső is erős nyolcvanas. Sok vendég.
Tele!
Tele!
Tőle pár méterre Lemon. Újabb korrekt café. Zsibongás. Megkérnek, úgy fotózzak, hogy legyen benne vendég. Körbenézek. Nincs egy talpalatnyi hely, ahol ne lenne vendég. Szeretik.
Gyorsulás, Café!
Gyorsulás, Café!
Kissé délebbre kimondhatatlan olasz nevű terecske. Road Café, talpunk alatt úttest. Ez nem a dizájn része, hanem versenypálya. Rendszeres tuningolt távirányítós gyorsulási és ügyességi versenyek. Kupa és utána buli. Pécsi extravagancia. Kedvesség és udvariasság. Road.
MÁV café!
MÁV café!
Nem messze abszurdum. Mozi ülőalkalmatosságok. És vonatülésben kávézunk. MÁV térelemek, kékes hangulat. Kellemes dzsesszmuzsika szól. Jóféle koktélok a kicsi helyen. Abszurd Pécs.
Egyetemi, szintén korrekt!
Egyetemi, szintén korrekt!
Távolabb, az egyetemnél egyetemi kávézó. Dizájn, internet, kerek egész. Hullámokban van tele. Amikor a diákok lógnak, nem lehet leülni. Jó példa: nem csak a Széchenyi tér környékén lehet kávézót nyitni. Café Pelle.

Archívum | Nyomtatás | Küldés e-mailben
Most szólj hozzá!
  Név:
  Website:
  E-mail:
  Hozzászólás:
  Ellenőrző kód: CAPTCHA Image
 


2015-12-14 05:10 | Vvo18Krd
World of warcraft, fbilexle outline situation I haven’t seen for an extended time. It’s no surprise that I would not watch television, in support of searching for information regarding the net. Your internet site is hence perfect which everybody conscious them!
2005-06-01 12:31 | Barnabás
Köszönjük a meghívást! A netcafé címét, kérem küldje el az info@kavehazak.hu címre!
üdv: a stáb
2005-06-01 10:57 | Franzi
Nagy tisztelettel szeretném meghívni a stábot legközelebbi pécsi turné alkalmából a Mátrix netcaféba. A netcafé műfaj egy kiemelkedő eleme vagyunk, külön dohányzó teremmel, egyedülálló nótbukkos gépparkunkkal és nem utolsó sorban kiváló kávénkkal.
2005-05-25 14:39 | Bartusz
Remélem kedves Barnabás, hogy a látogatásodnak a honlapotokon is lesz látszatja, és bemutatjátok a múltkoriból kimaradt helyeket. Sajnos én fotózás ügyében tehetségtelen vagyok, de a kávéházak ügye az én ügyem is.
2005-05-24 13:44 | Barnabás
Tisztelt Zsófia!

Most jöttem vissza Pécsről, és több általunk is bemutatott, illetve a honlapunk eleddig nem található kávézót is meglátogattam. Az ismeretem ugyan nem teljes a pécsi kávéházi életet illetően, az általam felkeresett kávézókban nem látok lehetőséget diákmunkára. A legtöbb kávézó képzett munkaérővel dolgozik.
Amit el tudok képzelni, hogy a teraszáradat következtében nagyobb helyek (pl. Replay) mégis igényt tart újabb munkaerőre.
Köszönjük, hogy érdeklődött, és sajnáljuk, hogy érdemben nem tudtunk segíteni.
Tisztelettel: Barnabás
Köszönjük az érdeklődést,
2005-05-16 11:57 | Kellényi Zsófia
Szeretnék diákmunkát vállalni, de nem tudom, hogy hol kezdjek neki. Gondoltam arra, hogy egy kávéházban... :) Tudnátok segíteni? Van valamilyen pécsi kávézó, ahol diákmunkát lehet vállalni?
Válaszotokat előre is köszönöm, a legjobb az lenne, ha e-mailben írnátok: kellenyi.zsofi@freemail.hu

Zsófi
2005-03-31 11:00 | Kávéházak.hu
Tisztelt Bartusz!

Köszönjük, hogy ilyen információkkal támogatja honlapunkat. A végeredmény valójában nem végleges. A teljesség igénye nélkül közöltük a kávézókat, és a felvett cafék számát sokkal inkább az idő, semmint a helyismeret befolyásolta.

Megyünk még Pécsre, azóta tudomásunk van egy március 26-án nyílt, őj kávézóról is.

Addig is szívesen veszünk minden segítséget. Ha az ön és pécsi kapcsolataink helyismeretét egybevetjük, biztos, hogy nem marad ki egyetlen meghatározó hely sem. Ezúton ösztönözném, hogy küldje el nekünk minden ön által hiányolt kávézó címét, amennyiben erre van kapacitása, és mi ezeket az adatbázisunkba tápláljuk.

Külön öröm számunkra, hogy olvasóink ellenőrzik kávézó adatbázisunkat! Annek meg végkép örülünk, ha vidéki nagyvárosból kapunk visszajelzést. Célunk a pesti egyeduralmat megtörni.

üdvözlettel:
A Kávéházak.hu munkatársai
2005-03-30 15:40 | bartusz
Nagy örömmel fedeztem fel a kis pécsi turnétokat, de nagyon elszomorított az eredmény. Miért nem kérdeztetek meg valami helyi embert, hogy mit volna érdemes megmutatni. Kimaradt az 1789-es alapítású Caflisch, a legfelkapottabb Dante, a remek hangulatú Villon Lounge, a modern Zacc és még számtalan ínyencség.
Ha elfogadtok egy tanácsot, legközelebb, ha efféle vidéki bemutatóra készültök, keressetek ott helyben egy kávéházi idegenvezetőt, hogy ne történjenek ilyen bakik.
BELÉPÉS
Felhasználónév:
Jelszó:
regisztráció hírlevél
BARISTA SZAKÜZLET


Sommelier képzés
RECEPT KERESŐ
Kávés sütik
Mennyire bonyolult?
Szövegrész keresése:
Kávéitalok
Milyen típusú?
Szövegrész keresése:
JEGYVILAG.HU
Színházi előadás:
Mikor?
Hol?
© 2003-2017 | Kapcsolat | Impresszum | Média információ | Partner belépés
Támogató partnereink


Barista Hungary
"A kávés képzés"

Completa

DaVinci