Találkozópontok | Kávézó kereső | Kávéház rangsor | Kávé akadémia | Játék | Linkek | Rólunk | Támogatóink
Hírek
Téma
Kávé mellé
Café Budapest
Receptek
Kávéház anno
Barista iskola
Barista szaküzlet
Zacc
DOSSZIÉK
Kávé minősítések
Tea
Kávézóláncok
Kávétermelő országok
Kultikus kávés kellékek
Független Kávéházak
Home Barista
Barista Bajnokságok
Régi pesti kávéházak
Kávéház Sirató
RÉGIÓK
Hajós utca
Károlyi utca
Liszt Ferenc tér
Ráday utca
Újlipótváros
Nyitólap // Kávé mellé // Café Budapest // Cafés of Kecsó
Cafés of Kecsó
2005. Március 10., Csütörtök
Kecskemét kávéházai és kávézói
Tanyasi világ, fütyülős barackpálinka, rajzfilmgyár, Cifrapalota – szeretnénk, ha ennél több jutna eszébe Kecskemétről. Körbejártuk a várost, belekóstolunk a helyi kávéházi életbe és elhoztuk képekben élményeinket.Először álljunk meg egy pillanatra Kecskemét közepén. Ez itt Magyarország egyik legnagyobb egybefüggő tere (Kossuth tér – Szabadság tér).

Kecsó
Kecsó
Az új burkolatot ugyan lassan szokja a város és a fekete szökőkúttal sem tud mit kezdeni a helyi: nehéz is beilleszteni ennyi cifraság és szín közé. A nem mindennapi szecessziós, moreszk, zsolnays, klasszicista épületeket lefotóztuk. Leírni lehetetlen őket.A város független, nem keresi a Főváros kegyeit. A fiatalok nem járnak Pestre szórakozni. Az ittlakók lokálpatrióták. Az utcák takarosak, a házakat rendbe szedték, a ház elé ültetett bazsarózsára pedig nem taposnak rá az emberek. A környezetére többet adó, miénktől elütő hozzáállást nem fotóztuk le. Csak irigykedünk.
Nagykávéház
Nagykávéház
A Kossuth tér, Szabadság tér találkozásánál áll egy alacsony épület. Itt található a Túróczy Étterem és Kávéház. A korábbi Liberté helyén most egy igazi nagykávéház létrehozása volt a cél. Figyelem: 10 aranyérmes olimpikon a séf a konyhában!
Az utolsó mohikán
Az utolsó mohikán
Kecskemét nagykávéházával szemben tartja állásait a Delicatesse Eszpresszó. Három eszpresszóból már csak ez maradt talpon a vidéken. A Petőfi Népe főszerkesztője itt olvassa el lapját, és Varnus Xavér is szívesen tér be ide.
Frencsájz ízlésesen
Frencsájz ízlésesen
A közelben, pár sarokra nyílt meg a Delifrance Szendvics-bár és kávézó. Duplán frencsájz. Mindenben francia. A péksütemény is az. 28-dik országként nálunk is megvetették lábukat. Elsőként Kecskeméten.
Dél-Amerika Kecsón
Dél-Amerika Kecsón
A Caffe de Columbia a Kéttemplom közben igazi café-hangulatot kínál. Exkluzív kávézót akartak. Irodalom és egyéb estekre fenntartva. A tulajdonos járt Columbiában, és el is hozott onnan valamit, Kecskemét nagy örömére.
Pepita harsányan
Pepita harsányan
Még ugyanebben az utcában rátalálhat a Blue Velvetre. Pepitás, élénkszínes, fiatalos-hangulattal virít a kávézó. Élőzene, koncertek, mécses-gyújtás vényre kapható, főleg nyári időszakban, amikor a kecskemétiek belakják a teraszt.
Csoki és csoki
Csoki és csoki
Az árkádok alatt bújik meg a Deilcatesse Olasz Kávézó. Ez egy kicsi kávébár, Kecskemét Azték Choxolat!-ja. Faltól falig kísértés. A főnökasszony 25 éve a szakmában! Télen tehát csokoládé, nyáron pedig koktél.
Dolce vita
Dolce vita
Innen öt percre, a Petőfi Sándor utcában – édes élet. Jakó Lajos Cukrászdája és benne az Anna Kávéház a legnagyobb kecskeméti sütiellátó. Nyolcvanféle sütemény, harminchatféle fagyi. A fotókon Jakó úr előszedte nekünk kedvenc tortáját. Mit üzen a kecskeméti kardinális torta?

Archívum | Nyomtatás | Küldés e-mailben
Most szólj hozzá!
  Név:
  Website:
  E-mail:
  Hozzászólás:
  Ellenőrző kód: CAPTCHA Image
 


2007-05-30 18:24 | Tengelic
De, az Aranysárkány is megvan. :) (Igen, teaháznak hívják, de inkább kiskocsma jellegű.)

De ott van még a Kéttemplom Galéria Teátruma, ami - szintén - valójában teázó, de Teátrum és Kávézó nevet visel, kávét is adnak, tehát lefényképezhetnénk... érdemes!
2006-01-11 12:29 | ed
és az Aranysárkány? jó, nem kávé-, hanem teaház volt régen, az nincs már meg?
2005-03-29 12:12 | Pesti Varangy
Lehet, hogy alszik ez a város? Tessék felébreszteni! Most provokálok. A Géniuszt szereti valaki? Nem bunkók ott egy kicsit. Ezért nem került föl?
2005-03-28 21:21 | zoldfautca
jó, tényleg értelmetlent írtam...viszont az e-mail címem jó!
amúgy jó sokan hozzászólnak rajtam kívül ;)
2005-03-18 13:21 | zoldfautca
hiányolom a zöldfa utcai kávézó figyelmen kívül hagyását...;)
BELÉPÉS
Felhasználónév:
Jelszó:
regisztráció hírlevél
BARISTA SZAKÜZLET


Sommelier képzés
RECEPT KERESŐ
Kávés sütik
Mennyire bonyolult?
Szövegrész keresése:
Kávéitalok
Milyen típusú?
Szövegrész keresése:
JEGYVILAG.HU
Színházi előadás:
Mikor?
Hol?
© 2003-2017 | Kapcsolat | Impresszum | Média információ | Partner belépés
Támogató partnereink


Barista Hungary
"A kávés képzés"

Completa

DaVinci