Találkozópontok | Kávézó kereső | Kávéház rangsor | Kávé akadémia | Játék | Linkek | Rólunk | Támogatóink
Hírek
Téma
Kávé mellé
Café Budapest
Receptek
Kávéház anno
Barista iskola
Barista szaküzlet
Zacc
DOSSZIÉK
Kávé minősítések
Tea
Kávézóláncok
Kávétermelő országok
Kultikus kávés kellékek
Független Kávéházak
Home Barista
Barista Bajnokságok
Régi pesti kávéházak
Kávéház Sirató
RÉGIÓK
Hajós utca
Károlyi utca
Liszt Ferenc tér
Ráday utca
Újlipótváros
Nyitólap // Kávé mellé // Café Budapest // California Coffee Company
California Coffee Company
Kávézóláncok
2009. Július 2., Csütörtök
Klikkeljen a képre!
 / California Coffee Company
A koncepció és történet
Az első, Teréz körúti üzlet 2005-ös megnyitása óta a California Coffee Company (CCC) folyamatosan vezeti a "20-as, 30-asok menő kávézója" címért folyó versenyt. A német tulajdonosi kör korábban már létrehozott egy jól működő kávés franchise-t Bajorországban, de hazánkban teljesen új fejezetet nyitottak.


A magyar piacra egyedi koncepciót, designt és kommunikációt alakítottak ki. A kezdetektől tudatosan választották a helyszíneket és alakították az üzleteket úgy, hogy a végeredmény a megcélzott generációnál "telibe találjon". Az üzletekben használt, jellemző színektől és formáktól a választékszerkezeten és megjelenítésen át, a nyitástól-zárásig műholdról érkező héttérzene stílusán és napszakonként változó hangerején keresztül a kommunikációs stílusig és csatornákig minden ugyanazt a célt szolgálja. A betérő magyarés nagyon sok esetben külföldifiatal felnőttek érezzék magukat otthon! A wifi és a laptopoknak kialakított asztalok ugyanolyan evidens részei a szolgáltatásrendszernek, mint a kávé vagy a szendvicsek. Az elsők között megjelent kávés lánc a jó marketingmunkának és a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően mára biztos pozíciót vívott ki magának a magyar kávés világban.


A keverék
A CCC két különböző keveréket kínál üzleteiben. Az espresso italok alapja egy klasszikus (80-20) arabika - robuszta keverék, amit kifejezetten a magyar ízlésnek megfelelően alakítottak ki. Az első egység nyitása után – a vendégek visszajelzései alapján – jó pár különböző pörköltségű és összetételű keverékből választották ki a végső variációt.
A tejes italok alapját egy 100% arabica keverék adja. A választékközlésben ugyan nincs jelezve, de ha valaki szeretné ez utóbbi keveréket megkóstolni espresso formájában, erre van lehetősége. Ez esetben a barista természetesen felhívja a vendég figyelmét, hogy ez a keverék ízvilágában úgy lett kialakítva, hogy tökéletesen passzoljon a tejes kávéitalokba, önmagában fogyasztva azonban nem biztos, hogy ugyanazt a kiemelkedő kávéélményt adja, mint a klasszikus keverék.
Mindkét alapkávé az anyacég által felvásárolt olasz pörkölő-üzemből érkezik. Ez garantálja az állandó, kiemelkedő minőséget a keverékben és pörköltségben.

Az espresso sztenderdje Az espresso sztenderdje
  • 8 gramm kávéőrleményből
  • 40 ml espresso (krémmel együtt)
  • 20 másodperc lefolyási idővel
  • A technológia
    A kávés munkaterületen La Cimbali kávégépekkel készülnek az italok. Az espresso hagyományos, két csaptelepes gépekkel, a tejes kávék arabica alapja a Cimbali M3-as és Dolce Vita szuperautomata gépeivel. A tejhabosítás mindig manufakturálisan (tejkiöntővel, gőzölőcsővel) zajlik.

    Választék
    Az espressóból kérhetünk kicsit és közepes méretűt is (ami tulajdonképpen egy doppio, azaz dupla kávé, mert 16 gramm őrleményből készül). Cappuccino esetében a helyzet ugyanez, a latték és ízesített kávék viszont már kicsi, közepes és nagy méretben is (három adag alapkávé – 24gr őrleményből) hozzáférhetők. A választékban az olasz kávéiskola minden alapitalát megtaláljuk. Helyben fogyasztáskor porceláncsészébe és üvegpohárba, elviteles rendeléskor papírpoharakba szervíroz a barista.
    A különlegességek között kiemelendő a chai latte (tejhabos-fűszeres teakülönlegesség), ami hazánkban először a CCC üzleteiben volt rendelhető. A jeges italválaszték az első napos hétvégén megjelenik a pult feletti választékközlő táblákon. Először a gyümölcspürékkel készített italok formájában, majd a gyümölcsszezon indulásától mindig az épp aktuális szezon szerinti friss alapanyagból készülnek a hideg italok. Ugyanez a szemlélet meghatározó az ételválasztékban is: minden bolt saját hidegkonyhával rendelkezik, ahol folyamatosan készülnek a friss szendvicsek.

    Belső képzés
    Az első üzlet nyitásától meghatározó a CCC cégvezetője, Makróczi Béla személye. Minden üzletben személyesen látja el a minőség-felügyeletet. Az újonnan nyíló egységek csoportos kávés-, kínálati- és vendégkezelési képzést végeznek, majd a már bejáratott üzletekből tapasztalt kollégák csatlakoznak az új baristákhoz. Ők segítenek a kávézó elindításában, a receptúrák és készítési módok begyakorlásában.


    Kapcsolódó linkek:
  • Tchibo
  • McCafé
  • Costa Coffee
  • Cafe Frei
  • California Coffee Company
  • Archívum | Nyomtatás | Küldés e-mailben
    Most szólj hozzá!
      Név:
      Website:
      E-mail:
      Hozzászólás:
      Ellenőrző kód: CAPTCHA Image
     


    2013-12-01 19:28 | Naomi
    Hey site owner, thank you very much for providing this article. I found it great. Sincerely, Samantha F.!
    2013-11-26 05:30 | Morgan
    You should assume part in a contest for one of the finest blogs on the web. I will recommend this site!
    2013-05-23 11:38 | mmaauu
    Jól átgondolt stratégia, a szinvonal tényleg olyan mint ahogy a cikk írja.

    Nincs hideg konyha, csak szirupok vannak a jeges italokban, semmi friss gyümölcs kiv. frissen facsart narancs lé, eper müanyag pohárban.
    2012-09-09 15:51 | YGOxkUVb
    qqU6ZB vvzvbzpfpncg
    2012-09-08 04:28 | BVAJgUyj
    DJGVr3 unzwkpcgpcjo
    2012-09-07 06:20 | GBArezWubAvtkOFGcy
    Your’s is the intelilgnet approach to this issue.
    BELÉPÉS
    Felhasználónév:
    Jelszó:
    regisztráció hírlevél
    BARISTA SZAKÜZLET


    Sommelier képzés
    RECEPT KERESŐ
    Kávés sütik
    Mennyire bonyolult?
    Szövegrész keresése:
    Kávéitalok
    Milyen típusú?
    Szövegrész keresése:
    JEGYVILAG.HU
    Színházi előadás:
    Mikor?
    Hol?
    © 2003-2014 | Kapcsolat | Impresszum | Média információ | Partner belépés
    Támogató partnereink


    Barista Hungary
    "A kávés képzés"

    Completa

    DaVinci