Találkozópontok | Kávézó kereső | Kávéház rangsor | Kávé akadémia | Játék | Linkek | Rólunk | Támogatóink
Hírek
Téma
Kávé mellé
Café Budapest
Receptek
Kávéház anno
Barista iskola
Barista szaküzlet
Zacc
DOSSZIÉK
Kávé minősítések
Tea
Kávézóláncok
Kávétermelő országok
Kultikus kávés kellékek
Független Kávéházak
Home Barista
Barista Bajnokságok
Régi pesti kávéházak
Kávéház Sirató
RÉGIÓK
Hajós utca
Károlyi utca
Liszt Ferenc tér
Ráday utca
Újlipótváros
Nyitólap // Kávé mellé // Barista iskola // Első Kávés Konferencia
Első Kávés Konferencia
2004. Szeptember 15., Szerda
Klikkeljen a képre!
 / Első Kávés Konferencia
Hosszú szünet után, 2004. október 8-án a Kávéházak.hu szervezésében megrendezendő Kávés Konferencián kiemelt téma a magyar kávés vendéglátás. A kávéház közép-európai sajátos formáját semmi sem példázza jobban a magyar, a budapesti üzleteknél. Nem véletlen, hogy Budapest egy évszázada, amikor a maihoz hasonló mértékű változások jellemezték, a "Kávéváros", illetve a "Kávéházak városa" címet viselte.

ÍZELÍTŐ A PROGRAMBÓL: ÍZELÍTŐ A PROGRAMBÓL:
Bevezető:
A kávés vendéglátás a Horeca-ban ma Magyarországon

Dr. Saly Noémi – Magyar Kávéház Alapítvány
Magyarország kávés hagyományai

Orbán Gergely – Kávéházak.hu
Mai kávé kultúra – miből merít, merre halad?

Senkáriuk András, Kocsis Gergely – Barista Hungary
A kávé élmény és az espresso minőség – a sikeres eladás titka

Buday Péter – Matteo étterem, Picard kávéház
A kávés vendéglátó egységek ételválasztéka – az üzlet egy napján keresztül bemutatva.

Bojár Iván András – Octogon építészeti és design magazin
Kávéházak, belsőépítészet, városmarketing

Az előadások után a fenti témák alapján kötetlen fórumbeszélgetés indul.
A mai kávézók, cafék funkciójukban, szakmai és társadalmi szerepükben hasonlóan működnek. A formai különbségek eddig sokunknak nem engedték észrevenni, hogy ugyanaz a kávéházi jelenség formálódik ma Budapesten, ami hajdanán, de a mai kor ízlésének és igényeinek megfelelően.

Azért van szükség konferenciára, mert meg kell vitatni ennek az üzlettípusnak a sajátosságait. Fontos, hogy újrafogalmazzuk a gazdaságilag eredményes, szakmailag hatékony, szabályosan működő, budapesti, magyar és közép-európai jellegzetességeket hordozó kávéházat. Azért van szükség kávés konferenciára, hogy a szakma minden "kávés", illetve "kávéházi" résztvevőjét megszólítsuk. A tulajdonosokat, az üzletvezetőket, a szakácsokat, és a "kávéspincéreket" egyaránt.

Fontos egy ilyen találkozó, mert Magyarországon közel fél évszázada nincs szakmai oktatása a kávés vendéglátásnak. Ez érthető, de el nem fogadható, hiszen az espresso kávé a legmagasabb árréssel értékesíthető termék, egyben a legelérhetőbb luxuscikk. A kávés vendéglátás legjobb eszköze a vendégek megszerzésére és a gazdaságos működés biztosítására.

A Kávés Konferencia célja a KÁVÉS TÖRZSASZTALOK megalakítása. A Kávéházak.hu három törzsasztal megalakítását tervezi:

•Kávés törzsasztal – az üzletvezetők és tulajdonosok számára
•Kávéházi szakácsok és cukrászok törzsasztala
•Kávéspincér törzsasztal – a felszolgálók, pultosok számára

Amennyiben Ön is jelen szeretne lenni, kérem töltse ki a REGISZTRÁCIÓS LAPOT és küldje el az info@kavehazak.hu emailcímre. A részvétel díjtalan, de elsősorban a jelentkezőknek biztosítunk helyet. Várjuk Önt is szeretettel 2004. október 8-ára a budapesti Andrássy palotába 14 órára!

Kapcsolódó linkek:
  • Kávéváros születik
  • Kávéházak városa?
  • Archívum | Nyomtatás | Küldés e-mailben
    Most szólj hozzá!
      Név:
      Website:
      E-mail:
      Hozzászólás:
      Ellenőrző kód: CAPTCHA Image
     


    2015-10-29 09:25 | pfavS8VfL
    There are some interesting cut-off dates on this arcitle but I done2€â"˘t know if I see all of them middle to heart. There’s some validity but I’ll take maintain opinion till I look into it further. Good arcitle , thanks and we want extra! Added to FeedBurner as well
    2015-10-27 12:42 | 0QndZg2Lv9EY
    Just want to say your article is as amzniag. The clarity in your post is just nice and i can assume you’re an expert on this subject. Well with your permission allow me to grab your feed to keep updated with forthcoming post. Thanks a million and please continue the enjoyable work.
    2015-10-26 03:30 | lAOviJH9SZ
    Have you given any kind of consideration at all with tritslanang your web page in to Chinese? I know a couple of of translaters right here that will would help you do it for no cost if you want to contact me personally.
    BELÉPÉS
    Felhasználónév:
    Jelszó:
    regisztráció hírlevél
    BARISTA SZAKÜZLET


    Sommelier képzés
    RECEPT KERESŐ
    Kávés sütik
    Mennyire bonyolult?
    Szövegrész keresése:
    Kávéitalok
    Milyen típusú?
    Szövegrész keresése:
    JEGYVILAG.HU
    Színházi előadás:
    Mikor?
    Hol?
    © 2003-2017 | Kapcsolat | Impresszum | Média információ | Partner belépés
    Támogató partnereink


    Barista Hungary
    "A kávés képzés"

    Completa

    DaVinci