Műhelytitok a 2005-ös versenyről 2005.09.21. | Zacc
Apolka Művészeti Iskola és Műhely Új vizuális művészeti iskola nyílt szeptemberben Budapesten, az eddig köztudatban lévő rajziskolák alternatívájaként. A műhely több tagja művészetével támogatja a Kávéházak Versenyét. A verseny szobordíját, melyet januárban ítélünk oda a legjobb magyar kávéháznak, szintén ők tervezik.

Erős Apolka szobrászművész, az iskola alapítója elmondta a képzőművészeti műhelyként működő rajziskola programjának öt alappillérét: A grafika, a festészet, a szobrászat, a művészettörténet és az anatómia.

A rajziskola célja, a perspektivikus ábrázolás magabiztos elsajátítását követően, a festészeti és grafikai technikák megismertetése. Az oktatás az európai művészet történetének állomásait áttekintve segít bekapcsolódni az aktuális képző és iparművészeti jelenségek forgatagába.

A hatékony képzés érdekében, a műtermi munka mellett, művészettörténeti oktatás és kortárs, vizuális tendenciákkal foglalkozó előadások, konzultációk teszik teljessé az ismeretanyagot.

A fentiek értelmében, életkortól függetlenül jelentkezhet, aki: alkotásra vágyik, felvételi előtt áll, vagy eligazodni szeretne a képzőművészet világában.

2005-ben új arculattal indult el a Kávéházak Versenye is. Az öt alappillérből kettővel támogatta az Apolka Művészeti Iskola a második, már országosan is meghirdetett kávéházversenyt. Ők jegyzik a verseny logóját és ők tervezik a legjobb kávéháznak járó díj szobrát is.

Apolka Művészeti Iskola és Műhely:

WEB:
www.rajziskola.hu


Cím:
Bp. Ferenc körút 12. félemelet 6.
Info.: Tel.: 06-20-214-9185

Képzés:
Hétfőtől péntekig:
délelőtt: 9:00-12:30
délután: 17:00- 20:30
Szombaton:
délelőtt 9:00-12:30

Tanárok:
Erős Apolka szobrász: rajz, mintázás, anatómia
Knyihár Amarilla festő: rajz, festészet
Lengyel Orsolya grafikus: rajz, grafikai technikák
Rápolti Zsuzsanna grafikus: rajz, pasztel technikák
Bajkó Anikó iparművész: textil
Kőszegi Judit, Sipos Barna iparművészek: tárgytervezés, papírplasztika
Sántha András grafikus: grafika, tipográfia
Somlai Ágnes művészettörténész: művészettörténet

 • A beiratkozás folyamatos a rajzi képzésre.
 • Hónap elején, az első tíz beiratkozó bónusz alkalmat kap!
 • Az őszi szakmai kurzusok októberben indulnak!
 • Fontos! Beiratkozásra csak a kurzusok indulásáig van mód.

  Vizuális Infó az Iskoláról>>


 • Amatőr barista verseny, előadások, workshopok, kóstolók. Ezek jellemezték a 2018-as tavaszi KávéBár Bazár első napját.
  Barista Bajnokságok
  Ha specialty kávé kedvelői közé soroljátok magatokat, akkor már biztosan találkoztatok a Kaffeine kávézók valamelyikével. De vajon tudjátok, hogy ki a megalkotója? Nagy Dáviddal készítettünk interjút.
  Blog írások
  Verrasztó Evelyn és Dávid nem csak az úszás szerelmesei. Nagy Dáviddal karöltve kávézót nyitottak a Kálvint téren, de nem is akármilyet. ;)
  Kávézóláncok