Lilliputi kávéház 2004.05.11. | Café Budapest
Anne-Marie Rodenas gyerekkorában mindig egy gyermek méretű bárról álmodott, egy nyugalmas és vidám helyről, ahol üdítőt vagy forró csokit hörpölgetve játszhat barátaival.

Felnőtté válva Anne-Marie ezt az ötletét valósította meg, amikor létrehozta a Cafézoide-ot, az első kávézót, melynek vendégköre a 8 és 15 év közötti korosztályból kerül ki.

Aki arra gondol, hogy ez a jó kis ötlet a leterhelt, gyermeküktől kis időre szívesen megszabaduló anyukák pénztárcájának megcsapolására irányul, az téved.

A vállalkozás alapjaként létezik egy tervezet, mely szocio-kulturális feladatokat ellátó, pihenésre, kikapcsolódásra alkalmas helyek létrehozására irányul. Párizs XIX. kerületében találhatók ilyen helyek, melyek egy - szintén Rodenas által alapított - nem profitorientált szövetség kezelésében állnak.

A Cafézoide termeiben a kis vendégek - egy jelképes összeg, évi 2,5 Euro tagdíj befizetése után - játszhatnak, szavalhatnak, énekelhetnek (van egy kis színpad is), rajzolhatnak, festhetnek, vagy akár mesét hallgathatnak.

A fogyasztás előre kifizetett kuponok ellenében történik, a felszolgálók, gyermekfelügyelők, animátorok között pedig önkénteseket, köztük több szülőt is találunk.

A Cafézoide 2002-ben szociális tevékenységéért díjat is kapott, példája pedig egész Franciaországban iskolát teremtett.


Mostanság a Belvárosi Piacra már nem csak az ínycsiklandó ételek, hanem az újhullámos kávé illata is becsábítja az embereket az utcáról. Már több mint egy hónapja nyitott a By Beans.
Blog írások
A 2018-as évben sok-sok hosszúhétvége kapott helyet, így aki kedveli az utazást vagy éppen az aktív pihenés rajongója, az is örülhet. Ha követtétek az Instagramon a Kávéházak.hu-t, akkor biztosan láttátok a március 15-i hétvégén a #sloveniancoffeetour sztorikat, Ljubljanában, Szlovéniában jártunk. Olvassatok tovább a ljubljanai kávés tapasztalatokról.
Blog írások
Amatőr barista verseny, előadások, workshopok, kóstolók. Ezek jellemezték a 2018-as tavaszi KávéBár Bazár első napját.
Barista Bajnokságok