Kecskemét és még hat 2005.03.17. | Café Magyarország
Café Budapest Legutóbb úgy tettünk, mintha csak hét kávézó és kávéház lenne Kecskeméten. Pedig nem is. Szólnunk kell a Mokkáról, az X-treme-ről, egyebekről, sőt az Otthonról is, amely nélkül nincs kecskeméti kávéházi élet. Íme újabb hat az alföldi oázis repertoárjából.


Talán kezdjük az Otthonnal. Meghatározó kávézó, szétmálló mozit belakó fiatalok kultuszhelye. 13 hónapja nagy teaházzal megtoldva. Felolvas a művész, éneklőest és táncoló mulatságok. Enyhe mór beütés tapasztalható.


Ezen a helyen hetvenféle kávé kapható. Az itallap egyik oldalát is lekaptuk. Tényleg annyi. Szirupos, kevert, alkoholos. A teraszt ajánljuk. Triola.


Az élő retro kedvelőinek. Ez nem az "építsünk magunknak 80-s éveket" újabb terméke! Ez még akkorról itt maradt. Piros műbőrfotelek, bisztró jelleg, nagy térben, tükrökkel, kávézós hangulattal. Retro internetcafé – ilyet is láttunk. A közeljövőben állítólag átalakítják. Kár. Café Mokka.


X-treme Café, ötletes belső világa van. Igazi kis kávézó, minimal stílusban. Retro light. Adnak a lampionokra, találunk bőrfoteleket is. Rövidesen keresztelő: Bols Music Café lesz a neve. Addig is X-treme.


Előzőtől egy sarokra buli-központ a Kisfaludy utcában. 150 fő kényelmesen elhelyezkedhet. Ottjártunkkor a bár még bárka alakú. Azóta itt is kisebb átépítések. Péntek-szombatra szakosodott hajnalig tartó tánc. Klub 69.


A Technika Háza a volt zsinagógában. Teljes a képzavar: a büfé sörözőként, kávézóként működik az eximaházban. Minden kőkemény nyolcvanas évek. Zsúfolásig tele fiatalokkal és művészekkel. Dominál a narancssárga. Technika Háza Büfé.


Amatőr barista verseny, előadások, workshopok, kóstolók. Ezek jellemezték a 2018-as tavaszi KávéBár Bazár első napját.
Barista Bajnokságok
Ha specialty kávé kedvelői közé soroljátok magatokat, akkor már biztosan találkoztatok a Kaffeine kávézók valamelyikével. De vajon tudjátok, hogy ki a megalkotója? Nagy Dáviddal készítettünk interjút.
Blog írások
Verrasztó Evelyn és Dávid nem csak az úszás szerelmesei. Nagy Dáviddal karöltve kávézót nyitottak a Kálvint téren, de nem is akármilyet. ;)
Kávézóláncok