Kávéváros születik 2004.07.22. | Kávéházak versenye
Ez a címe annak a kávéházak világát népszerűsítő eseménysorozatnak, ami július elsejével kezdetét vette. A Kávéházak versenye, a Kávés Konferencia és a kávékészítők versenye, vagyis az Első Magyar Barista Bajnokság mind-mind először kerül megrendezésre.

A konferencia

A Kávés Konferenciára honlapunk meghívta mindazon kávés vendéglátó egységet képviselő tulajdonost, üzletvezetőt, cukrászt, szakácsot és felszolgálót, és minden egyéb érdeklődőt, aki egyetért jelszavunkkal, miszerint "Magyarországnak jó kávéházak kellenek." Bővebben a Kávés konferenciáról>>Az Első Magyar Barista Bajnokság

A Hoventa keretei között megvalósult az Első Magyar Barista Bajnokság, amelynek megszervezésében a Kávéházak.hu csapata a szakmai irányítói szerepet vállalta. Első alkalommal mérhette össze tudását a vendéglátó szakma azon kevés úttörője, akik eddig nem tudták a nagyközönségnek bemutatni kávékészítési szakértelmüket. Bővebben a Barista Bajnokságról>>A verseny

A Kávéházak.hu csapata már régóta fontolgatta, hogy kávés vendéglátókkal együttműködésben elindítsa a Kávéházak versenyét, amelyben a legjobb budapesti kávéházak teljesítményét egy szakértő gárda hasonlítja össze. A pontozás szigorú és mindenre kiterjedően alapos. A cél, hogy a legjobbakat összemérjük, mi, vendégek pedig egyre gyakrabban, egyre több helyen ihassunk egy jó cappuccinót.

Ez a vendéglátó egységeket bemutató és népszerűsítő játékos verseny lehetőséget teremt a benevező vendéglátóknak, hogy a minőségi szolgáltatás iránti elkötelezettségüket szélesebb közönség előtt is bizonyíthassák.

A vendégek lehetőséget kapnak arra, hogy a Kávéházak versenyében aktívan részt vállalva megírják saját gondolataikat, észrevételeiket. Minden jelentkezőről külön hírt jelenítünk meg a portálon, így napra készen tájékoztatjuk kávéházba járó olvasóinkat a legújabb benevezett üzletekről. A fórumban minden ilyen egységnek külön topikot nyitunk, ahol megvitathatók a tapasztalatok.

A versenyzők

1. 5 Égtáj
2. Alibi
3. Azték Choxolat!
4. Balettcipő
5. Bali
6. Chagall Café
7. Chili Bár
8. Károlyi
9. Két Szerecsen
10. Matteo-Picard
11. Melior Kávézó
12. Picard
13. Pollack
14. Prága
15. Testa Rossa
16. Zila Kávéház

Értékelje Ön is a kávéházakat!
Szóljon hozzá!

Célunk

A Kávéváros születik eseménysorozat a Kávéházak.hu csapatának eszköz a mottójában is megfogalmazott cél megvalósítására. Eszerint: "Magyarországnak, Budapestnek jó kávéházak kellenek". Egy kávéház pedig akkor lehet jó, ha sokan látogatják.

A Kávéházak versenye azt célozza meg, hogy a kávéházak népszerűsége, elismertsége, látogatottsága növekedjen. Továbbá, hogy a vendégek számára világossá és egyértelművé váljon, hogy a vendéglátással kapcsolatos ellenérzések ideje lassan lejár.

A Kávés Konferencia célja közös útkeresés a történelmi és a külföldi példák fényében. Mindez elsődleges fontosságú a hazai kávéfogyasztás mennyiségi és minőségi növelésének a szempontjából.

A díjkiosztás népszerűsítő és az utána esedékes fogadás kapcsolatteremtő funkciója ugyanezt segíti a gyakorlatban.

Az Első Magyar Barista Bajnokság azt a minőséget hivatott bemutatni és terjeszteni, amely az otthonon kívüli kávéfogyasztást igazán élménnyé tudja tenni.

Mindenki, aki versenyezve, vagy akár tevőlegesen részt kíván venni az eseménysorozatban bátran jelentkezzen az info@kavehazak.hu címen.


Mostanság a Belvárosi Piacra már nem csak az ínycsiklandó ételek, hanem az újhullámos kávé illata is becsábítja az embereket az utcáról. Már több mint egy hónapja nyitott a By Beans.
Blog írások
A 2018-as évben sok-sok hosszúhétvége kapott helyet, így aki kedveli az utazást vagy éppen az aktív pihenés rajongója, az is örülhet. Ha követtétek az Instagramon a Kávéházak.hu-t, akkor biztosan láttátok a március 15-i hétvégén a #sloveniancoffeetour sztorikat, Ljubljanában, Szlovéniában jártunk. Olvassatok tovább a ljubljanai kávés tapasztalatokról.
Blog írások
Amatőr barista verseny, előadások, workshopok, kóstolók. Ezek jellemezték a 2018-as tavaszi KávéBár Bazár első napját.
Barista Bajnokságok