Találkozópontok | Kávézó kereső | Kávéház rangsor | Kávé akadémia | Játék | Linkek | Rólunk | Támogatóink
Hírek
Téma
Kávé mellé
Café Budapest
Receptek
Kávéház anno
Barista iskola
Barista szaküzlet
Zacc
DOSSZIÉK
Kávé minősítések
Tea
Kávézóláncok
Kávétermelő országok
Kultikus kávés kellékek
Független Kávéházak
Home Barista
Barista Bajnokságok
Régi pesti kávéházak
Kávéház Sirató
RÉGIÓK
Hajós utca
Károlyi utca
Liszt Ferenc tér
Ráday utca
Újlipótváros
Nyitólap // Kávé mellé // Téma // A Kávéházak.hu sztori
A Kávéházak.hu sztori
2004. December 28., Kedd
Gregor
Kövesse nyomon portálunk életét. Ismerje meg céljainkat és vegye sorra velünk a Kávéházak.hu meghatározó állomásait. Szeretnénk helyt adni az ön véleményének. Gondolkodjon együtt csapatunkkal, szóljon közbe - ez most az ön órája. Észrevételeivel alakíthat, gyarapíthat, változtathat.


A kavehazak.hu domain bejegyzése 2003 elején történt. A mai portál akkortájt még statikus honlapként egzisztált. Szomorúan, magányosan, látogatók nélkül lebegett a virtuális térben, ma pedig naponta ezrek olvassák. Hogyan történhetett ez?

Először is volt egy gondolat. Rangsorolni kellene a kávés vendéglátó egységeket, azaz a kávéházakat, kávézókat és café-kat, hogy világosan kiderüljön, melyik milyen teljesítményt nyújt, mennyire figyel vendégeire.

Ehhez kidolgoztuk a Kávéházak.hu értékelő rendszerét, a rendszerhez pedig egy segédletet, amelynek kisebb kötete, mint egy kódex, tartalmazza elvárásaink alfáját és ómegáját.

És ekkor elindultunk, hogy értékeljük Budapest kávéházait. Ez 2003 őszén kezdődött, és 2004 tavaszáig tartott. Ez az időszak arra szolgált, hogy az értékelés minden gyermekbetegségét kiküszöböljük és a vizsgálat pontos menetét forgatókönyvben rögzítsük. Sztenderd konfliktushelyzeteket építettünk ki, amely kissé szúrós, éles fegyverré tette az értékelő rendszert. Szigorúan mér, méltán jutalmaz.

2004 januárjától elindultunk a magazinná válás útján. Ez most is tart. Alapvető célunk az volt hogy az általunk elkészített Kávéházak Rangsorát közzé tegyük, de emellé értékes, érdekes információkat szerettünk volna nyújtani olvasóinknak Ehhez persze színvonalas megjelenítésre, vonzó dizájnra volt szükség.

A portállá alakulástól számítva tehát kerek egy év telt el. Ez idő alatt számos támogató csatlakozott hozzánk, akik egyetértenek elveinkkel, céljainkkal. Legelső támogatónk a Barista Hungary kávés oktató csapata volt. Öket olyan kávéforgalmazók követték, mint az Alois Dallmayr, A Pellini kávét forgalmazó Erboris Hungária és a Pasco Kft.

Januárban elmentünk Riminibe, ahol végigdrukkoltuk az olasz Barista Bajnokságot, júniusban pedig Triesztbe látogattunk el, ahol a Barista Világbajnokságot jegyzeteltük és fotóztuk végig. Kapcsolatba léptünk az Olasz Különleges Kávé Szövetséggel, és az Európai Különleges Kávé Szövetséggel. Partneri kapcsolatot alakítottunk ki a pipaklubbal, a szivarklubbal.

Az év eseménye számunkra a Kávéváros születik eseménysorozat volt. Ennek keretei között Az Andrássy palotában megrendeztük a Kávés konferenciát. A Hoventán rendezett Barista Bajnokságban fő szervezői szerepet vállaltunk, és a kiforrott értékelő rendszer alapján meghirdettük a Kávéházak versenyét.

A Kávés konferencia egy olyan szakmai összejövetel volt, amilyenre – e témában – talán ötven éve nem volt példa. A Barista Bajnokságon volt alkalma bemutatkoznia Magyarország első baristáinak. Ez a bemutatkozás Közép-Európa legalaposabban megszervezett versenyén történt. A külföldi bírák mindegyike kiemelte a szervezés, és a lebonyolítás magas színvonalát.

A Kávéházak Versenyével megszüntettük a korábbi rangsort, tiszta lappal indult minden nevező. A rendszer szigorodott. A mostani rangsorral egy olyan országos huszonötös listát szeretnénk létrehozni, amellyel büszkén mutathatjuk be Magyarország legjobb kávésait. (A rangsor további elemeit januárban tesszük közzé.)

Mindeközben a kávéházak listája is bővült. Az év eleji 40 kávézóból immáron 120-nál is több található a kávéház keresőnkben, amelynek adatbázisa, a magyar neten példátlan módon, egy tucatnyi ismérv alapján szűkíthető.

2004 ősz végén ismét megértünk egy redizájnra. Világosabb, szebb, érthetőbb lett a portál. A szakmai rangsorból találkozóportál lettünk. Az olvasók számára a város legfrekventáltabb találkozópontjai köré csoportosítottuk a kávéházakat.

Az év végére a Kávéházak.hu tagja lett a Habostorta csoportnak, amelyik a legnagyobb online szórakoztató portálokat felvonultató portfolió. Ehhez kapcsolódva szeretnénk igazi magazinná válni, ahol aktuális külföldi és belföldi hírekkel, kulturális rovattal, széleskörű programajánlóval szolgálhatunk olvasóinknak. És persze továbbra is jöhet minden, ami kávé.

Ez itt az ön véleményének helye!

Szeretnénk az ön igényeire építeni Honlapunkat. Írja meg, mi az, amit szívesen látna, amiről szívesen olvasna a naponta megjelenő magazinunkban. Alakítsa ki saját internetes portálját.

>>>Szeretném elmondani a véleményem<<<

Kapcsolódó linkek:
 • Rólunk írták
 • Bemutatkozunk
 • Archívum | Nyomtatás | Küldés e-mailben
  Most szólj hozzá!
    Név:
    Website:
    E-mail:
    Hozzászólás:
    Ellenőrző kód: CAPTCHA Image
   


  2015-12-14 22:23 | 6anLczRPv
  I tried looking at your blog with my moible phone and the structure does not seem to be right. Might wanna check it out on WAP as well as it seems most cell phone layouts are not working with your web site.
  2015-12-14 04:48 | TsjOHEnTYj
  I wanted to cratee you that little remark to give thanks over again for your personal gorgeous advice you’ve shared at this time. It was really particularly open-handed of people like you to supply publicly just what a few individuals would have offered for sale for an e-book to end up making some dough for their own end, principally given that you might well have done it in case you wanted. The smart ideas in addition acted to provide a good way to understand that someone else have the same desire just as my own to understand great deal more when it comes to this problem. I think there are some more pleasurable situations up front for individuals who find out your blog.
  2015-10-09 07:42 | Zs7EOF8y4K
  Type in Albanian Drive Thru Mcdonalds under search!. . This is the next video for alaniabns that need a good laugh. Its my? uncle? lashing out at the drive thru people at mcdonalds swearing at them in albanian for his hot fudge sundae! hilarious haha
  2015-09-20 18:34 | GenrtEqVaav4
  Good day! I could have sworn I’ve been to this site before but after reindag through some of the post I realized it’s new to me. Anyways, I’m definitely delighted I found it and I’ll be book-marking and checking back frequently!
  2009-04-14 21:41 | S.B.
  Milyen lehet annak az egyénnek az elmeállapota, aki ilyen hozzászólásokat irogat?
  2005-01-22 19:07 | Lep Andras
  Romaniabol vagyok , szivar cukrot csomagolok es keresek valakit aki importalni szeretne szivar cukrot 4 gr es 5 gr csomagolasban.
  Tiszteletel Lep Andras
  2005-01-08 09:58 | Barnabás
  Tisztelt S. Albert!

  Az ön által felvetett országos "lefedettség" nekünk is célunk. Sőt terveinkben szerepel az egész régió (Krakkótól Belgrádig, Soprontól Brassóig) kávéházi állapotának feltérképezése. Egyellőre meg kell azonban elégednünk drága Székesfővárosunk kávés helyeinek leírásaival, mivel időhiány és egyéb korlátok miatt a szélesebb vizsgálat nem lehetséges. Ami a füstmentesség kategóriát jelenti, a "szolgáltatások" görgő alatt megtalálja.
  üdvözlettel: Kávéházak.hu
  2005-01-04 09:30 | S. Albert
  Legyen országos a kávéházak.hu honlap! (Ne csak a netkávéházak szerepeljenek országosan!)
  Akkor lehetne akár országos is a verseny, de mindenképpen kellene helyi rangsorolási lehetőség.
  Föl lehetne venni a keresési lehetőségek közé a dohányzás (füstmentesség?) lehetőségét is.
  BELÉPÉS
  Felhasználónév:
  Jelszó:
  regisztráció hírlevél
  BARISTA SZAKÜZLET


  Sommelier képzés
  RECEPT KERESŐ
  Kávés sütik
  Mennyire bonyolult?
  Szövegrész keresése:
  Kávéitalok
  Milyen típusú?
  Szövegrész keresése:
  JEGYVILAG.HU
  Színházi előadás:
  Mikor?
  Hol?
  © 2003-2018 | Kapcsolat | Impresszum | Média információ | Partner belépés
  Támogató partnereink


  Barista Hungary
  "A kávés képzés"

  Completa

  DaVinci