Kávéházi streetracing 2005.03.31. | Café Budapest
Ön mit szólna hozzá, ha csendes kávézgatása közben egy tuningolt távirányítós versenyautó húzna el a lába között? Egyáltalán, látott már fedett pályás gyorsulási versenyt? Vannak, akik komolyan veszik az ilyet. Pécsen zajlik a kávéházi streetracing. Nézze meg közelebbről!

Az első dolog, ami szembetűnt, mikor beléptünk a Road Café-ba, hogy a lábunk alatt fel volt festve az útpálya. Dizájn – okoskodtunk -, ami a névválasztás, a koncepció és az arculat egységességét mutatja. Lefotóztuk a helyet, elbeszélgettünk Evelinnel, aki kedvesen kínálta a forró csokit.

Megtudtuk, hogy a Terracina téren 18 isteni, sűrű forró csokoládé közül választhatunk. Meg azt is, hogy van karaoke. És hogy 1000 szám közül választhatnak az itt bulizó pécsiek, ami a sarokban lévő computeren bárki számára elérhető. És még sok más ilyet elárultak nekünk.

Eközben az a kérdés fogalmazódott meg bennünk, hogy mi ez a nagy "Streetracing Pécs" felirat a falon? András válaszolt, aki azokban a percekben érkezett. "Versenyeket rendezünk. Gyorsulási és körverseny. Profi és amatőr kategória" És már mutatta is a képeket.

A lábunk alatt húzódó kétsávos út tehát valódi. Autók közlekednek rajta. Kis versenyautókkal nagy emberek kerülgetik a tárgyakat. Aztán meg felpörgetik az elektromos motorokat és legyorsulják egymást.

És mindez nem játék. Vérprofik is idejárnak. Nagy Dezső, Petkó Gábor és Ribacz Péter is versenyez. Ők – mint megtudtuk, országos és világversenyek résztvevői, akik 24 órás csapatversenyeken is indulnak.

A Road Caféban nyolcfordulós, pontversenyes futamot indítanak a fent említett két kategóriában. Kéthavonta rendezik a kupákat. A verdák tuningoltak, és néha akár olyan praktikákhoz is folyamodni kell, mint a kerekek lufi-gumi borítása. Az ilyen "abroncs" a gyorsulásnál jobban tapad.

Hogy hányan vezetnek elektromos autóik után valódi tuningcsodákat, és hányan aktív résztvevői a pécsi éjszakai streetracing versenyeknek, arról nem tudtunk meg semmit..


Amatőr barista verseny, előadások, workshopok, kóstolók. Ezek jellemezték a 2018-as tavaszi KávéBár Bazár első napját.
Barista Bajnokságok
Ha specialty kávé kedvelői közé soroljátok magatokat, akkor már biztosan találkoztatok a Kaffeine kávézók valamelyikével. De vajon tudjátok, hogy ki a megalkotója? Nagy Dáviddal készítettünk interjút.
Blog írások
Verrasztó Evelyn és Dávid nem csak az úszás szerelmesei. Nagy Dáviddal karöltve kávézót nyitottak a Kálvint téren, de nem is akármilyet. ;)
Kávézóláncok